Seknutý nerv - ako ďalej?
Ženy, vy viete vždy poradiť.
Mám seknuté v krížoch, vystreľuje mi to do celej nohy, chodím na infúzie.
Je mi jasné, že dlhodobo to porieši len cvičenie.
Otázkou je: ako ste našli to pravé? Lebo píšu, ze ani SM systém nie je pre každého.
To zistím sama či mi to vyhovuje alebo to bude vidieť fyzioterapeut?
A ešte tie, čo pracujete v gastre a chodíte pre tovar do chladiaku a mraziaku, ako sa chránite okrem bundy? Telo si zvykne? Lebo to mi asi riadne prispelo...
Ďakujem vám za rady 🙏
@monillia ďakujem 👍 tielka nosim, aj ľadvinak elasticky a idem objednat ovčí 😃
ahojko sm system je subor cvikov prave na vyskocene platnici takze ak mas problem s tymto tak je najlepsi ked sa ho naucic cvicit pod dohladom doma je to super. cvicit treba denne. ak ti vystreluje bolest do nohy a neprejde to poliecbe pytaj si mri ukaze ci tam vyskocena platnica, prasknuta popr. ci tlaci na miechu prave to je problem s tou nohou. inak aj pilates je super, ale teda nie vsetky cviky su vhodne na vyskocene platnicky treba to len vyskusat. ja kombinujem obe a je to super, teraz som po operacii chrbtice a mne tieto dve cvicenia pomahaju rozhybat a nestuhnut drzim palceky
Ani nejde o to, aký máš ľadviňák, skôr je dôležité AKO tie veci nosíš a dvíhaš, to je jedna vec. Ja mám prasknutú platničku s útlakom nervu, strpnutú časť chodidla, problémy 10 rokov, vyskúšané všetko. Jediná vec, ktorá pomohla: dobrý neurológ, vyšetrenia (MRI) a super fyzioterapeut, s ktorým pracujem už tretí rok. Tam nefungunú žiadne skratky, lieky, infúzie, to sú blbosti na “oklamanie nepriateľa”. Jediná cesta je pochopiť problém, cvičiť a pracovať a tým. Ja som sa učila inak dýchať, chodit, stáť … cviky sa mi upravujú podľa stavu, okrem toho oveľa viac pohybu. Ja plávam, rýchla chodza a silové cvičenie.
Ja som bola u naprávača, ale pozor! Nie je naprávač ako naprávač. Sú len traja vychýrení a fakt dobrý na Slovensku. Skús mi napísať správu, odkedy som u neho bola nemám žiadny problém, napravil mi skoliozu, ktorú som mala od 10 rokov (mám 26), taktiež vyrotovanu panvu a kratšiu nohu, seknuty a zapálený nerv. Nevrátilo sa mi to, zapracovala som na postoji, ale treba cvičiť a posilňovať tie svaly.🙂
@masandra
By ma zaujímali tie tri mená. Lebo naprávač je šarlatán. Naprávať môžu lrn chiroptaktici, v USA je to normálne medicínsky odbor, študuje sa to tam roky ako medicína. Chiropraktika so školou máme na Slovensku jediného, preto by som chcela vedieť tie mená, či ho máš aspoň v zozname tých troch tvojich 🤪.

Podobný problém, ideálne aby si bola zdiagnostikovana aj na neurologii(CT,MRI) Mne veľmi pomohol pilates, samozrejme najskôr cvičiť pod dozorom fyzio. A ohľadom tej zimy,naučila som sa nosiť tielka zapravene, mám aj zopár merino tie sú super, nuž a keď idem do väčšej zimy a mám trebárs kratšiu bundu tak klasika "ladvinak"