Problémy so zotavením po superchrípke
Ahojte, mala som superchrípku, nejdem polemizovať o tom čím bola iná ako ostatné, mala som v živote už obrovské množstvo chrípok a táto teda bola jednoznačne "super", myslela som že bude po mne, no ale k jadru otázky. Je tomu presne mesiac čo som ochorela, nepomáhalo nič voľne dostupné tak som o pár dní skončila u lekára a na penicilínových ATB, dodržiavala som režim - oddych, ľahká strava, vitamíny, od kašľu, antihistaminiká, všetko čo malo byť, 10 dní ATB, doteraz užívam Déčko, C vit., selén, zinok, ale stále som strašne zahlienená, smrkám nie veľmi, no do hrdla mi pernamentne stekajú husté hlieny, ktoré nasilu stále odkašliavam, do toho som odvtedy v katastrofálnej kondičke, keď som prvýkrát išla po 2 týždňoch von tak som dychčala od únavy ako starý pes, no a vrchol bol, keď som včera potrebovala vybaviť pešo viac behačiek po meste po úradoch a sama som bola prekvapená ako katastrofálne zničene sa cítim, pľúca dobiehali asi kilometer za mňou, normálne som si musela robiť prestávky, spotená som bola ako po sprche, večer mi bolo doma tak hrozne že som myslela že sa mi to celé vracia, necítim sa akútne choro, ale zdravo teda vôbec .... Má niekto podobné problémy po tejto viróze? Mám pocit, že nemá konca.
zaujímavy rozhovor s mudr Smejaklom https://dennikn.sk/5134811/desatrocny-chlapec-s...
@sara07 ďakujem, nemáš ho, prosím, odomknutý?
@anonym_autor chripku A sme mali v roku 2003 (teraz tomu hovoria superchripka) , ano, uz je tomu 23 rokov a dodnes si to pamatame, bolo to strasne a uz nikdy to nechcem zazit. Pamatam si, ako som plakala od bolesti a zufalstva, ze uz nevladzem a chcem zomriet. Ta chripka bola aj velmi dlha, mozno cez 10 dni, vratane vysokych horucok.
Treba sa setrit, aj po odozneni priznakov. Tebe atb ta mozno este viac oslabili , ved chripka je virus a po par dñoch nemozes mat vzniknutu bakterialnu infekciu, pravdepodobne nie si vadny jedinec s poskodenou imunitou. Kasel pri tejto sviñuche trva velmi dlho, u nas to tak tiez bolo, ale brali sme na striedacku len paralen s ibuprofenom, aby sme nejako dokazali fungovat pre deti.
Ja ti len poradim oddych-co najviac sa da, postupne znova naberies sily a dalsich niekolko rokov ta ta potvora bude obchadzat
@anonym_autor nemám , potom je tam ešte od mudr Klempa o tejto chripke
@sara07 ďakujem.
@anonym_autor chripku A sme mali v roku 2003 (teraz tomu hovoria superchripka) , ano, uz je tomu 23 rokov a dodnes si to pamatame, bolo to strasne a uz nikdy to nechcem zazit. Pamatam si, ako som plakala od bolesti a zufalstva, ze uz nevladzem a chcem zomriet. Ta chripka bola aj velmi dlha, mozno cez 10 dni, vratane vysokych horucok.
Treba sa setrit, aj po odozneni priznakov. Tebe atb ta mozno este viac oslabili , ved chripka je virus a po par dñoch nemozes mat vzniknutu bakterialnu infekciu, pravdepodobne nie si vadny jedinec s poskodenou imunitou. Kasel pri tejto sviñuche trva velmi dlho, u nas to tak tiez bolo, ale brali sme na striedacku len paralen s ibuprofenom, aby sme nejako dokazali fungovat pre deti.
Ja ti len poradim oddych-co najviac sa da, postupne znova naberies sily a dalsich niekolko rokov ta ta potvora bude obchadzat
@tenerifka ďakujem veľmi za osobnú skúsenosť ❤️, dúfam, že to odíde čím skôr.
@anonym_autor Môj syn bol chorí prvý krát takto za sedemnásť rokov a trvalo to celých 27 dni! Ale strašne chorí a chytilo ho všetko čo sa len dalo. Po druhých silných antibiotikách a milión sirupov, liekov čo musel, lebo volnopredajne ani čaje a všetky možné domáce liečby nepomáhali absolútne. Ja som skončila zo zápalom priedušiek .Síce prechodila inak to nešlo a už cítim zase, že dačo na mňa lezie.
@anonym_autor Môj syn bol chorí prvý krát takto za sedemnásť rokov a trvalo to celých 27 dni! Ale strašne chorí a chytilo ho všetko čo sa len dalo. Po druhých silných antibiotikách a milión sirupov, liekov čo musel, lebo volnopredajne ani čaje a všetky možné domáce liečby nepomáhali absolútne. Ja som skončila zo zápalom priedušiek .Síce prechodila inak to nešlo a už cítim zase, že dačo na mňa lezie.
@anonym_4b8e29 to ste chytili to čo ide túto zimu? Ja som mesiac po a stále nie dobre.
@anonym_4b8e29 to ste chytili to čo ide túto zimu? Ja som mesiac po a stále nie dobre.
@anonym_autor On mal všetko ,ale nie nebola to chrípka. Od zápalu dutín,pohrudnice,zápal stredného ucha zápal čeľuste proste od vrchu po hrudnik silný zápal. Ja zápal priedušiek ako vždy. Hrôza takto chorí nebol a nechápem kde mohol tak prechladnúť.
Od Vianoc, a stále nie som OK 🫤 čo je horšie, všetko, čo len preleti okolo mňa aj chytím.. čiže odvtedy z choroby do choroby. Mala som dvoje antibiotiká, lebo mne sa na to pridružila aj bakteriálna infekcia, čiže imunita v keli. Mne začali ešte aj afty, jedna bola taká, že som na kontrole u lekára sa už rozplakala, lebo je to čisté zúfalstvo, a mala som hrozne bolesti. Minuly týždeň som bola kvôli hlienom na ORL, dali mi sprej do nosa - kortikosteroidy, a zdá sa mi, že toto pomohlo. Akoby sa to zlepšovalo. No...poklopem.

zaujímavy rozhovor s mudr Smejaklom https://dennikn.sk/5134811/desatrocny-chlapec-s...