Sklerotizácia krčových žíl
Dobrý deň, bol niekto na tento zákrok? Prosím Vás tie pancuchy si treba kúpiť vopred? Alebo viete mi povedať ako to funguje ? Ďakujem za odpoveď Jančúchová
@spolocenskesatynela Ja som bola na sklerotizacii viackrát a vôbec mi to nepomohlo ::(
@spolocenskesatynela pančuchy ti predpíše cievny lekár, ktorý ti aj dá odporúčanie na sklerotizáciu ☺️
Ak máte len malé cievky tak sklerotizacia, pančuchy predpise vopred lekár ktorý vám ide zákrok robiť. Plus mne predpísali aj ampulky ktoré som platila. Plus jemu som platila -lekárovi. Bola som asi 3x a vo finále som zistila že budem potrebovať skôr či neskôr laserovú operáciu varixov. Ktorá tiež nie je zadarmo samozrejme.
Pančuchy po zákroku ktoré budú stehenné nosiť 2 týždne. Potom podľa potreby stačia aj lýtkové. Ako pacienta máte na pančuchy kompresné nárok na predpis.
@hazelgracegus až 6t ? 😱 mne povedal že 2t 🙈 ale našťastie všetko pekne zmizlo
@xsandrax asi záleží ako sadnú. Je viac značiek kompresných pančúch . Môžte si v zdravot.potrebách vybrať podľa svojho uváženia značku aj či len s pätou alebo celé chodilo. Ja som mala dvoje stehenné prvé boli super žiadny problém len sa mi roztrhali a druhé má tlačili ako píšete ,,škrtilo,, to pod kolenom hlavne pri sedení. Bola som riadne zmeraná a predpis na mieru a aj tak...a neviem si predstaviť že by som ich musela nosiť viac ako 2 týždne. Tieto posledné neboli dobré.
@hazelgracegus možno to je individuálne dĺžka nosenia ako lekár povie , mne robili metličky na lýtku. Ale keby ich mám dlhšie nič sa nestane , dobre mi to zadok nadvihovalo v rifliach 😀 len trocha nekomfortné.