icon

SIBO a histamínová intolerancia: Vaše skúsenosti a rady

Včera o 11:13

Zdravím, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti a prejavy SIBA a Histamínovej intolerancií. Prípadne či ste niekto mali obidvoje naraz. Ďakujem.

anonym_937a28
Včera o 11:39

Mne sibo nemohli spraviť, lebo tá tekutina obsahovala laktózu a ja nemôžem mlieko vôbec. Mňa z histaminu bolí hlava a svrbí telo.

simisi
Včera o 12:37

@anonym_autor histamin nemam ale sibo ano,opeliecene Normixom,u mna to bolo hlavne prelievanie criev a bolest pod lavym rebrom,aj v chrbate,celkovo zle travenie

autor
Včera o 13:48
@anonym_937a28

Mne sibo nemohli spraviť, lebo tá tekutina obsahovala laktózu a ja nemôžem mlieko vôbec. Mňa z histaminu bolí hlava a svrbí telo.

@anonym_937a28 histamín vám ako zistili? Ja som krvné testy mala v poriadku, ale zo vzorky čreva vyšiel nízky.

autor
Včera o 13:49
@simisi

@anonym_autor histamin nemam ale sibo ano,opeliecene Normixom,u mna to bolo hlavne prelievanie criev a bolest pod lavym rebrom,aj v chrbate,celkovo zle travenie

@simisi ja mám bolesť v celom bruchu, ale nie je stála presúva sa a teda posledné dni aj tlaky celkom pod rebrami a v rebrách. Mali ste aj niaku inakšiu stolicu?

anonym_937a28
Včera o 15:43
@anonym_autor

@anonym_937a28 histamín vám ako zistili? Ja som krvné testy mala v poriadku, ale zo vzorky čreva vyšiel nízky.

@anonym_autor tiež testy mám ok, takže len eliminacne testy vykonávam. Ale ja som na gastro zatiaľ nebola, keďže vylučujem potraviny

autor
Včera o 21:33
@anonym_937a28

@anonym_autor tiež testy mám ok, takže len eliminacne testy vykonávam. Ale ja som na gastro zatiaľ nebola, keďže vylučujem potraviny

@anonym_937a28 ja som skúšala aj chvílu low foodmap dietu, ale moc teda nemala účinok, iba malý a len na chvílu. Mňa čaká SIBO test, dočítala som sa že nízky DAO enzým v čreve môže súvisieť aj so SIBO. Preto ma zaujíma či niekto nemá skúsenosť aj s HIT a aj SiBO. Držím vám palce aby ste boli čo najskôr v poriadku.✊🏻