icon

Rozdiely medzi drahším a lacnejším pyridoxinom

18. feb 2026

Dobrý deň chcem sa opýtať.Pyridoxin je potrebné dávať pri dlhodobom užívaní ten dráhy čo je liečivý 20 kusovy ? Dcéra má epi odporúčaný nám bol pyridoxin sú aj lacnejšie ale aký je rozdiel medzi 20 mg pyridoxinom drahším a 20 mg pyridoxinom napríklad z dr Max keď kúpim 2+1 zdarma. V lekárni odporučila samozrejme ten drahší.Ďakujem za vysvetlenie 🙂

anonym_071dc9
18. feb 2026

Pyridoxin je druh B vitamínu, my kupujeme komplet B vitamín s čistým zložením, to je pre nás podstatné a práve tam môže byť rozdiel medzi lacným a drahým, lacný môže mať prídavné látky, ktoré nie sú celkom ideálne a môžu spôsobovať problémy, ale takisto ich môžu mať aj tie drahé. Treba si to skontrolovať pri každom výrobku, tobôž keď je to dieťaťu so zdr. problémami. A takisto treba zvoliť vhodnú koncentráciu a dávkovanie, to je dôležité kontrolovať aj pri vitamínoch.

anonym_071dc9
18. feb 2026

@anonym_autor a inak 20mg sa mi zdá podľa tejto tabuľky dennej odporúčanej dávky brutálne veľa.

anonym_071dc9
18. feb 2026
viestta
18. feb 2026
@anonym_071dc9

@anonym_autor a inak 20mg sa mi zdá podľa tejto tabuľky dennej odporúčanej dávky brutálne veľa.

@anonym_071dc9 ma to odporucane od lekara, takze asi vie aku davku odporucal vzhladom na stav

viestta
18. feb 2026

@anonym_autor ropzdiel je aj v tom, ci je konkretny pripravok registrovany ako liek alebo ako vyzivovy doplnok. U lieku mas garantovany obsah ucinnej latky, co u vyzivovych doplnkov nie je zarucene. Pyridoxin Leciva je zaradeny medzi lieky, ostatne, ktore maju v lekarnach su vyzivove doplnlky
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/pyr...

anonym_9d158b
18. feb 2026
@anonym_071dc9

@anonym_071dc9 je rozdiel medzi odporucanou dennou davkou a terapeutickou davkou. Uplne bezne sa pyridoxin 20mg 1xdenne podava pri perifernych neuropatiach, ako neuroprotekcia pri potencialne neurotoxickej liecbe, atd… Takze ak to ma od lekara, je na to diagnoza a dovod.

anonym_071dc9
18. feb 2026
@anonym_9d158b

@anonym_071dc9 je rozdiel medzi odporucanou dennou davkou a terapeutickou davkou. Uplne bezne sa pyridoxin 20mg 1xdenne podava pri perifernych neuropatiach, ako neuroprotekcia pri potencialne neurotoxickej liecbe, atd… Takze ak to ma od lekara, je na to diagnoza a dovod.

@anonym_9d158b na epi dlhodobo?

anonym_8d5f94
18. feb 2026
@viestta

@anonym_autor ropzdiel je aj v tom, ci je konkretny pripravok registrovany ako liek alebo ako vyzivovy doplnok. U lieku mas garantovany obsah ucinnej latky, co u vyzivovych doplnkov nie je zarucene. Pyridoxin Leciva je zaradeny medzi lieky, ostatne, ktore maju v lekarnach su vyzivove doplnlky
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/pyr...

@viestta je to liek ale obsahuje vitamín B6.. všetky sú výživové doplnky,viem o čom píšem, užívala som ho pri epi 30 rokov..

viestta
18. feb 2026
@anonym_8d5f94

@viestta je to liek ale obsahuje vitamín B6.. všetky sú výživové doplnky,viem o čom píšem, užívala som ho pri epi 30 rokov..

@anonym_8d5f94 ano, viem co je pyridoxin. A treba si pozriet legislativu aky je rozdiel medzi liekom a vyzivovym doplnkom. Prave v tom garantovanom obsahu ucinnej latky ak je pripravpk v kategorii liek

anonym_9d158b
18. feb 2026
@anonym_071dc9

@anonym_9d158b na epi dlhodobo?

@anonym_071dc9 ?

anonym_1ea2bf
18. feb 2026

@anonym_autor My kupujeme roky od generica 60tbl.