"Recept" na skrátenie menzesu
Každá máme niekedy obdobie, keď je mrcha silná, alebo ju chceme skrátiť. A preto som sa rozhodla, že sa s vami podelím o túto info. na ktorú som sama prišla. Ak chcete aby sa Vám mrcha skrátila, pite asi 4 krát denne čistú vodu, kde nasypete polovicu sáčku šumienky. (príchuť podľa vašeho výberu.) Mne sa tak mrcha skrátila z 7 na 4 dni, čo je myslím veľký rozdiel Dufam, že Vám touto info. pomožem🙂
koľko cyklusov si mala takto skrátených?
@betuska81 Trosku som sa pobavila nad tvojim receptom, ale myslim ze ak ma niekto s tym problem, tak kludne moze skusit 🙂 Sumienka urcite neuskodi 🙂 Ja by som tak chcela skratit cas od vyplaty do vyplaty, ale zatial som neprisla na recept.. 🙂
Ako mlada - pubertacka som pila sumienky na kvanta, v podstate temer vyhradne cele roky, denne. Menzes dlhy a silny. Takze neviem , neviem, mozno su teraz nejake ine druhy s nejakou zazracnou latkou co vtedy nie.
Jeden cas som uz pred rokmi mala take ze tyzden pred menzesom som pila kazdy den pohar cerveneho vina. To sa mi fakt ze skratilo, jednak chodil skor tych 28 dni namiesto mojich obvyklych 31-33, ale aj trval polovicu. Ale alkohol mi z dlhodobejsieho hladiska nerobil dobre, aj keby len kazdy den poharik, takze som to zrusila.
Teraz nedavno som zacala pit alchemilku, prvu polku cyklu - od po menzese po ovulku, kazdy den pohar. Druhu polku potom zensky caj z bio obchodu. Po 3 mes tohto sa cyklus sa krasne vyladil, chodi presne ako hodinky, je slabsi nez ta predchadzajuca "zabijacka" a trva tie 4 dni.
Je to pravda pracnejsie nez sumienka, ale aspon robim nieco pre zdravie organizmu celkovo.
Mne to až tak ako blbosť nepríde. Citrón má sťahujúci účinok, takže keď má žena silný menzes a pije citrónovú vodu, trošku jej krvácanie zmierni. Červené víno sa napríklad piť pri mrche neodporúča, lebo spôsobuje prekrvenie a žena má potom silnejší menzes. Takisto bublinkové nápoje spúšťajú krvácanie. Mám to na sebe vyskúšané, aj keď nehovorím, že v prípade citrónu išlo o nejaký veľký efekt, no čo sa týka vína, tak to môžem povedať, že to platí až moc 🙂
ahojte.Kludne mozete pridat este zopar mudrich rad,idem to vyskusat,lebo uz mam nervy na to ☹ Pred porodom 7dni s bolestami,po porode bolesti zmizli/co je super/ale trva to 9-10dni ☹ ☹ ☹ani mi nestihnu skoncit a uz zacinaju druhe ☹
@xarra246 v sumienke citron nebude, iba kyselina citronova.
Napr. zmiernit krvacanie okrem spominaneho citronu, alchemilky pomoze aj salvia. A vylucit v čase menzesu cierny, zelený caj a kávu a kofeinove nápoje. Dokonca niektori odporucaju aj menej pit, lebo sa riedi krv, ale to je na každého zvážení, podla pitneho režimu.

@betuska81 a ako sa dá dopredu zistiť, ako dlho budú trvať "moje dni" ? 😅
úprimne, veľmi tej šumienke neverím, hlavne nie každá má rovnaké zloženie, že...