icon

Sklerotizácia krčových žíl

Dobrý deň, bol niekto na tento zákrok? Prosím Vás tie pancuchy si treba kúpiť vopred? Alebo viete mi povedať ako to funguje ? Ďakujem za odpoveď Jančúchová

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
zuzuzu3
20. jan 2022

@spolocenskesatynela Ja som bola na sklerotizacii viackrát a vôbec mi to nepomohlo ::(

xsandrax
20. jan 2022

@spolocenskesatynela pančuchy ti predpíše cievny lekár, ktorý ti aj dá odporúčanie na sklerotizáciu ☺️

xsandrax
20. jan 2022

@zuzuzu3 nie? Ja som bola 2x a vždy mi všetko zmizlo

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
emilyx
21. jan 2022

Ak máte len malé cievky tak sklerotizacia, pančuchy predpise vopred lekár ktorý vám ide zákrok robiť. Plus mne predpísali aj ampulky ktoré som platila. Plus jemu som platila -lekárovi. Bola som asi 3x a vo finále som zistila že budem potrebovať skôr či neskôr laserovú operáciu varixov. Ktorá tiež nie je zadarmo samozrejme.

emilyx
21. jan 2022

Pančuchy po zákroku ktoré budú stehenné nosiť 2 týždne. Potom podľa potreby stačia aj lýtkové. Ako pacienta máte na pančuchy kompresné nárok na predpis.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
xsandrax
22. jan 2022

@emilyx mne práveže môj Dr povedal, že lýtkové pančuchy vôbec neodporúča, nakoľko keď ma niekto krcove zily na lytku, tak je predpoklad, že vzniknu aj na stehnách a lýtkové pančuchy zvyšujú tlak na žilách tam kde končia, čiže za kolenami a na stehnách

xsandrax
22. jan 2022

@emilyx presne tak, treba ich 2t nosiť, inak nemusí byt dobrý výsledok ☺️

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
xsandrax
22. jan 2022

@hazelgracegus až 6t ? 😱 mne povedal že 2t 🙈 ale našťastie všetko pekne zmizlo

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
emilyx
22. jan 2022

@xsandrax asi záleží ako sadnú. Je viac značiek kompresných pančúch . Môžte si v zdravot.potrebách vybrať podľa svojho uváženia značku aj či len s pätou alebo celé chodilo. Ja som mala dvoje stehenné prvé boli super žiadny problém len sa mi roztrhali a druhé má tlačili ako píšete ,,škrtilo,, to pod kolenom hlavne pri sedení. Bola som riadne zmeraná a predpis na mieru a aj tak...a neviem si predstaviť že by som ich musela nosiť viac ako 2 týždne. Tieto posledné neboli dobré.

emilyx
22. jan 2022

@hazelgracegus možno to je individuálne dĺžka nosenia ako lekár povie , mne robili metličky na lýtku. Ale keby ich mám dlhšie nič sa nestane , dobre mi to zadok nadvihovalo v rifliach 😀 len trocha nekomfortné.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená