icon

Problémy s krížami

petushkaa
18. feb 2021

Zdravím, vie mi niekto poradiť ako mám ísť k lekárovi s krízami keď stále robím od rána do obeda a moja doktorka ordinuje akurát v tom čase kedy ja pracujem? Mám ísť na pohotovosť s tým? Kde ma možno pošlú mojej lekárke a nič mi nepomôžu po dlhých hodinách čakania? Alebo sa mám objednať nejakému súkromnému doktorovi za nenormálne prachy? A keď áno tak k akému?

Strana
z2
jallka11
18. feb 2021

a to nemožeš ísť počas pracovnej doby a zobrať si na seba paragraf???

viestta
Odpoveď bola odstránená
petushkaa
autor
18. feb 2021

@jallka11 no môj zamestnávateľ mi tvrdí že ja už nemám nárok na dovolenku dobre to chápem a jemu vraj nemá kto pracovať a všelijaké takéto hlúposti vytiahne jemu je jedno že ma bolia kríže ešte mi dá aj tovar vložiť

terina25
18. feb 2021

@petushkaa ved mas novu dovolenku na tento rok plus mas 7 paragrafov na seba

petushkaa
autor
18. feb 2021

@viestta no veď hej ale tej lekárke nemôžem ísť vraj keď nie som telefonicky objednaná

pribinak
18. feb 2021

@petushkaa však hneď teraz dvihni mobil a objednaj sa.

petushkaa
autor
18. feb 2021

@terina25 tak ja som bola minulý mesiac 2 dní doma vrámci dovolenky a ja tomu nerozumiem ako to je

petushkaa
autor
18. feb 2021

@pribinak nemôžem pretože je mimo ordinačných hodin

viestta
Odpoveď bola odstránená
petushkaa
autor
18. feb 2021

@pribinak a aj keď sa mi podarí objednať neviem ani na kedy ma objedná ach jaj

petushkaa
autor
18. feb 2021

@viestta no veď hej a raz som bola u ginekológa a zabudla som si od neho vypitat potvrdenie že som u neho bola a to bol problém že som nepriniesla tak mi dali dovolenku no ale to bolo niečo iné lebo tam sa dalo objednať telefonicky aj v poobedňajších hodinách no a keď ja mu zavolám že pôjdem zajtra k lekárke a nebudem mať od nej potvrdenie že som u nej bola tak čo

pribinak
18. feb 2021

@petushkaa tak potom večer na pohotovosť a doktorka musí predsa brat aj akútne prípady

veronice
18. feb 2021

1. Zdvihni telefon a objednaj sa lekarke (to kedy ti termin da sa nedozvies kym nezavolas)
2. Ked budes mat termin, oznam ho zamestnavatelovi
3. Chod na vysetrenie, daj si potvrdit paragraf (priepustku) - mas narok na 7 rocne, je to aj v zakone, ak ta zamestnavatel nebude chciet pustit, bude mat problem hlavne on
4. CHOD LEKARKE, nie na pohotovost!
5. Ak by som ja mala zamestnavatela ktory ma problem pustit ma k lekarovi, uvazovala by som o zmene zamestnania.

viestta
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
18. feb 2021

@petushkaa ja fakt toto nechápem. Ty nepotrebuješ dovolenku na lekára. Ty máš zo zákonníka práce nárok ísť k lekárovi, zamestnávateľa o takéto voľno nežiadaš, jemu iba vopred oznamuješ, kedy neprídeš a potom mu donesieš papier od lekára. A akože nevieš, kedy ťa objedná? Veď zavoláš a povie ti termín na objednávku. A nerieš, či v robote má alebo nemá kto robiť. Od zamestnávateľa sa povolenie na lekára nepýta, oznamuje sa mu to.

petushkaa
autor
18. feb 2021

@petushkaa
@pribinak no aj ja si myslím že to tak urobím že pôjdem na pohotovosť aj tak ma pošlú k mojej lekárke ale aspoň niečo tak snáď mi aspoň rengen no

petushkaa
autor
18. feb 2021

@ivkazba no áno ja mu môžem oznámiť dnes že pôjdem lekárke ale ja k nej zajtra aj tak nepôjdem zajtra sa jej môžem konečne dovolať lebo ona má len od 8 do 12 ordinačné hodiny zajtra a ja v tom čase keď nemám cez týždeň vôbec voľno vtedy pracujem no

petushkaa
autor
18. feb 2021

@veronice volala som ona už nepracuje poobede

januarova
18. feb 2021

@petushkaa veď sa objednaj na doobedie niektorý deň. Doktorka ti potvrdí priepustku a tu odovzdáva v praci

januarova
18. feb 2021

Čo na tom nechápeš?

petushkaa
autor
18. feb 2021

To o zmene zamestnania je mi jasné od prvého dňa nastúpu ale nemôžem odísť lebo chcem hypotéku hneď ako mi dajú pôžičku vypadnem

veronice
18. feb 2021

@petushkaa tak zavolaj v case ked ordinuje. Snad aspon na zachod mozes chodit pocas pracovnej doby a tam si to vybavit...
Na pohotovosti ti rtg na dlhodobu bolest krizov nespravia. To ti ma riesit tvoj lekar. Na pohotovost chodis so zivot ohrozujucim stavom co dlhodoba bolest krizov rozhodne nie je a duplom v tejto dobe kedy maju na pohotovosti omnoho vacsie starosti ako tvoje dlhodobo bolave krize.

petushkaa
autor
18. feb 2021

@viestta najprv sa jej musím dovolať no

jaskolka
18. feb 2021

Absolútne nerozumiem, prečo tomu nerozumies. Jednoducho zavolaj počas ordinačných hodín doktorke. Deň pred termínom oznam zamrnstsvatelovi, že ides k lekárovi. Vypýtas si potvrdenie a hotovo. Co je na tom nepochopitelne?Máš nárok na 7 dní paragrafu zo zákona. Hotovo, punktum
Keď pôjdeš na pohotovost, nečuduj sa, že ich poriadne naštves(právom). Na pohotovost nepatrí dlhodobá bolesť krížov

petushkaa
autor
18. feb 2021

@jaskolka no dobre ďakujem všetkým

ivkazba
18. feb 2021

Ty nerozumieš či ako? Furt dokolečka opakuješ to isté. Veď zavolaj jej doobeda, zisti, kedy môžeš prísť a potom tam choď. Aj keď nemáš voľno, povieš v práci že ideš k lekárke a hovoto. Na to si nepýtaš povolenie.

zabina27
18. feb 2021

kolko mas rokov, 5? ked si budes vediet vybavit hypoteku, tak snad si vies vybavit aj objednanie sa u lekarky a nasledne vysetrenie. viem, ze dovolat sa niektorym lekarom je nonsens a su zamestnavatelia, ktori priepustky "nepoznaju", ale to, akym stylom sa tu pytas zakladne veci, no neviem...

petushkaa
autor
18. feb 2021

@zabina27 no na koľko som nepracovala do teraz dlhšiu dobu na tpp tak som aj zabudla na niektoré veci ohladne voľna nemám v tomto prehľad ale mám prehľad v inych veciach ano

petushkaa
autor
18. feb 2021

@ivkazba no veď hej ja rozumiem

thoshiba
18. feb 2021

Viete mi prisim niekto poradit ohladom nutribulettu ?Prisiel mi dnes domov ale ten nadpis nie je ako na obrazku a ani ten nadpis dole magic bullet tam nie je.Kupovala som ho s delimana .Ma niekto s tym skusenost?

Strana
z2