Škodí žiarenie pri RTG celej chrbtice?
Mám z toho strach. Som po RTG celej chrbtice (myslela som že len kríze a nakoniec mi robili celu ) a teraz sa bojim že mi to uškodí , že sa mi z toho spustí nejaká rakovina 😒 ze to bola vysoká záťaž tým žiarením keď mi to 3-4x cvakli z každej strany …
Nič sa nestane. Žiarenie je minimalne. Ukludni sa a precitaj odborný článok.
A pozor ! Niektorím jedincom však po RTG vyšetrení odumieraju mozgové bunky a schopnosť racionálne uvažovať klesá (nie ze by to bolo predtým nejaké terno).
@viestta no niekedy človek má ten pocit že potrebuju má tie plne čakárne , veď z čoho majú peniaze ? 🙄
Aj tak má bude posielať určite na MRI .. tak mi to nedáva zmysel
Este dobre, ze vies viac ako tvoj doktor. Len potom nechapem, preco k nemu chodis
@viestta lebo sama sa len tak nedostanem nikde , takze preto to musím riešiť cez neurológa ☝🏻
Autorka, ja len k tomu, ze "aj tak ma bude posielat na MR"... RTG snima nieco uplne ine ako MR, to preto sa vacsinou robia obe vysetrenia, to nie iba tak zo zabavy 😁.
Tak hadam doktor vie na ake vysetrenia ta ma poslat a preco. Tak isto doktor vie posudit vysledky. Keby si sa "sama poslala" na MRI co by si s vysledkami robila? Poradila s Googlom a potom si nasadiela liecbu?
Tak su to uplne ine vysetrenia. RTG- je" fotka" kosti. A MRI je vela fotiek organov😀
A čo by sa ti malo stať,či sa bojíš, že začneš svietiť? Aj mne nedávno robili 4 snímky celej chrbtice a ešte som tu
Hahaha autorka, esteze ta doktor neposlal na ct, co? By si zinfarktovala na mieste😅
Ďakujem vsetkym za reakcie 🙏🏻
To mi úplne stačí 🙌🏻
Dúfam že nelietas na dovolenky, keď sa tak príšerne bojíš RTG. Robím so žiarením a silnejším ako rtg a čuduj sa svete nič mi nie je. Dávka ktorú dostaneš pri oziareni je úplne pohode. Mimochodom, aj banány sú radioaktivne a žiaria;)

Nie, viac žiarenia dostaneš v lietadle.