Prečo ma po cvičení jogy pichá pod rebrami?
Ahojte začala som cvičiť jogu ale len tak sama do a podľa videí, plus rotáciu hrudnej chrbtice, pretože ma bolieva chrbát(2 ročné dojčenie, ukončené).
Chrbat povolil, ale začalo ma pichat pod rebrami?
Chcela som sa spýtať, či ma niekto takú skúsenosť, že keď začal cvicit tak sa mu nieco také objavilo.
Začala som ako úplný laik, nikdy som necvicila take cviky. A bola som skôr sedací typ, ležiaci typ, čo ľutujem
@anonym_autor pichá ťa stále alebo len pri/po cvičení? Ak len pri alebo po cvičení, tak to je úplne normálne vygoogli si ETAP 🙂. Ak ťa pichá stále, tak s tým radšej k Dr, či nemáš niečo posunuté/poškodené.
@a0 picha ma po cvičení viac a potom sa to hodinami a oddychom zlepšuje.
Buď to budem mať z cvičenia že to mám ponatahovane alebo od chrbtice lebo na sone brucha som bola a mňa všetko ukážkové podľa dr.
@anonym_autor Ahoj, toto bude kvoli dychaniu, nespravne dychas pri cviceni, nedodrziavas zrejme to, kde ma byt nadych a kde vydych. Skus sa viac zo zaciatku zamerat na toto, aby si mala spravnu techniku. To nie je len take, ze odcvicim si a spravim si ciarku. Pri kazdom cviku si treba nacvicit spravne dychanie, lebo to je naozaj dolezite, aby si si nejak neublizila. Drzim palec
@anonym_autor nemáš možnosť ísť osobne na par hodín jogy? Aby si zistila a videla ako to robiť spravne. Dýchanie je kľúčové a aj pohyby vlastne.. moja cvicitelka jogy, ktorá ma 20 ročnú prax hovorí, ze zlým cvičením jogy a k tomu nesprávnym dýchaním si normálne môžeš poškodiť telo. Skus ísť na par lekcii osobne, podľa mňa ti to da velmi veľa a potom si môžeš naďalej cvičiť doma sama, led uz budeš vedieť.
Dala si dole visacku z tricka? Druha moznost je, ze zaciatky v sporte su spojene s nepohodlim (svalovica, bolesti klbov,...), kym sa nedostavi lepsia kondicka.

@anonym_autor pichá ťa stále alebo len pri/po cvičení? Ak len pri alebo po cvičení, tak to je úplne normálne vygoogli si ETAP 🙂. Ak ťa pichá stále, tak s tým radšej k Dr, či nemáš niečo posunuté/poškodené.