icon

Ranná úzkosť a problémy so vstávaním

Dnes o 05:09
autor
Dnes o 05:16

Občas, nie vždy. Len keď mám problémy mám ráno akoby silnú depresiu, úzkosť, strach vstát z postele. Potom som schopná aj celé doobedie ležať. K tomu bolesť brucha a hnačka. Vysoký tep. V noci spím väčšinou zle. Poobede a večer už dobre. Aj tak chodím spávať skoro aby som na nič nemyslela. Ad beriem dlhšie. Ide si hľadať prácu, som z toho zúfalá, že žiadnu vhodnú, kde by som bola spokojná nenájdem. Som už okolo 50. Akoby vekom ide všetko dolu vodou. Oporu nemám v nikom. Tlačí ma nedostatok financií. Robila som mimo SK ale kvôli zdravot.problemom mimo iného som sa vrátila.

anonym_3708dc
Dnes o 05:17

a chodis do robboty? co na to psychiater

ani mne sa dnes nechce vstavat a ist do roboty 🫣

anonym_01d0d2
Dnes o 05:57

Hlavne nespi cez deň. Aktivity, vzduch, pohyb. Skús si nastaviť pravidelný režim vstávania a chodenia spať, spať choď najneskôr do 21.-22. hod. V spálni maj chladnejšie, len cca 20°C a pred spaním dokorán (krátko) vyvetraj.

anonym_0c5602
Dnes o 06:04
@anonym_autor

Občas, nie vždy. Len keď mám problémy mám ráno akoby silnú depresiu, úzkosť, strach vstát z postele. Potom som schopná aj celé doobedie ležať. K tomu bolesť brucha a hnačka. Vysoký tep. V noci spím väčšinou zle. Poobede a večer už dobre. Aj tak chodím spávať skoro aby som na nič nemyslela. Ad beriem dlhšie. Ide si hľadať prácu, som z toho zúfalá, že žiadnu vhodnú, kde by som bola spokojná nenájdem. Som už okolo 50. Akoby vekom ide všetko dolu vodou. Oporu nemám v nikom. Tlačí ma nedostatok financií. Robila som mimo SK ale kvôli zdravot.problemom mimo iného som sa vrátila.

@anonym_autor AD nestaci, daj si predpísať na noc Xanax, frontin, alebo dačo.

anonym_abeb2b
Dnes o 06:13
@anonym_autor

@anonym_autor mam 40 a mam problem najst pracu , co mam vraviet ja? :( to mne na moje depresie ozaj neprospieva

autor
Dnes o 06:34
@anonym_3708dc

a chodis do robboty? co na to psychiater

ani mne sa dnes nechce vstavat a ist do roboty 🫣

@anonym_3708dc keď som mala pracu, bola som v poriadku. Mňa desí ta neistota

autor
Dnes o 06:36
@anonym_0c5602

@anonym_autor AD nestaci, daj si predpísať na noc Xanax, frontin, alebo dačo.

@anonym_0c5602 mám aj lexaurin aj sanval ale odolávám. Dám len, keď už mám pocit na úmrtie.

autor
Dnes o 06:41
@anonym_abeb2b

@anonym_autor mam 40 a mam problem najst pracu , co mam vraviet ja? :( to mne na moje depresie ozaj neprospieva

@anonym_abeb2b no, vzdy lepsie 40 ako 50. Ale o tom to nie je, vieme obe. Máme niekde problém, ktory treba riešiť a nevieme možno ako. 😞

0silvia0
Dnes o 07:36
@anonym_autor

@anonym_autor aj menopauza vie zhoršiť zdravotný stav, úzkosti. Skús sa zamerať aj vitamínovými prípravkami na menopauzu, napríklad Inositol, čaj z ďateliny, pupalka a podobne.

anonym_78b706
Dnes o 07:48
@anonym_autor

@anonym_abeb2b no, vzdy lepsie 40 ako 50. Ale o tom to nie je, vieme obe. Máme niekde problém, ktory treba riešiť a nevieme možno ako. 😞

