Silný tep, tachykardia, nepokoj a zimnica. Aké vyšetrenia mám absolvovať?
Zdravím. Posledný polrok sa trápim nad tým, čo môže spôsobovať také stavy. Či som v strese alebo nie, deje sa to vždy, nič tomu nepredchádza. Pár dní mám pokoj a opäť to začne. Bol som u kardiológa aj internistu, všetko v poriadku. Aké vyšetrenia mám ešte absolvovať? Netrpím úzkosťami ani depresiou, mám vždy dobrú náladu a kvôli ničomu sa netrápim. Začne sa to zvyčajne v pokoji, som nepokojný, neviem sa uložiť, keď zaspávam, strhávam sa, pociťujem aj silný tep v rukách, v nohách, v krku. Mám 27 rokov.
Zabudol som dodať, že ten tep vyletí niekedy aj nad 150, ale to sa stáva občas, v pokoji mám väčšinou 85.
ano, su na to aj lieky, ale to závisí od výsledkov. ja mam tetaniu x rokov a neberiem lieky. ked je velmi zle, dám si magnezium, ale presne ako píšeš, dôležité je hlavne eliminovať stres, čo sa ťažšie robí ako píše, viem zo skúsenosti
@sisqa19 lenže ja nemám nejaký veľký stres. Deje sa to aj keď mám úplný pokoj, keď športujem, vtedy sa predsa vyplavujú endorfíny. A hneď, ako dobehám, stane sa toto. Hlavne večer pri zaspávaní.
skus naozaj to magnezium...ak sportujes tak ti tiez moze chybat ...da sa kupit hocikde v lekarni ale vie to ho aj obvodny lekar predpisat (to je silnejsie a lacnejsie ako volnopredajne z lekarne)
ano. aj mne sa to stane hlavne v kludovom režime. večer pred spaním alebo v noci. to je práve to zákerne na tetanii. stres môže byť aj skrytý. skus dať na toto vyšetriť určite
U neurológa EMG tam sa potvrdí, alebo vyvráti tetania.Je to nedostatok magnézia, vápnika.Ak nemáš stresovú prácu či iné starosti, tak to tak vyzerá.Nemas kŕče do nôh?

stitnu zlazu