Rôzne choroby po pôrode
Ahoj.mam skoro 3 rocneho syna a odkedy som porodila postupne sa u mna objavuju nove a nove choroby. Alergia , histaminova intolerancia , ekzem , problemy s travenim, rozne infekcie hlavne zenskeho povodu ..... co som pred tym v zivote nemala take problemy ☹ lekari hovoria ze ten porod nieco aktivovalo ....je to mozne ze moje telo reaguje takto na porod ??? Vsak nam este len 30 a uz kopu chorob.....
@angi07 Ahoj, no nič vážne mi nie je, ale takisto od pôrodu katastrofa, mne nikdy nič nebolo a teraz stále niečo mám, mám len 25...som po operácií žlčnika, mám zlatú žilu, nikdy som nemalalupiny teraz ich mám, vypadávajú mi vlasy a to pôrod je už dávno za mnou, stále tráviace ťažkosti, stále som chorá...Akoby mi dieťa zobralo moju imunitu.
V mojom zivote co sa zmenilo ? Narodilo sa mi dieta! ☺mala som lahsiu formu poporodnej depresie cca.8 mesiacov .....
u mna to iste... ;) az na to ze ten zlcnik som si nedala vybrat a nakoniec nebolo treba. Ale v kuse chora..k tomu migreny, vsetky mozne bolesti.. no na nervy. A to som bola totalne zdrava do tehu aj pocas tehu viac-menej az pokym som nedosla do porodnice...
@angi07 Psychika vplyva aj na somaticke ochorenia...moze to mat suvis.
vsetky choroby maju povod v psychike.. kedže si mala ja depresiu, tak sa to len potvrdzuje.. zacni citat knihy, co sa tymto zaoberaju, alebo chod za niekym,kto ti povie, co sa v tebe deje.. lebo chorobami nam chce telo nieco povedať..
travenie - nevies nieco stravit.... co? na to musis prist sama, alebo s niekym,kto " vie ", vidi...
intolerancia a ekzem detto...
infekcie zenske - nasad si probiotika a zbav sa candidy,asi ju mas premnozenu, alebo ine nepriaznive bakterie... papaj surovu kyslu kapustu, alebo aspon stavu a jedz probiotika.... striedaj druhy. pomoze ti to aj na travenie a prave to, ze nefunguje ani travenie dobre znamena, ze crevnu floru a zaludok nemas v poriadku ... a to sa prejavuje aj na zenskych veciach...
ale GRO problemu bude v psychike... tvoje prezivanie niecoho, nieco , co ta trapi, alebo co si nechces prispustit a prijat, lebo to nevies zmenit.... alebo tak..
alebo sa za nieco vinis ( napr. ze nie si dobra matka, mas obavy a pod... to je priklad)...
ODPUSTI SI, sama sebe, svojmu TELU, ze si mu depresiami ublizovala. uplne vazne...
@angi07 , normalka, imunita. Ja mam od porodu v nose zlateho stafilokoka a nicim sa ho neviem zbavit, mam stale hnisave bolave pluzgiere v nose uz skoro 6,5 roka, Musis si dat do poriadku imunitu, yiadnz cukor, lepok, mlieko, co najviac ovocia a yeleninz, odkzslit sa , co najmenej masa....... das si do poriadku imunitu a si fit. Ja sa neviem zbavit sladkosti takze moj boj je vecny. Vela ludom teraz zistili HIT, intoleranciu KR. blielkoviny, laktozy, celiakiu a kadeco a ani nerodili. POrod oslabi imunitu, moze to byt spustac rovnako ako chripka, ockovanie, stresy v praci atd. Hlavne sa snaz upokojit, mas narocne obdobie, dieta je malicke, mas narocne obdobie, bude lepsie, neboj.
U mna zas porod zaposobil ako kupelna liecba 😀 zlepsil sa mi ekzem, utlmila alergia... asi je to naozaj individualne 🙂
U mňa je to presne to isté. Štítna žľaza, ekzém, senná nádcha, tráviace ťažkosti - buď zápcha že som bez stolice aj dva dni a potom rovno hnačka, problémy s obličkami, neustále vaginálné problémy ako zápal, candida ... Môj gynekológ to pripisuje komplikovanému pôrodu a komplikáciám po ňom. Mala som placentu praevia marginalis a sekciu vedenú nie vodorovným rezom ale vertikálnym až po pupok a takmer som pri tom vykrvácala, takže mi dávali transfúzie. Dostala som 3 litre cudzej krvi aj krvnú plazmu. Takže si lekári myslia, že je to spôsobené tým. Oslabená imunita, vyčerpanosť atď. Tiež mám pocit, že moje bezchybné zdravie išlo niekde vdiaľ 😒 . Snáď sa to časom zlepší. Naozaj ma nebaví vysedávať u doktorov.
