Prejavy depresie: Zvýšený pulz a srdcové problémy?
Ahojte. Mám za sebou ťažšie životné obdobie, rozvod, rozpad nového vzťahu, problémy s tým spojené, plač, hádky, emocie plus jedno dieťa. S tým spojené aj jeho správanie, ťažké, vzdorovité, nespracované emócie prejavujúce na učení, správaní doma.. pracujem s detskou psychologičkou, snažim sa cvičiť, meditovať pustiť to von, celkom sa darí, dieťaťu pomáham s učením, nápravou, usmerňovaním… chcem krúžok pre dieťa kde vybije zlosť a energiu, (karate, volajú nás aj tréner s trénerkou, že sa maminky možu tiež zapojiť), takže pracujeme na tom. Chcem sa ale opýtať, pomaly postupne mi začalo chvieť na srdci, mám tetániu, pri vyssej táťaži beriem magnézium, bola som svrým u lekára a pri EKG mi zistil aj problém s pulzom, všimla som si preto som obvodného vyhľadala, pulz v kľude 90-98 , dnes 115, dal mi lieky na zníženie, poslal ma na ECHO srdca, kt. ma čaká. Psychicky aj vzhľadom k tomu všetkému cítim ok,,myslím , že sa snažim spracovávať, prechádzka so psom, výlet s malou, rodina, kamošky… sauna, wellness, cvičenie, ale na výmennom listku mám napísané, EKG s naznačenými depresiami … 😳, ani zúfalstvo, beznádej, ani pocit menejcennosti, ani výhľady do budúcnosti, nemám, radovať sa zo života momentálne extra neradujem , skor mám chvenie na hrudníku, zvýšený pulz, a skor také bolesti hlavy stiahnuté po celom obvode zo stresov, to sa mi prejavuje hlavne pri PMS, pred menstruaciou alebo pocas ovul., gynekolog nič nepovedal, .. ženy iba kt. máte skúsenosti s niečim rakým, nepotrebujem hejty, riešim to u lekárov. Má niekto depresie, prejavuje sa to takto? Srdce a pod?
Myslím, že sa jedná o depresie, nie psychické, ale v srdcovej činnosti. To nemá nič so psychikou.
Teda podľa toho slovného spojenia mi to tak vychadza
@deti95060810 nemám, predtým som mávala, pri tom vyťaženom období, ale to bolo spojené s tým chvením, keď som sa v noci na to zobudila, že som citila chvenie, večer som chcela spať, ale tiež som citila chvenie, vstala som dala magnezium išla spať, proste nie v hlave ale srdce hruď, možno spojené s tým pulzom, tlak som si metala aj metiam 135/90/95, alebo 125/75/115 dnes, inokedy okolo 120/75 len pulz skáče…
@majamat hmm aj také existuje? Lebo teraz fakt neviem či sa to može rozvynúť depresia, alebo nie,
Prežila si veľky stres, tak telo reaguje.Ten vysoký tep je z vnútorného napätia.Ides na to dobre šport, relax ..depresia sa môže prejavovať rôzne bolesti, psychosomaticke problémy nespavosť, chudnutie nie každý má plač a pesimizmus veď depresia má tiež svoje stupne.Oni niekedy na VL napíšu rôzne dg skôr mi to príde ako úzkosť a pred menzesom psychika ešte viac kolise.Ved uvidíš, ak by Ti to znepríjemňovalo život za návštevu psychiatra nič nedas
samozrejme.
napr v popise byva depresia ST segmentu.
EKG ma linie a useky a napr jeden usek je ST segment. je to bod S a bod T a medzi nimi je ST segment. znamena to, ze vedenie vzruchu cez srdce nie je ok, je tam nejaka zmena.
to nema nic so psychikou.
tu je skreen z popisu, resp. vysvetlenie co sa da na EKG najst
pozor, aby si sa nezlakla, to, ez tam mas anpisane ze tam ej depresia, este nemusi znamenat, ze je to ta zla depresia na to je dr aby to posudil a ak treba,a by nasadil liecbu.
@majamat ano mam tam na VL ST II 😳😳😳 , po Novom roku volám na ECHO, tieto 3 dni nikto nepracoval. 🙏 ďakujem aj za vysvetlenie aj pekné slová, podporili. 👍 trošku sa toho bojím, skor mám rešpekt, ale radšej skor ako neskoro.
neboj, urcite to bude ok. aj keby tam bola odchylka, ktoru treba riesit, presne ako pises, radsej skor. medicina je na dobrej urovni, ludia s naozaj vaznymi ochoreniami srdca ziju roky.
@majamat 🙏❤️
ak by to bolo vazne posle ta rovno na pohotovost takze sa nestresuj
na echo si obvolaj tam sineste pockas terminy davaju 3-6 mesiacov
dobra zivotosorava a pracidelny pohyb je zaklad a doplnuj magnezium

problémy so spánkom nemáš? nebudíš sa v noci , popr. problém večer so zaspávaním?
Prvý príznak depr. je problém so spánkom...