Ropivacaine Readyfusor po plánovanej sekcii
Ahojte,
za par tyzdnov ma caka porod planovanou sekciou a porodnik mi odporucil lokalne anestetikum Ropivacaine readyfusor.. zavedie sa to do rezu a na 48h znecitlivie ranu (pozor nie maternicu, tu stale citit). Malo by byt jednoduchsie postavit sa a zacat hybat.. Ma s tym niekto skusenosti? Ak ano, ake? Sli by ste do toho opat? Dojcili ste pri tom? Mali ste nejake vedlajsie ucinky?
Vdaka.
@nuxynka Ahoj. Áno, skúsenosti mám,ale pozerám, že už aj ty. 1 sekciu som mala bez a druhú s. Ale žeby bol v tom nejaký rozdiel buď s tým,alebo bez toho,to nemôžem povedať. Bolelo to tak, či tak... Ja by som povedala, že skôr po tej psychickej stránke pomohlo, že som si myslela, že to až tak bolieť nebude. Ale každá sekcia príšerne bolí 🤪
@nuxynka Och,a plne som dojčila a neviem či to bol vedľajší účinok toho,alebo nie,ale asi na tretí deň som mala problém so zrakom,v jednom oku som videla niečo také ako farebné kryštáli či čo... potom sa to opakovalo aj ďalší deň a potom to už našťastie znizlo...ale dosť ma to vyľakalo...ale neviem na 100 percent povedať, že to bolo z toho (podotýkam, že vtedy sa mi to stalo prvýkrát v živote).
@nelam1993 jasne 🙂 tiez to bola moja druha sekcia.. za mna prva operacia bola v pohode, zotavovanie horsie. Uz si nepamatam ako dlho oresne, ale pamatam ako ma muz tyzdne po zdvihal z postele lebo sa mi tazko vstavalo. Druha sekcia bola horsia (predsa je potrebne vyrezavat vzrasty a je to dost nechutne.. aspon za mna. Uz by som sla do celkovej kebyze idem zas asi), zotavenie eno nuno, raz dva. V utorok som rodila a v nedelu som plela zahradku 😅 u mna bol rozdiel ten, ze som po pevom dietati zacala cvicit s trenerom a dal ma do formy. Som si ista, ze prave toto mi pomohlo zotavit sa tak rychlo. Nic ine som totiz nerobila inak.. no a ten ropivacaine myslim, ze pomohol. Urcitr minimalne psychicky ako pise kolegyna 🙂 ale myslim, ze aj naozaj. U mna bolo postavenie menej bolestive ako po prvom. Ale je to aj o prahu bolesti urcite. No a zavedu ti to rovno po operacii a mas to pri sebe.. a nosis to v podstate len den kedze prvych 24h lezis.. takze nic strasne. A vyberanie vobec necitit. Toho som sa ja napr velmi bala, ze mi to podrazdi ranu a absolutne nic som necitila. Jedine preco som.ja vahala ci do toho ist je, ze pri neziaducich ucinkoch sa spominalo dojcenie akoze to mozes podat dietatu. Ale dr mi povedal, ze ta latka je v orgsnizme len 5 minut cize vies si to pred dojcenim vypnut, pockat chvilu, nakojit a opat zapnut. No a kebyze do tohp ides tak pozor lebo doplatok je rozny.. vacsina lekarni pyta 150e, schneider pri novej nemocnici v kosiciach (ako sa vchadza na urgent) 100e. Je to dost rozdiel..
@nuxynka dakujem za info ja mam po sekcii akurat v piatok mi robili a dala som si ropivacain, tiez po druhej sekcii som, urcite rozdiel.. hned som citila rozdiel ked mi to vybrali vcera vecer ze ma zacina viac boliet uz rana ale uz je to celkom ok. Dakujem krasne za vsetky info a kazdy kto bude citat tuto diskusiu nech vie, ze to naozaj stoji za to tie peniaze. Minimalne urcite ak uz je to druha sekcia.

@nuxynka dobry den nikto sa na to neozval?