Riziko nákazy svrabom pri kontakte s bezdomovcom
Dnes som podávala niečo človeku,čo bol špinavý a bezdomovec.Myslim,že sa aj skrabal.Mam obavy,že sme sa mohli dotknúť.
Takto svrab ťažko dostaneš, to by zo sedačiek v autobuse a v parku bolo svrabu habadej 😏
Svrab sa neprenáša dotykom 🙃
@tulipanik12 nie? a čím potom? To by ma ozaj zaujímalo
Nestresuj. Ak by si aj chytila svrab/1% šanca/,tak liečba je jednoduchá.
Ak ste sa len dotkli, tak ze ani nevies urcite, ci ste sa dotkli, tak svrab nemas a ak ste sa dotkli a umyla si potom ruky, tiez nemas.
@janai1 ten kontakt musí byť dlhší a veľmi často to človek dostane nepriamo, uteráky, matrace. Internaty a ubytovne keby vedeli rozprávať...
@janai1 svrab sa prenáša hlavne pohlavným stykom - a potom prostredníctvom posteľného prádla. Ver mi, mala som svrab, takže viem o čom hovorím
@janai1 svrab sa prenáša hlavne pohlavným stykom - a potom prostredníctvom posteľného prádla. Ver mi, mala som svrab, takže viem o čom hovorím
@tulipanik12 učite aj dotykom, viem o čom hovorím, som sestra
@joesvk Liecba je jednoducha? Asi si nezazila svrab. Ja chvalabohu tiez nie,ale znama ano. Musela vydenzifikovat cely dom,vyprat komplet vsetky veci v skriniach.
@marca12 Zažila som. Trvalo asi 2 týždne, kým som už nemala žiadne vyrážky a vyprala som len posteľné prádlo a pyžamá. A to,čo som nosila,nie celú skriňu.
Čo mi pripadá ako celkom v pohode v porovnaní s ťažko liečiteľnými kožnými chorobami.
Svrab môžeš dostať aj z dotyku.
My sme zobrali z ulice zranené maca, malo svrab, nedostali sme ho (samozrejme sme dodržiavali hygienu, bolo v kupelni), takze podľa mna by si ho dostat nemusela
Svrab môžeš dostať aj z dotyku.
@hermanoval
@krasneleto no j teda neviem, mala som svrab s kamarátka si odo mňa požičala rukavice ( vtedy som o tom ešte nevedela ) a napriek tomu to nechytila, takže asi tak. No nejdem sa hádať s ľuďmi, ktorí ho asi tiež mali 🙃
@hermanoval
@krasneleto no j teda neviem, mala som svrab s kamarátka si odo mňa požičala rukavice ( vtedy som o tom ešte nevedela ) a napriek tomu to nechytila, takže asi tak. No nejdem sa hádať s ľuďmi, ktorí ho asi tiež mali 🙃
@tulipanik12 asi toľko
@janai1 nie, len niekto nevie čítať s porozumením 🫣 Vravím, že sa nechytá podaním rúk, ale hlavne sexom z perín a uterákov - skús prečítať ešte raz a pomaly . . možno pochopíš . . .
My sme zobrali z ulice zranené maca, malo svrab, nedostali sme ho (samozrejme sme dodržiavali hygienu, bolo v kupelni), takze podľa mna by si ho dostat nemusela
@tramtada31 Zvierací a ľudský svrab sú dve veci. Píše sa, že zvierací svrab sa nevie množiť na. človeku. Ale ja už o všetkom pochybujem. So zvieratami opatrne!!!

Svrab sa neprenáša dotykom 🙃