Reálne skúsenosti s liečbou cirhózy pečene
Má niekto skúsenosti s cirhózou pečene? Reálne skúsenosti nie múdrosti. Koľko rokov sa dá s ňou žiť, je liečiteľná alebo nie?
No podľa toho v akom je to štádiu
Prognózu musel dať aj lekár
Skúsenosť v rodine mám ale už bol ascites a prognóza zlá a aj rýchly koniec bol
@anonym_autor liečiteľná nie je, to ti snáď povedal aj ošetrujúci lekár a dĺžka a kvalita života pacienta závisí od viacerých faktorov, zo samotného "cirhóza pečene" sa dá len hádať.
@sissy27 Nie ja mám, ale v rodine. Je vychudnutý ale brucho veľké, má tam vodu. Inak všetky výsledky ok, ale pečeň nie- má cirhózu
@sissy27 Nie ja mám, ale v rodine. Je vychudnutý ale brucho veľké, má tam vodu. Inak všetky výsledky ok, ale pečeň nie- má cirhózu
@anonym_autor mám skúsenosť že keď už bolo brucho naliate, smrť prišla veľmi rýchlo
@anonym_autor ak iné výsledky ok môže to byt na ,,dlhšiu dobu,,
Záleží či sa dodržuje liečba a ak to ma z alkoholu ci nebude pokračovať
A keď začne zltnut a pridávať sa ďalšie problémy to bude rýchle
osobna skusenost, pri nalievani vodou je to otazka skor týždňov ako mesiacov. držím palceky
@anonym_autor vodu vedia dostať menším zákrokom z tela ( už si nepamätám názov, ale v podstate 2x hadicky, cez kt. Voda v tiekla) u nás bola skúsenosť az voda v pľúcach, odišlo 60 litrov, prognoza z par dni sa zlapsila na par rokov aj tak to bolo.
@anonym_autor no mala som kamošku. Pila. Zožltla 2 kraj. Raz sa z toho vylizala ale druhýkrát uz žiaľ nie. V rozmedzi roku. Veľké brucho . Chudá . Fľaky po tele. Krvné výsledky strasne. 3 tyzdne v nemocnici a žiaľ zomrela. Mala len 40 🤦♀️
@anonym_autor caka na transplantaciu? ci nie? kamarat mal , dozil 2-3roky ale pil dalej. a len preto, ze mal 30 rokov, este tak dlho s cirhozou zil.
@anonym_autor ascites je zly a ked k tomu zlte oci a zle vysledky pecene, tam je jedina zachrana transplantacia.
@anonym_autor ake vsetky ine vysledky ma OK? hm?
@anonym_autor moj svokor mal 56 rokov ked zomrel mal cirhozu pecene vela pil.Tiez ako baby hore pisu velke brucho a uz bol aj zlty ku koncu uz stracal vedomie tak svokra zavola 112 zobrali ho do nemocnice.Tam ze mu isli odsat tekutinu z brucha ako pichli zomrel.
@anonym_autor Ahoj, cirhoza sa neda zial vyliecit. Da sa len predlzit "zivotnost" cloveka. Treba rozhodne vylucit alkohol, pripadne aj hepatitidu a upravit zivotny styl-cvicenie, zdrava strava, ale pozor-v strave treba obmedzit solenie. A v neposlednom rade pravidelne kontroly u lekara, ci sa to nevyvinie do rakoviny, lebo to je zial uz len maly krocik k tomu. Mal v poriadku aj oblickove testy? To sa mi nejako nezda, pretoze oblicky uzko suvisia s pecenou- pecen je prvy filter ako "cisticka" skodlivin a oblicky su druhym filtrom. A kedze ma cirhozu, tak tie oblicky su abnormalne zatazene...Ak mu oblickove testy nerobili, tak cim skor doplnit, lebo fakt sa mi nechce verit akym zazrakom by ich mal ok.
@anonym_autor Ahoj, cirhoza sa neda zial vyliecit. Da sa len predlzit "zivotnost" cloveka. Treba rozhodne vylucit alkohol, pripadne aj hepatitidu a upravit zivotny styl-cvicenie, zdrava strava, ale pozor-v strave treba obmedzit solenie. A v neposlednom rade pravidelne kontroly u lekara, ci sa to nevyvinie do rakoviny, lebo to je zial uz len maly krocik k tomu. Mal v poriadku aj oblickove testy? To sa mi nejako nezda, pretoze oblicky uzko suvisia s pecenou- pecen je prvy filter ako "cisticka" skodlivin a oblicky su druhym filtrom. A kedze ma cirhozu, tak tie oblicky su abnormalne zatazene...Ak mu oblickove testy nerobili, tak cim skor doplnit, lebo fakt sa mi nechce verit akym zazrakom by ich mal ok.
@motylik2559 kamarat pri cirhoze pil ale mal 30 rokov a pil kazdy den, este dva roky to vydrzal. hodne zavisi aj od obliciek a vobec, od vsetkeho , aj od veku a vahy. kamos vazil ledva 70kg
@motylik2559 kamarat pri cirhoze pil ale mal 30 rokov a pil kazdy den, este dva roky to vydrzal. hodne zavisi aj od obliciek a vobec, od vsetkeho , aj od veku a vahy. kamos vazil ledva 70kg
@anonym_f799eb Oki a co mi tym chces povedat? Jasne,ze zalezi od viacerych faktorov. Akurat, ze zial tiez som poznala cloveka, ktory mal cirhozu a jeho hned lekar posielal aj na nefrologiu na oblickove testy + sono obliciek. Lekar mu povedal, ze velmi suvisia s pecenou, nakolko to su take 2 filtre v organizme cloveka🙂
@motylik2559 cysty na na obličkách ale fungujú normálne aj moč sledovali
@motylik2559 cysty na na obličkách ale fungujú normálne aj moč sledovali
@anonym_autor Pri pokrocilej cirhoze dochadza velmi casto k zlyhavaniu obliciek. Preto som odporucila autorke, aby doplnili ohladom obliciek co som pisala. Tvoj kamos nefungoval normalne ako pises, ked mal cirhozu sa normalne fungovat neda, lebo su aj rozne zmeny v krvnom obehu atd., je tam viac veci okolo toho. Tebe sa len mozno zda,ze funguje "normalne", kedze ako si pisala je stale v liehu. A predpokladam,ze s nim nezijes, cize nevies co on zaziva mimo casu co ho vidis a pochybujem,ze ti povie vsetko, aj ked si myslis,ze ano. Ja som sem prisla poradit autorke. Tvoj kamos, toho mozes ty nakopnut ak chces, aby prestal pit pri tak zavaznom ochoreni, teda pokial nechce skorsi koniec nez by mohol mat. Je to nevyliecitelne, ale dodrziavanim aspon nejakych veci sa to da trochu natiahnut. Len je to zial nezvratne ochorenie, cize zial tak ci onak skor ci neskor treba ocakavat aj to najhorsie. Drzim palce autorke, aj tebe-ak sa das na cestu s kamosom nech nepije🍀

@anonym_autor liečiteľná nie je, to ti snáď povedal aj ošetrujúci lekár a dĺžka a kvalita života pacienta závisí od viacerých faktorov, zo samotného "cirhóza pečene" sa dá len hádať.