icon

Ropivacaine Readyfusor po plánovanej sekcii

nuxynka
10. jún 2022

Ahojte,
za par tyzdnov ma caka porod planovanou sekciou a porodnik mi odporucil lokalne anestetikum Ropivacaine readyfusor.. zavedie sa to do rezu a na 48h znecitlivie ranu (pozor nie maternicu, tu stale citit). Malo by byt jednoduchsie postavit sa a zacat hybat.. Ma s tym niekto skusenosti? Ak ano, ake? Sli by ste do toho opat? Dojcili ste pri tom? Mali ste nejake vedlajsie ucinky?
Vdaka.

nelam1993
26. okt 2022

@nuxynka dobry den nikto sa na to neozval?

nuxynka
autor
26. okt 2022

@nelam1993 nikto, ale ja som do toho sla aj tak. A jednoznacne odporucam 🙂 kludne napisem viav info ak vas to zaujima.. pytajte sa

luciador
26. okt 2022

@nuxynka Ahoj. Áno, skúsenosti mám,ale pozerám, že už aj ty. 1 sekciu som mala bez a druhú s. Ale žeby bol v tom nejaký rozdiel buď s tým,alebo bez toho,to nemôžem povedať. Bolelo to tak, či tak... Ja by som povedala, že skôr po tej psychickej stránke pomohlo, že som si myslela, že to až tak bolieť nebude. Ale každá sekcia príšerne bolí 🤪

luciador
26. okt 2022

@nuxynka Och,a plne som dojčila a neviem či to bol vedľajší účinok toho,alebo nie,ale asi na tretí deň som mala problém so zrakom,v jednom oku som videla niečo také ako farebné kryštáli či čo... potom sa to opakovalo aj ďalší deň a potom to už našťastie znizlo...ale dosť ma to vyľakalo...ale neviem na 100 percent povedať, že to bolo z toho (podotýkam, že vtedy sa mi to stalo prvýkrát v živote).

nelam1993
26. okt 2022

@nuxynka mozte mi napisat ako to prebiehalo a do kedy Vam to nechali a ci to potom tie bolesti po dozneti viac boleli ? Jednu sekciu mam uz za sebou tak ma to velmi zajima ci to bude teraz s tym lepsie ak by ze sa pre to rozhodnem, dakujem

nelam1993
26. okt 2022

@nuxynka aj ma zaujima ako s tym zena potom spi ked ta hadicka tam je v tej rane resp neviem si to predstavit ani tak nejake take blizsie info ma zaujima ci to neobmedzovalo ten pohyb ktory je uz i tak obmedzeny po tej sekcii 😀

luciador
26. okt 2022

@nelam1993 Je to kabelka navyše 🤪 On to veľmi nezavadzia,lebo na chrbte ležíš tak, či tak,keby aj na boku,tak len si to presunies 😊

nelam1993
26. okt 2022

@luciador nemohlo to byt zo spinalu ze migrena alebo nieco take?
@luciador no a neboli to ked to tam sa s tym manipuluje v tej rane

luciador
26. okt 2022

@nelam1993 Nie,nebolelo to vôbec 🙂 Ten zrak mohol byť aj zo spinalu, vôbec neviem...

luciador
26. okt 2022

@nuxynka Smiem sa spýtať, zavádzal ti to doktor Kraus? Lebo mne áno.

nelam1993
26. okt 2022

@luciador a ako dlho to nechali, este aj prvu sprchu ste s tym mala?

luciador
26. okt 2022

@nelam1993 Áno. Išla som s tým do sprchy a myslím, že potom na ďalší deň to dali preč. Nebolelo vôbec. Ono sa to dá aj skontrolovať na tom valci, že koľko ešte lieciva v ňom máš.

nelam1993
26. okt 2022

@luciador to mi snad nosica na tie kabelky bude treba ak sa preto rozhodnem 😀 cize za Vas nic moc teda? Ci myslite ze tie bolesti by boli horsie

luciador
26. okt 2022

@nelam1993 Ta kdeže nosiča? 😄😄😄 Sama si ju budeš nosiť,lebo naozaj ten valec je v takej akokeby ciernej kabelke 😁😁😁 Po psychickej stránke pomohlo určite, človek si myslí, že ho to bude menej bolieť,ale za mňa bolesť rovnaká ako bez neho....

