Vrátil sa vám nádor prsníka? Podeľte sa o svoju skúsenosť!
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či tu je niekto, komu sa po čase nádor vrátil opäť do prsníka a opäť absolvoval chemoterapiu? Ak áno, môžte mi prosím napísať správu? Ďakujem 💖
Neviem ci chces len pozitivne skusenosti, alebo aj zle konciace ☹️. Ak chces len pozitivne tak toto dalej necitaj. Mojej mamke (uz zomrela) sa vratil nador prsnika a v ovela horsej a agresivnej rakovine. Velkou rychlostou to islo. Metastazy v kostiach, v chrbtici. Velmi jej brucho opuchlo vodou. Museli jej vytahovat vodu z brucha pravidelne. Kricala od bolesti. Nic na bolest nepomahalalo. Uz jej nevedeli pomoct lekari. Mala 58 rokov, ked zomrela. Ked sa nador vratil, skusali rozne sposoby liecby, aj chemoterapiu, aj biologicku liecbu. Nic nepomohalo, len rastol a rastol nador a metastazy sa rozrastali. A to sme si mysleli, ze sme vyhrali nad tou svinou rakovinou a ona sa vratila...
@anonym_544958 Ja som tiež videla len neúspechy po návrate rakoviny akéhokoľvek druhu 😓 ja neviem, prečo sa to po druhý raz už nepodarí zastaviť 😭 snáď sa tu ozvú úspešné prípady🙏
Ja poznam 2 osoby, ktorym sa vratilo, obe su znova, klop klop, v poriadku. Dufam, ze to tak zostane.
Drzim Ti palce, verim, ze aj ty to das
Ja napíšem zatiaľ pozitívnejší príbeh.
Prišla som o prsník pre agresívnu formu, HER2 pozitívneho karcinómu prsníka. Po 10 rokoch sa to vrátilo na druhom prsníku, karcinóm vyoperovali, bez metastáz. Prešlo už 5 rokov a zatiaľ všetko OK.
Neviem ci chces len pozitivne skusenosti, alebo aj zle konciace ☹️. Ak chces len pozitivne tak toto dalej necitaj. Mojej mamke (uz zomrela) sa vratil nador prsnika a v ovela horsej a agresivnej rakovine. Velkou rychlostou to islo. Metastazy v kostiach, v chrbtici. Velmi jej brucho opuchlo vodou. Museli jej vytahovat vodu z brucha pravidelne. Kricala od bolesti. Nic na bolest nepomahalalo. Uz jej nevedeli pomoct lekari. Mala 58 rokov, ked zomrela. Ked sa nador vratil, skusali rozne sposoby liecby, aj chemoterapiu, aj biologicku liecbu. Nic nepomohalo, len rastol a rastol nador a metastazy sa rozrastali. A to sme si mysleli, ze sme vyhrali nad tou svinou rakovinou a ona sa vratila...
@anonym_544958 ďakujem za odpoveď, vrátilo sa jej to do prsníka a hneď aj mala metastázy pri návrate? Neviete či mala hormonálny nádor?
Aktuálne si s tým prechádzame.
Vrátila sa po 6 rokoch, s metastazami na ľavej strane pohrudnice a nález za hrudnou kosťou.
Dlhodobý kašel a tekutina na ľavej strane pľúc, pečeň, brucho čisté.
Akt. pod rebrami zavedená drenaz aby sa voda vypúšťala von z pľúc.
ER: 100 % pozitívny
PR: 10 % pozitívny
HER2: negatívny
Aktuálne si s tým prechádzame.
Vrátila sa po 6 rokoch, s metastazami na ľavej strane pohrudnice a nález za hrudnou kosťou.
Dlhodobý kašel a tekutina na ľavej strane pľúc, pečeň, brucho čisté.
Akt. pod rebrami zavedená drenaz aby sa voda vypúšťala von z pľúc.
ER: 100 % pozitívny
PR: 10 % pozitívny
HER2: negatívny
@anonym_a1aa8b ďakujem za odpoveď,
takže hneď metastázy? Nič v prsníku ? Či prsník už nemáte ? Ja to mám opäť v prsníku a zajtra mám CT celotelové, tak dúfam že to nikde inde nie je 😭😭
Ja napíšem zatiaľ pozitívnejší príbeh.
Prišla som o prsník pre agresívnu formu, HER2 pozitívneho karcinómu prsníka. Po 10 rokoch sa to vrátilo na druhom prsníku, karcinóm vyoperovali, bez metastáz. Prešlo už 5 rokov a zatiaľ všetko OK.
@dobka22 mas už vysledky?
@anonym_d5dd90 mozem sa spytat aku si mala prvy krat liecbu a aku druhy krat? dakujem , ako si zistila ze sa ti to vratilo druhy krat?
@dobka22 mas už vysledky?
@anonym_d5dd90 mozem sa spytat aku si mala prvy krat liecbu a aku druhy krat? dakujem , ako si zistila ze sa ti to vratilo druhy krat?
@anonym_cf1c62
Prvýkrát chemo + biologická liečba Herceptin 1rok, 21 krát ožarovanie a hormonálna liečba.
Druhýkrát iba 20 krát ožarovanie bez chemo.
Nádor bol ohraničený, zapuzdrený a tiež HER2 pozitívny.
Zistili mi to na mamografii, sama som si nádor nenahmatala.
mama mala,ale neviem v akom to bolo stave,asi veľmi skoro zachytené,prsník jej nechali.Chodila na ožarovanie.V tom čase nám deťom o tom nepovedali rodičia nič......rakovina sa jej vrátila po 30tich rokoch-pankreas,tam už nebolo pomoci