@angi07 nooo presne aj ja...po porode ako keby sa mi spustili choroby a ja uz v strese,ze co mi moze byt...strasne bolesti zaludka, nakonies mi po roku a pol od porodu zistili helikobakter....mam problemy so zlatou zilou, dost som sa zlakla, kes som videla krv v zachode...a stale ma boli hlava, co sa mi predtym nestavalo...tiez si myslim,ze vsetko sa to zacalo po porode
u mna to iste....darmo,jednak starneme 😀 a jednak tie tehotenstva su zasahom do tela...aj do zivota zeny
@angi07 ja som sa tiez rozsypala po 2.porode ( v 35)
vypadali mi skoro vsetky plomby, skoro vsetky vlasy ...naozaj som mala hadam 4vlasy vo 2 radoch
zhorsil sa mi zrak, musim mat okuliare na dialku v sere, a prvy rok som bola slaba ako mucha
o zlatej zile nehovorim to je ceresnicka na torte ☹
@eeffka myslela som si, ze si iba namyslam, ze ked je sero, tak vidím oveľa horšie.. ale ako ta čítam.. predtým si nemala okuliare? Ja mam uz vyše 10 rokov, ale po druhom porode vidím oveľa horšie a hlavne ako som písala v šere...
ja mám od druhého pôrodu tiež všetko možné hlavne nevysvetlitelný opuch jazyka, "alergia" na mlieko , stále ma niečo bolí, a to som zhodila aj 10kg a necítim sa lepšie , ale žijeme nenormálne rýchlo, asi to bude tým a ešte volakedy som vôbec nebývala chorá, teraz aj 3-4 za rok
@angi07 nebude to tou depresiou? skor ta dokaze rozhasiť imunitu, psychika je ,,svina,,. Viem o čom hovorím sama som mala PD....
@bubula_007 zhoršenie zraku je ,,normalna vec,, pri vaginalnom porode...nakolko vraj ,,tlak,, v zaverečnej faze može zhoršiť zrak - ja mam ten isty problém, stupla mi dioptria....ale ja som bola slepa ako patron aj pred tým tak ma to az tak neprekvapilo. Po kazdom porode o štvrť dioptrie hore...
u mňa o začalo po druhom pôrode, keď ma v noci pri kojení seklo v krku, že som sa nemohla pohnúť a od vtedy problémy s krčnou chrbticou tŕpnutie, bolesti, závrate, migrény, k tomu zlatá žila, málokrvnosť a vysoký bilirubín .... no hotová kalika ☹
@bubula_007 mala som zrak ako orol, po 4m od pôrodu -0.75. ☹
je tu aj skupina maminiek čo sa zaoberá touto témou. môžete sa pridať.
môj kolega mal manž., ktorej po pôrode zistili rakovinu žalúdka, trápila sa 3 roky a aj tak svoj boj prehrala. mala 26 rokov.
@bonaqa2013 ☹ strasne.....a ake priznaky mala?
@terezka1947 poznala som sa s ňou tak sa pamatám ako nám rozprávala, že jej žalúdok nejak napuchol. nič viac a lekári mali robiť v narkóze vyšetrenie - asi biopsiu. ona sa cítila OK. po dlhom čase prišli výsledky - oni už aj nato zabudli, mysleli si že je to dobré, a prišlo sa nato že je to rakovina. mala niekoľko operácii, začas aj bolo dobré, a potom to prepuklo zas a v ešte horšej forme. keď zomrela, syn mal 3 roky, na pohrebe sa hral so stuhami na truhle..... trhalo nám to všetkým srdcia....
@bonaqa2013 ☹
@angi07 ešte som zabudla na strašne akne, to sa mi urobilo 2t pred pôrodom, 3mes po pôrode som dostala kiahne a s nimi akne zmizlo ale ostali velke jazvy, bez make-upu ani vonku nevídem, kožná mi povedala, že som prišla neskoro už by odstránenie bolo veľmi drahé. A zápaly..bože stačí, že si čupnem sadnem na zem, či odídem z izby keď malá zaspí bez papučí, potichu a okamžite mám zápal...Takú zbierku urologických a brusnicových čajov má len moja stará mama 😀
Taaaak a teraz mi odporucte riesenie ☺ asi skusim vynechat laktozu a objednam sa na vysetrenie lakt .a glutenovej intolerancie..... dufam ze sa vsetko aspon polepsi....ked uz...
@angi07 ja by som ti odporucila pit caje aspon na nieco tam si najdes konkretne, zato skoro nic nedas http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/uvod.html
a inak janielenze po porode mam problemy raz tlak na hrudi,krvny tlak, potom hlava,krv a zrazanlivost, zuby, vajecniky akokeby mi preeklampsia nestacila....
No takže som troška experimentovala , vynechala som laktózu už týždeň ... zatiaľ je to lepšie , ale máme aj lieky od doktoky na plynatosť a nadúvanie tak teraz neviem od čoho je zlepšenie, teraz ma čaká kopa vyšetrení , USG brucha, krvné testy ......uvidíme....
@angi07 ahoj, riešim teraz niečo podobné a rada by som vedela, či si našla príčinu problémov?
@zuzikazuzika musela som vynechat lepok. Ale moje telo bolo uplne mimo davala som sa dlho dokopy , maly mal uz 3 roky ked postupne sa vsetko zlepsovalo ale lepok ostal bohuzial
@angi07 ďakujem za odpoveď. Držím palce

a co sa zmenilo v tvojom zivote?