icon

Problémy s ischiasom: Skúsenosti a riešenia

30. mar 2026

Ahojte. Neurologovi som objednaná.. ale už zo 3 týždne mám bolesť v bedrovej časti chrbta aj v slabinach ma to boli a ide mi to do pravej nohy cez zadné stehno až dole do píšťali lýtka a pod palcom na nohe kĺb ma bolí.. je to ťahava bolesť, niekedy pocit ako svalovica, alebo pri naťahovaní to ťahá a páli a mam velky tlak v lýtku a v píšťale. Dr mi pichá zatial len injekcie od štvrtku, dnes osm bola na tretej, s tým, že ak cez vikend nezabere novalgin tak mam na pohotovoat zajst. Bola som, pichli mi novalgin, ale zatial žiadna zmena. Dnes mi noha aj trochu puchne a mam ju studenú od členku hore a na píšťale taký hrbolček. Dr mi povedala len že to bude ischias a mam sa objednat na neuro, ale to čakanie, je hrozné.

Mali ste pri ischiachu take problemy?

anonym_7e7b66
30. mar 2026

Ja som pri ischiase mala trpnutie v zadku. A potom neskôr mi to vystrelovalo pri pohybe do krížov pripadne cely stehnom. Ale teda lieky mi nikdy nepomohli len cvičenie a milgamma N. Milgamma N užívať pri bolestiach, k tomu suché teplo a keď to kúsok prejde pozrieť si cviky na ischias a neskôr na posilnenie bedrovej chrbtice, fajn sú cviky na platničky to má zachránilo a veľa chôdze.

cibinka18
30. mar 2026

cvicit a cvicit, ak to nie je zapal, tak sa to da krasne zvladnut cvikmi a nie su to cviky, ze sa spotis

anonym_87515d
30. mar 2026

@anonym_autor
To je veĺmi nepríjemné a aj po preliečení sú časté recidívy, spúšťač býva aj chlad.
Môže byť problém v LS chrbtici ale aj v tzv.svale " hruška" ,kt.na isch.nerv tlačí, tzv.syndrom piriformis.
Má takmer ident.príznaky ako od chrbtice, a častejšie u žien.

autor
30. mar 2026
@anonym_87515d

@anonym_autor
To je veĺmi nepríjemné a aj po preliečení sú časté recidívy, spúšťač býva aj chlad.
Môže byť problém v LS chrbtici ale aj v tzv.svale " hruška" ,kt.na isch.nerv tlačí, tzv.syndrom piriformis.
Má takmer ident.príznaky ako od chrbtice, a častejšie u žien.

@anonym_7e7b66 aj to niekedy mávam, že mi strpne zadnica aj prednica ..
@anonym_87515d este nusim doplniť, že na rtg som bola, a nevideli tam nic co sa tyka platniciek

anonym_87515d
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7e7b66 aj to niekedy mávam, že mi strpne zadnica aj prednica ..
@anonym_87515d este nusim doplniť, že na rtg som bola, a nevideli tam nic co sa tyka platniciek

@anonym_autor
Pozri si cviky na syndrom piriformis,ak je to ono,uľaví sa ti dosť rýchlo.
Vyskúšaj tenisák/golf.loptičku pod zadok a krúžiť.
Je to bolestivé,ale pomôže.
Naštuduj si to,na webe je okolo tohoto syndromu dosť info.
A bolesti často pripomínajú resp.sú identické s útlakom ischiat.nervu od LS chrbtice.
PS:
Rtg prd ukáze,treba MR.