Silná bolesť pod rebrom po kašli: je to normálne?
Ahojte ženy. Chcem sa opýtať na skúsenosť. Začiatkom septembra mi zistili čierny kašeľ. Priebeh relatívne okej. Ale po mesiaci sa mi objavila silná bolesť pod rebrom. Potom zmizla a teraz je to tu znovu. Doktorka povedala, že to mám ponamáhané medzirebrové svaly a röntgen bol v poriadku. Dala mi lieky na bolesť a flector. Lenže tá bolesť je hrozná a ja neviem, či je toto fakt normálne. Bolí a páli ma celá oblasť pod rebrom, prechádza to do chrbta. Desím sa vždy, keď mám náhodou zakašľať. Príšerne to bolí, keď si mám ľahnúť. Už som z toho hotová. Najviac to bolí na dotyk, ale aj pri dýchaní to cítim. Jedine to nebolí, keď ležím. A moja hlavná otázka je, to fakt mám len čakať, že to raz prejde? Alebo sa dotazovať, či to nie je niečo vážnejšie? Neviem, ale cítim sa strašne. A to už ani nekašlem.
kolegynu tiez tak velmi bolelo rebro po kasli, davala si naplasti flector a postupne to preslo... asi len vydrzat
@janapeterjana Kamaratka takto prisla k doktorke ze ma asi infarkt ked mala taky silny kasel, no a zistilo sa ze ma "iba" natiahnuty sval, ale poriadne.
Ja som take mala v tehotenstve, pri chorobe,raz som taka zakaslala a mal pocit, ze som si zlomila rebro a bolelo to ja cert asi mesiac. Asi som mala tiez nieco natiahnute, ale kamoska mi odporucila krem Ozonicom a prisambohu, po nom sa mi ulavilo a potom to aj postupne vyliecilo. Tak skus vyskusat.
@janapeterjana Podľa mňa to môže byť blokáda rebra alebo th oblasti, trp vo svaloch, natiahnutý sval. Ja by som zašla na fyzio ,pokiaľ je RTG ok

@janapeterjana pri silnom kašli sa môže zlomiť aj rebro. Ja by som si žiadala opätovný rontgen. Aj keď aj ponaťahované svaly vedia ukrutne bolieť.