nelam1993
26. okt 2022

@luciador ja si nespominam az na take hrozne bolesti akoze bolelo to ale nebolo to take desne tak mozno budem teraz jak srnka behat s tym 😀 pockam este co napise teda druha pani ze ci by do toho zasa sla a ci mala tie bolesti miernejsie 😉

luciador
26. okt 2022

@nelam1993 No, každý máme iný prah bolesti,ja som mala aj bez toho sekciu,a vôbec si nemyslím, že by boli tie bolesti znesiteľnejšie 🤪 Ale to som samozrejme ja. Ale ak by som mala mať tretiu sekciu,tak by som do toho opäť šla, už kôli tej psychickej stránke 🙂

nuxynka
autor
27. okt 2022

@luciador ano on, za mna najlepsi doktor 🙂

nuxynka
autor
27. okt 2022

@nelam1993 jasne 🙂 tiez to bola moja druha sekcia.. za mna prva operacia bola v pohode, zotavovanie horsie. Uz si nepamatam ako dlho oresne, ale pamatam ako ma muz tyzdne po zdvihal z postele lebo sa mi tazko vstavalo. Druha sekcia bola horsia (predsa je potrebne vyrezavat vzrasty a je to dost nechutne.. aspon za mna. Uz by som sla do celkovej kebyze idem zas asi), zotavenie eno nuno, raz dva. V utorok som rodila a v nedelu som plela zahradku 😅 u mna bol rozdiel ten, ze som po pevom dietati zacala cvicit s trenerom a dal ma do formy. Som si ista, ze prave toto mi pomohlo zotavit sa tak rychlo. Nic ine som totiz nerobila inak.. no a ten ropivacaine myslim, ze pomohol. Urcitr minimalne psychicky ako pise kolegyna 🙂 ale myslim, ze aj naozaj. U mna bolo postavenie menej bolestive ako po prvom. Ale je to aj o prahu bolesti urcite. No a zavedu ti to rovno po operacii a mas to pri sebe.. a nosis to v podstate len den kedze prvych 24h lezis.. takze nic strasne. A vyberanie vobec necitit. Toho som sa ja napr velmi bala, ze mi to podrazdi ranu a absolutne nic som necitila. Jedine preco som.ja vahala ci do toho ist je, ze pri neziaducich ucinkoch sa spominalo dojcenie akoze to mozes podat dietatu. Ale dr mi povedal, ze ta latka je v orgsnizme len 5 minut cize vies si to pred dojcenim vypnut, pockat chvilu, nakojit a opat zapnut. No a kebyze do tohp ides tak pozor lebo doplatok je rozny.. vacsina lekarni pyta 150e, schneider pri novej nemocnici v kosiciach (ako sa vchadza na urgent) 100e. Je to dost rozdiel..

nuxynka
autor
27. okt 2022

@nelam1993 a sla by som do toho znova 🙂 a asi do celkovej. Ale to som len ja. Kazdy ma inu skusenost 🤷‍♀️ kedy mas termin? Daj potom vediet ako si pochodila, ak do toho pojdes. Drzim palce!

luciador
28. okt 2022

@nuxynka Aj za mňa 😁😁😁👍👍👍 úplná TOPKA doktor 😀

luciador
28. okt 2022

@nuxynka Ja som tiež platila 100 eur,rodila som v roku 2020.

nuxynka
autor
28. okt 2022

@luciador Ja teraz v juni, takze sa nezmenilo 🙂

nuxynka
autor
28. okt 2022

@luciador Ale prveho v 2020. Len to som o tom netusila este 🤷‍♀️

nelam1993
31. okt 2022

@nuxynka dakujem za info ja mam po sekcii akurat v piatok mi robili a dala som si ropivacain, tiez po druhej sekcii som, urcite rozdiel.. hned som citila rozdiel ked mi to vybrali vcera vecer ze ma zacina viac boliet uz rana ale uz je to celkom ok. Dakujem krasne za vsetky info a kazdy kto bude citat tuto diskusiu nech vie, ze to naozaj stoji za to tie peniaze. Minimalne urcite ak uz je to druha sekcia.

nuxynka
autor
31. okt 2022

@nelam1993 tak to je super, som rada 🙂 a gratulujem 🙂

nuxynka
autor
31. okt 2022

@nelam1993 mne aj menej davali proti bolesti.. za cely cas dve infuzky a kocka co so mnou rodila tak mala len prvy den 4 ci kolko. Ale zas ona bola trochu pripad 🤪 ako mi povedal dr.. je to v podstate 50e na den bez bolesti v prepocte a to sa opla! 🙃

luciador
31. okt 2022

@nuxynka Mne takisto iba 2 infuzky proti bolesti.