Príznaky astmy
Ahojte, je možné, že ide o astmu? V poslednej dobe sa zadycham pri hocičom, stačí že rýchlejšie rozprávam a zadycham sa, alebo prejdem rýchlejšie pár krokov a mam problém sa nadýchnuť. Beh ten mi vôbec nejde, teda nikdy hlavne kvôli nespravnému dýchaniu. Pri zaspávani plytko dýcham..
U mna sa astma prejavila tak, ze som sa v noci okolo 3 budila na suchy kasel a sla sa aj hodinu ukaslat k smrti. Musela som vstat a odist zo spalne, lebo som muza zobudila. Lieky nepomahali. Obvodna na mna pozrela jednym okom a hned zavelila - alergologia. Ked mi tam urobili spirometriu a potom nasadili lieky, pochopila som, ako velmi som mala znizenu plucnu kapacitu. Dovtedy som si to nevsimla, prislo to postupne a nebadane.
@simsalabim tiež to na mňa prišlo pomalí a nenápadne, až na to že ma obvodná vždy odbila s nejakou výhovorkou. Az s dlhodobo neliecenej alergia bol astmatický záchvat. Strašný kašeľ ktorý nie a nie prestať. Muž na vzal na pohotovosť, bola som hospitalizovaná. Po nasadení liekov veľké zlepšenie.
Skôr to bude niečo so srdcom či plúcami
Tu nájdete rozdelenie astmy a dobre vysvetlenie ☺️:
https://www.youtube.com/watch?v=CHF5PqPsX-4
Nemusí to byť astma. Môže byť problém so srdcom, obstrukcna choroba pľúc ale aj obyčajná chudokrvnosť. Treba riešiť s doktorom