icon

Riziko nákazy svrabom pri kontakte s bezdomovcom

27. apr 2025

Dnes som podávala niečo človeku,čo bol špinavý a bezdomovec.Myslim,že sa aj skrabal.Mam obavy,že sme sa mohli dotknúť.

tulipanik12
27. apr 2025

Svrab sa neprenáša dotykom 🙃

michaela329
27. apr 2025

Takto svrab ťažko dostaneš, to by zo sedačiek v autobuse a v parku bolo svrabu habadej 😏

hermanoval
27. apr 2025
@tulipanik12

Svrab sa neprenáša dotykom 🙃

@tulipanik12 nie? a čím potom? To by ma ozaj zaujímalo

joesvk
27. apr 2025

Nestresuj. Ak by si aj chytila svrab/1% šanca/,tak liečba je jednoduchá.

janai1
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
27. apr 2025

Ak ste sa len dotkli, tak ze ani nevies urcite, ci ste sa dotkli, tak svrab nemas a ak ste sa dotkli a umyla si potom ruky, tiez nemas.

michaela329
27. apr 2025
@janai1
Odpoveď bola zmazaná

@janai1 ten kontakt musí byť dlhší a veľmi často to človek dostane nepriamo, uteráky, matrace. Internaty a ubytovne keby vedeli rozprávať...

janai1
Odpoveď bola odstránená
tulipanik12
27. apr 2025
@janai1
Odpoveď bola zmazaná

@janai1 svrab sa prenáša hlavne pohlavným stykom - a potom prostredníctvom posteľného prádla. Ver mi, mala som svrab, takže viem o čom hovorím

marca12
27. apr 2025
@joesvk

Nestresuj. Ak by si aj chytila svrab/1% šanca/,tak liečba je jednoduchá.

@joesvk Liecba je jednoducha? Asi si nezazila svrab. Ja chvalabohu tiez nie,ale znama ano. Musela vydenzifikovat cely dom,vyprat komplet vsetky veci v skriniach.

hermanoval
27. apr 2025
@tulipanik12

@janai1 svrab sa prenáša hlavne pohlavným stykom - a potom prostredníctvom posteľného prádla. Ver mi, mala som svrab, takže viem o čom hovorím

@tulipanik12 učite aj dotykom, viem o čom hovorím, som sestra

joesvk
27. apr 2025
@marca12

@joesvk Liecba je jednoducha? Asi si nezazila svrab. Ja chvalabohu tiez nie,ale znama ano. Musela vydenzifikovat cely dom,vyprat komplet vsetky veci v skriniach.

@marca12 Zažila som. Trvalo asi 2 týždne, kým som už nemala žiadne vyrážky a vyprala som len posteľné prádlo a pyžamá. A to,čo som nosila,nie celú skriňu.
Čo mi pripadá ako celkom v pohode v porovnaní s ťažko liečiteľnými kožnými chorobami.

krasneleto
28. apr 2025

Svrab môžeš dostať aj z dotyku.

tramtada31
28. apr 2025

My sme zobrali z ulice zranené maca, malo svrab, nedostali sme ho (samozrejme sme dodržiavali hygienu, bolo v kupelni), takze podľa mna by si ho dostat nemusela

tulipanik12
28. apr 2025
@krasneleto

Svrab môžeš dostať aj z dotyku.

@hermanoval
@krasneleto no j teda neviem, mala som svrab s kamarátka si odo mňa požičala rukavice ( vtedy som o tom ešte nevedela ) a napriek tomu to nechytila, takže asi tak. No nejdem sa hádať s ľuďmi, ktorí ho asi tiež mali 🙃

tulipanik12
28. apr 2025
@tulipanik12

@hermanoval
@krasneleto no j teda neviem, mala som svrab s kamarátka si odo mňa požičala rukavice ( vtedy som o tom ešte nevedela ) a napriek tomu to nechytila, takže asi tak. No nejdem sa hádať s ľuďmi, ktorí ho asi tiež mali 🙃

@tulipanik12 asi toľko

janai1
Odpoveď bola odstránená
janai1
Odpoveď bola odstránená
tulipanik12
28. apr 2025
@janai1
Odpoveď bola zmazaná

@janai1 nie, len niekto nevie čítať s porozumením 🫣 Vravím, že sa nechytá podaním rúk, ale hlavne sexom z perín a uterákov - skús prečítať ešte raz a pomaly . . možno pochopíš . . .

rafena
12. máj 2025
@tramtada31

My sme zobrali z ulice zranené maca, malo svrab, nedostali sme ho (samozrejme sme dodržiavali hygienu, bolo v kupelni), takze podľa mna by si ho dostat nemusela

@tramtada31 Zvierací a ľudský svrab sú dve veci. Píše sa, že zvierací svrab sa nevie množiť na. človeku. Ale ja už o všetkom pochybujem. So zvieratami opatrne!!!