Priedušková astma
Prieduskova astma má ju niekto?
Áno to si myslím že ju má viac ludi chcem informáciu k akému lekárovi chodíte? A ako sa lieči.
Ja som sa liecila na pneumoftizeologii asi 5 rokov, mala som svoj inhalator, ktory som pouzivala pri akútnom stave a pravidelne som sa dopovala kortikoidmi a anihistaminikami. V 20tke som sa odstahovala do ineho mesta a akosi uz 10 rokov som si nenasla cas na to, aby som vyhladala lekara, kvoli astme, takze som v podstate uz 10 rokov neliecena. Neviem ale, cim to je, no odkedy sa neliecim, nemam ziadne problemy.. za cely cas som mala asi 2 take slabsie zachvaty dychavcivosti, ktore nikdy neprerastli do kasla, ako to bývalo predtym. Takze neviem, ci som z toho vyrastla alebo je to tym, ze som vysadila ten sajrajt (kortikoidy) 🤷♀️
@mimi12132 a kolko uz uzivas inhalacny sprej? Mne sa neuveritelne ulavilo po 2 dnoch, az som nechapala, ako malo vzduchu som pred tym mala
No tak asi smer lekar... ja som povodne mala predpisane 2 spreje - jeden na roztiahnutie priedusnic, aby mi tam ten kortikoid vobec mohol vojst. Ten som uzivala tusim 3 dni a potom este niekolko dni naraz s tym kortikoidom a potom uz len ten. Ako hovorim, ja som badala velky rozdiel v dychani, takze u teba nieco nie je v poriadku - bud ho zle vdychujes, alebo ucinna latka u teba nefunguje, alebo nieco ine....

Mam a ďalších XY ľudí, dnes už bežná diagnóza