S dieťaťom k lekárovi
Milé ženy, rada by som sa Vás opýtala, ako ste riešili situáciu, keď ste nemali kam dať dieťa a čakalo Vás lekárske vyšetrenie. Manžel je vpráci a nemôže sa uvoľniť a nikoho blízkeho v okolí nemám. Myslíte si, že je problém, ak si dieťa vezmem so sebou? Nejde o komplikované vyšetrenie, nebudem tam dlho. Vďaka za odpovede.
Alfonzia ja to riešim tak že dieťa berem zo sebou A zatiaľ nebol žiadny problém
Podla toho ake vysetrenie. Ak je to nieco bezne, napr. ked mam anginu, alebo na kontrolu k alergologicke, kozne a pod. , kde mi merobia ziadne dlhe zakroky beriem dieta alebo ked treba aj obe deti so sebou. Berieme so sebou zasobu jedla a hraciek pre pripad dlheho cakania 🙂 ked je to ale s nejakym zakrokom, napr. Vrtanie zubu tak si to naplanujem tak aby mohol manzel z prace ostat hodinku doma, pripadne na rano ked este moze byt doma. Vzdy sa dopredu opytam sestricky ci mi vedia dat priepustku pre manzela lebo musi ostat pri dietati a nemaju s tym problem.
@alfonzia10 ak sa naozaj inak neda, dieta beriem so sebou. naposledy boli so mnou aj na poradni u gynekologa, starsia zostala v pohode u sestricky, ale mladsia revala ako tur, nepomohli cukriky ani ine uplatky, aby zostala so sestrou. ale lekar uplny pohodak - sam mi povedal, ze si ju mam vziat so sebou a tak pocas vysetrenia lezala pritulena ku mne na koze 😀
v kazdom pripade moje dieta zanechalo trvaly dojem, lebo odvtedy sa ma na nu pyta lekar aj sestricka pri kazdej navsteve 😝
Vzdy mozes termin preložiť a manžel si moze zobrať volno
Nemas ani ziadnu kamosku?
@alfonzia10 no ja moju skoro 3 ročnú dcéru beriem všade so sebou, nemäm ju kam dať, k cudzím nechcem. Absolvovala so mnou aj všetky gyn vyšetrenia počas druhého tehu, aj zubárku.... V pohode ....
beriem k dr. deti vsade ked neni to vecer aby boli s muzom alebo v skole. Muz si koli tomu nikdy nebral volno. Ja ani vopred nevolam. Do gynekologa som si pravidelne nosila aj dvojkociar (za sebou) a postavila ho vedla kozy 🙂 otocila k dveram a hracky do ruky. Ber to akoby si isla do potravin, koli tomu sa volno z prace neberie ak dieta nema zutizmus alebo neni hlucne a zive. 2-3r. som dala do ruky nejake keksy do ruky presne ked prisiel dr. do izby to bolo zarucenych 10-15min. ticha a viac obycajne netrebalo.
Nie, malu so sebou neberiem, planujem to tak, aby bol s nou muz
@alfonzia10 zijem v zahranici cize nemam kam maleho schovat, od mala chodi vsade so mnou, ci dr, ci nakup, ci vybavit nieco proste ideme spolu. Nikdy som sa nepytala ci mozem prist s dietatom ja som im to len oznamila ze pride so mnou aj maly, teraz musim 2-3xdo tyzdna po operacii kolena cvicit 1hod. nie vzdy sa mi da ist tak ze je este chlap doma, tak ideme obaja ja a maly. Maly si sadne a caka, obcas pozera lego na tablete
ja malu so sebou vzdy beriem k lekarovi. aj na gynekologii so mnou bola, vsetko vidi, vypytuje sa, nie je problem. aj na sono napr bola, u zubara. vynimka je ak je nieco velmi dlho, ci bolestive alebo neprijemne. napr u zubara na dlhe vrtanie a take ju neberiem. nikdy som sa dopredu nepytala ci mozem doniest, jednoducho ide so mnou a nie je problem.
Tvoj muz ma narok na sprevadzanie teba ci dietata aj ked ty si na MD alebo RD. Starsi syn 6r. chodil so mnou do poradne,na sono, EKG a monitor.Nas mladsi,18m. bol so mnou na odber krvi,OTTG,ale to boli len chvilkove zalezitosti, k zubarovi by som ho nemohla zobrat.
@tova 1. nastuduj si zakonnik,sa ti nikto nebude prosikat o volno, len ti oznami vtedy a vtedy budem sprevadzat rod.prislusnika, 2. zdravie cloveka nie je blbost, ocividne si nic take vramci tvojej rodiny nezazila, bud rada 3. ak mas ine riesenie ako sprevadzanie, tak daj sem, budem velmi rada, s prihliadnutim na to,ze gyndos aj zubar maju ordinacne hodiny do 15.00 a moji rodicia ako aj svokrovci este pracuju a byvaju viac ako 100km od nas a cudzim dieta nezverim
Dakujem za odpovede 🙂

@alfonzia10 Ahoj, ja to tak riešim u zubárky, ale vždy vopred zavolám, či s tým nebude problém, zatiaľ nebol, ošetruje aj deti. Ale na iné vyšetrenie by som sa asi radšej opýtala sestričky 🙂