Rana na nohe
prasknuta pata. mam to iste, treba sa o paty starat. toto dost boli, mne sa to hoji aj par tyzdnov. ja cukrovku nemam ale nestaram sa o paty a potom praskaju, takisto vela chodze a nevhodna obuv napriklad.
@anonym_ace770 a neviete či je na to aj nejaký krém alebo niečo ?
@vevusa1234 mozno betadine. ja si nedavam nic. ale ak ma pani cukrovku, hojenie moze byt horsie. kedze je to zname ze im sa rany horsie hoja.
@vevusa1234 mozno betadine. ja si nedavam nic. ale ak ma pani cukrovku, hojenie moze byt horsie. kedze je to zname ze im sa rany horsie hoja.
@anonym_ace770 no však to jej sa rany veľmi dlho hoja skrz cukrovky
Ma to z cukrovky. Je to diabetic leg /foot ulcer.
zaplat jej liecebnu pedikuru, podologiu, zbytocne bude cakat na kozne
ale ano o nohy sa treba starat, pohodlne topanky, premastovat (nechtikovy krem, indulona atd)
tiez by som skusila kvalitnu pedikerku so skusenostami, mne sa tiez rýchlo urobí hrubá vrstva odumretej koze a potom to takto praskne a aj boli niekedy. treba odstránit pedikurou a dobre premastovat. mne pedikerka odporucila pripravky s ureou, ale aspon 20%nou.. a samozrejme treba davat na taketo ranky vacsi pozor pri tej cukrovke, aby neboli zbytocne komplikacie kvoli zhorsenemu hojeniu ran..
@vevusa1234 mamu treba objednat na pedikuru. Ako diabeticka by ju mala navstevovat pravidelne. Takto jej hrozi diabeticka noha aj z drobnej ranky
Sorry, zle som SA vyjadrila. Vyzera to ako otlak, prelezanina , pressure ulcer a dopomohla k tomu aj cukrovka. Take preto diabetes leg ulcer.
Mamu objednat k podiatry, mate to uz aj na slovensku a potom 1-2 X podla toho, ci to Bude mokvat, prevazovat.
Toto nema s tou suchou kozou nic spolocne. Zas to nema az take suche.
Toto je vsetko dokopy, predpokladam, ze mama ma diabetic neuropathy a ani neviem, kedy SA jej to zacalo.
Sorry, zle som SA vyjadrila. Vyzera to ako otlak, prelezanina , pressure ulcer a dopomohla k tomu aj cukrovka. Take preto diabetes leg ulcer.
Mamu objednat k podiatry, mate to uz aj na slovensku a potom 1-2 X podla toho, ci to Bude mokvat, prevazovat.
@oslo1 mavam to casto. nemam cukrovku. a mam suchu kozu popraskanu. pukne tak, ze sa ti tvori trhlina. po porode som si na to davala betadine. u mna je to nadvaha, vela chodze a nedostatocna starostlivost o paty.
@oslo1 mavam to casto. nemam cukrovku. a mam suchu kozu popraskanu. pukne tak, ze sa ti tvori trhlina. po porode som si na to davala betadine. u mna je to nadvaha, vela chodze a nedostatocna starostlivost o paty.
@anonym_ace770
Verim, ze to mas casto.
Ja som sestricka a posledne 3 roky pracujem v terene ako district nurse.
Leg ulcers , diabetic leg ulcers a prelezanina je moj Denny chleba.
Pri diabetic legs je mechanizmus poslodenia koze iny ako u relative zdraveho cloveka so suchou kozou .
Vsak SA jej na to pozri, vidis, ze to ma do hlbky poskodene , co je v tomto pripade problem, pretoze tam mozes mat nekrozu.
Toto nie je na kozneho. Toto je na ocistenie, poriadny debridement rany a nasledne spominany iodove krytie, aby SA to vysusilo. Prevaz 1-2 krat dotyzdna. Az to nemokva, tak Staci raz. V ziadnom pripade nie kazdy den.

prasknuta pata. mam to iste, treba sa o paty starat. toto dost boli, mne sa to hoji aj par tyzdnov. ja cukrovku nemam ale nestaram sa o paty a potom praskaju, takisto vela chodze a nevhodna obuv napriklad.