Priberanie po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Ako schudnúť?
Dobrý den, po vysadení hormonálnej antikoncepcie som pribrala 8 kil a nie a nie sa ich zbavit, ci uz beham, cvicim kazdy den, drzim stravu.. viac ako kilo neschudnem. Idem na prehliadku ku gynekologicke, vie mi s tym nejako pomoct? Pripadne sa daju spravit nejake testy?
@tamarkiss si v kalorickom deficite - väčší výdaj než príjem ? Važiš si stravu, pretože odhad nestačí, po dobratí hák sa hormóny dávajú stále dokopy. Prečo si hák vysadila ?
ahoj, nemozes byt tehotna?
@anonym_a7d53a kvôli všetkým negativnym ucinkom co hak má.. priznam sa ze stravu si nevazim ale pred polrokom som cvicenie zdvojnasobila a aj napriek tomu sa vaha nepohla..
@anonym_fcca6c tehotna nie som, trva to uz dlhsie a menstruaciu mam pravidelnu
@tamarkiss Ked si po vysadeni HAK pribrala 8 kil, znamena to, ze si zacala viac jest, konkretne asi 56000 kcal kaloricky surplus dokopy. Toto si nepribrala za tyzden, ani dva, a nemoze za to vysadenie HAK, takze doktorka ti povie to iste. Schudnes jedine tak, ze obmedzis jedlo a zvysis pohyb.
to z hak nema nič spoločné
telo vlastne ide spaluje podla seba
čim si staršia tym maš hormony inak a je čoraz tažšie schudnut a lahšie pribrat
počkaj v 50 to len bude ..
kamaratka po 15 rokoch vysadila HAK. Pribrala asi 10kg a to je jedno jedno denne a je vegánka. Na reddite je o tom diskusia. Je to normalne. Bola si na syntetickych hormonoch a tvoje telo malo pravidelnu davku hormonov po dlhu dobu. Teraz si ich odstavila a tvoje hormony sa musia zregulovať a dať dokopy. Až potom pôjde váha dole. Môže to trvať 3-6 mesiacov a nechcem ťa strašiť, ale je možné, že ešte priberieš. Ale je to väčšinou len voda. Skús diuretiká a piť veľa vody aby to z teba odišlo. Je to nepríjemné, ale je to daň za vysadenie HAK. Nie každý takto reaguje ale neexistuje univerzálna skúsenosť.. Prejde to, len nepanikár
Ja už nechápem. Jedna sa vyhovára, že berie hak a z toho priberá. Druhá sa vyhovára, že hak vysadila a priberá tiež z toho. Tak sa dohodnite, nepriberate náhodou všetci z jedla?

ahoj, nemozes byt tehotna?