@anonym_autor tak hladanie prace bez uspechu je samo o sebe tazke,ak dlhsie sa clovek snazi a nic pozitivne prichadza depresia a uzkosti aj pri inak zdravych ludoch.A toto je ale najväcsia chyba,co ludia robia.
Prace je stale dost,moznosti je tiez neurekom.Urob si cez Profesiu zivopis,stiahni si ho a hladaj pracu aktivne a nezabudni ho aj z aktivnit pre zamestnavatelov.Aj oni ta sami takto mozu kontaktovat o pracu.
Ja som dostala vypoved hned rano po nocnej,ale bola som aj rada.Sama by som vypoved nedala,ale len by som trpela a trapila sa pri blbej veducej.No do obeda som si z aktivnila zivotopis a uz okolo 14tej mi volali.Nastupila som o par dni na to.Asi 10eur ci kolko som doplacala zdravotne.Takze aj takto sa hlada praca.

anonym_ec6937
Dnes o 07:53
@anonym_78b706

@anonym_autor tak hladanie prace bez uspechu je samo o sebe tazke,ak dlhsie sa clovek snazi a nic pozitivne prichadza depresia a uzkosti aj pri inak zdravych ludoch.A toto je ale najväcsia chyba,co ludia robia.
Prace je stale dost,moznosti je tiez neurekom.Urob si cez Profesiu zivopis,stiahni si ho a hladaj pracu aktivne a nezabudni ho aj z aktivnit pre zamestnavatelov.Aj oni ta sami takto mozu kontaktovat o pracu.
Ja som dostala vypoved hned rano po nocnej,ale bola som aj rada.Sama by som vypoved nedala,ale len by som trpela a trapila sa pri blbej veducej.No do obeda som si z aktivnila zivotopis a uz okolo 14tej mi volali.Nastupila som o par dni na to.Asi 10eur ci kolko som doplacala zdravotne.Takze aj takto sa hlada praca.

@anonym_78b706 a to do akého odvetvia sa takto ľahko dá nájsť práca?

anonym_78b706
Dnes o 08:17
@anonym_ec6937

@anonym_78b706 a to do akého odvetvia sa takto ľahko dá nájsť práca?

@anonym_ec6937 vyroba to bola,ale nie pasova ale kusova.Bola som sama a robila si vklude.
Ale zase do vyroby,co som dnes sa mi podarilo az po 20r dostat aj to zauradovali znamosti,bez znamosti by som nemala sancu.
Takze aj takto sa hlada praca,cez znamosti.

anonym_ec6937
Dnes o 08:29
@anonym_78b706

@anonym_ec6937 vyroba to bola,ale nie pasova ale kusova.Bola som sama a robila si vklude.
Ale zase do vyroby,co som dnes sa mi podarilo az po 20r dostat aj to zauradovali znamosti,bez znamosti by som nemala sancu.
Takze aj takto sa hlada praca,cez znamosti.

@anonym_78b706 tak do výroby sa určite ľahšie hľadá, aj keď ja osobne ani neviem rozdiel medzi pásovou a kusovou, nikdy som vo výrobe nerobila

anonym_abeb2b
Dnes o 08:30
@anonym_autor

@anonym_autor ja viem kde je problem. :( lenze sa mi ho nedari riesit

anonym_78b706
Dnes o 09:13
@anonym_ec6937

@anonym_78b706 tak do výroby sa určite ľahšie hľadá, aj keď ja osobne ani neviem rozdiel medzi pásovou a kusovou, nikdy som vo výrobe nerobila

@anonym_ec6937 ja som tiez nikdy nerobila za pasom,ale to,co tu pisu baby a opisuju pracu musi to byt o drzku v takej praci a celkovo ten pristup.

urshullita6541
Dnes o 13:54

hojte, presne viem, o čom píšete. Tie ranné stavy, keď sa človek zobudí s búšením srdca a hneď mu nabehne milión katastrofických scenárov, sú hrozné. Mne okrem terapie a magnézia neskutočne pomohla jedna fyzická vec – záťažová deka Hevi Blanket. Dočítala som sa, že ten hĺbkový tlak deky pomáha telu vyplavovať hormóny šťastia a upokojuje nervovú sústavu. Spím pod ňou už pár mesiacov a tie moje rána sú oveľa pokojnejšie. Akoby ma tá váha deky cez noc 'uzemnila' a nepustila do toho úzkostného režimu. Nie je to zázrak na počkanie, ale ten pocit bezpečia pod ňou je pre psychiku fakt veľká pomoc. Možno by to stálo za skúšku aj u vás, držím palce, nech sa vám uľaví. ❤️