icon

Preventívne opatrenia proti prenosu ploštíc z dovolenky

1. okt 2024

Ahojte, prosím, poradíte mi čo preventívne urobiť po príchode domov z dovolenky keď sa priateľ na apartmane zobudil s vyrážkami ako od postipania plošticou? Boli sme na 1 noc a celé ráno mi je zle ,že si to prinesieme domov..apartmán super hodnotenia a my takéto prekvapenie..
Prosím niečo viete poradiť? Bohužiaľ z letiska sa musíme presunúť domov vlastnym autom, dúfam že si to donesieme aj do auta 😭😭😭

autor
1. okt 2024
mimikarol
1. okt 2024

Nevybaluj sa v dome/byte, najlepšie všetko z kufra okamžite hneď do práčky min na 60C a do sušičky, ak nemáš tak aj ozehlit. Najlepšie je dať veci do dakeho boxu, alebo vreca a vybrať to tesne pri práčke. Neprenasat to oblečenie cez dom. Kufre vyhodiť. Alebo na dlhú dobu uskladniť mimo domu.
Muž doniesol takto zo sluzobky. Cestuje už 8 rokov po rôznych krajinách, hoteloch a nikdy nič. Až raz sa stalo bohužiaľ. Odvtedy máva kufor v garáži keď sa vráti.

babushkaem
1. okt 2024

no ja som sa hned vyzliekla este na terase, osprchovala, a vsetky veci aj s cestovnou taskou som dala okamzite prat.

sasa1310
1. okt 2024

toto mne skôr príde ako začínajúci pásový opar. Takto štípance od ploštice nevyzerajú

slavomira236
1. okt 2024

Mne sa nevidi ze je to plostica. Byvala som v londyne v byte kde sa zrazu zjavili ploztice..a stipance boli ine olus mala som ich na rukach dolu a na nohach dolu..

autor
1. okt 2024

Ďakujem za odpovede..toto ma priateľ dole na chrbte
Ja neviem či je postipanie plosticou/ alebo lezenie ploštice po tele cítit, ale ja som v noci nemohla spat a.mala som pocit že po mne niečo malé lezie..do rána som na to zabudla a hneď keď priateľ vstal mi ukázal toto tak som na prášky že si to prinesieme domov

autor
1. okt 2024

@sasa1310 ďakujem za názor.. ja som paradoxne mala pásový opar pred 4 mesiacmi a mala som ho na bruchu takže vysyp som zbadala ihneď a ja som ma tie vyrážky iné, také ako s bielou tekutinou ..no teraz neviem čo by bolo horšie

pribinak
1. okt 2024

Tiež si myslím že toto štípance od plostice nie sú.
Tie majú na konci takú krvavú bodku

ankare
1. okt 2024

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK

sovica
1. okt 2024

No, ja ako som videla foto, tiež mi hneď napadlo, ako @sasa1310, že je to začínajúci pásový opar. Ja som mala tiež na dolu na chrbáte. Ak to inde nemá, len dolu na chrbáte, tak to nebudú ploštice (a ak Ty nemáš žiadne štípance - to by bola fakt veľká náhoda, aby mal štípance len on a len na jednom mieste a Ty nič). Čo najskôr k lekárovi. Čím skôr sa začne s liečbou, tým lepšie - ak je to pásový opar.

sasa1310
1. okt 2024

Nemusia byt vyrážky s bielou tekutinou. Ja som mala presne takéto iste vyrážky pri pásovom opare.

andy_sixx24
1. okt 2024

Zavolala rovno deratizéra.