Skoré štádium rakoviny žalúdka: Skúsenosti a rady
Prosím mal niekto rakovinu zaludka v skorom štádiu zistenú?
Pripadne aj všeobecne ak máte skúsenosť s niekym kto ju vôbec mal Idelane osobne …
Mám viac otázok vďaka
Moje dedo mal, v priebehu 2 rokov zomrel
@anonym_autor kolegovi v praci diagnostikovali,ako tusim 52 rocnemu.Postihnute miesto vybrali,skratili pazerak,zdalo sa,ze sa z toho
dostane,ale zial po cca.1,5 roku zomrel...
moja babka cca v 70r, liecba bola len operacia, bez chemoterapie.dalsie roky zila bez obmedzeni, zomrela 10r potom na iny dovod-covid
@zuzka0605 a aké štádium ? Zobrali cely ?
@anonym_autor kolegovi v praci diagnostikovali,ako tusim 52 rocnemu.Postihnute miesto vybrali,skratili pazerak,zdalo sa,ze sa z toho
dostane,ale zial po cca.1,5 roku zomrel...
@tundra neviete aky typ ?
Moje dedo mal, v priebehu 2 rokov zomrel
@anonym_eeffae a liečba ? Štádium kedy na to prišli ?
ty mas? ake mas priznaky
dedo mal, ale zoperovali ho a zomrel v spanku asi na infarkt. pil vino domace a fajcil. to mu asi moc nepridalo.
zle som napisala, rakovinu mu zoperovali, a pricina umrtia bola neskor asi infarkt. v akom stadiu mal, netusim, bola som mala a to ze mal rakovinu zaludka som sa dozvedela nedavno...
@anonym_autor kamarátka.. v 35 r zoperovali a je zdravá už 15 r chodí každého pol roka na kontrolu
Kolega mal, zobrali mu pol žalúdka, chemoterapie odmietol a aj tak žil cca 20 rokov, dožil sa 84, zomrel na Covid. Vtedy sa hovorilo, že rakovina žalúdka je "najlepšia rakovina", lebo on sa tak tváril, ze to nič nie je.
Videla som prípad muža, že zobrali celý žalúdok, aj tak sa dá žiť. Po 8 rokoch sa mu tá potvora vrátila.
Kolega mal, zobrali mu pol žalúdka, chemoterapie odmietol a aj tak žil cca 20 rokov, dožil sa 84, zomrel na Covid. Vtedy sa hovorilo, že rakovina žalúdka je "najlepšia rakovina", lebo on sa tak tváril, ze to nič nie je.
Videla som prípad muža, že zobrali celý žalúdok, aj tak sa dá žiť. Po 8 rokoch sa mu tá potvora vrátila.
@aurelia2000 nie je nalepsia, ale mozno asi mali na mysli, ze sa vyvija pomalsie, nez ine typy. co som citala trva cca 10-15 rokov , nie je taak rychla ako ine choroby, ako pankreas ci melanom napriklad. ale podla mna vsetko zavisi od imunity cloveka. od stavu , zivotneho stylu aj veku. poznam jednu pani, co sa liecila a chodila na chemo par rokov, a pritom pila fajcila a aj tak s rakovinou zila este par rokov. proste nic nie je ako pankreas.
a dalsia velmi podstatna vec, ktore stadium. je ranne stadium, a je pokrocile.
@aurelia2000 nie je nalepsia, ale mozno asi mali na mysli, ze sa vyvija pomalsie, nez ine typy. co som citala trva cca 10-15 rokov , nie je taak rychla ako ine choroby, ako pankreas ci melanom napriklad. ale podla mna vsetko zavisi od imunity cloveka. od stavu , zivotneho stylu aj veku. poznam jednu pani, co sa liecila a chodila na chemo par rokov, a pritom pila fajcila a aj tak s rakovinou zila este par rokov. proste nic nie je ako pankreas.
a dalsia velmi podstatna vec, ktore stadium. je ranne stadium, a je pokrocile.
@anonym_d1b5d3 tak pri pokročilom štádiu musí byť rozsiahlejšia operácia a ďalšia liečba, čo ti navrhli, aký postup?
@anonym_d1b5d3 tak pri pokročilom štádiu musí byť rozsiahlejšia operácia a ďalšia liečba, čo ti navrhli, aký postup?
@aurelia2000 to nie ja, moj dedko mal. presnejsie vsak neviem, len ze cast zaludka mu brali. ale zil potom dalej, ale neviem ako dlho. ja si ho pamatam s cigaretkami a domacim vinkom v ruke...ani som nevedela ze bol chory
@anonym_autor Áno moja teta. Zistili už neskoro. Mala opeciu,ožiare,zdalo sa to byť na dobrej ceste...nebolo malo to veľmi rýchly spád. Trvalo to 9. m. Mala 52r.

moja babka cca v 70r, liecba bola len operacia, bez chemoterapie.dalsie roky zila bez obmedzeni, zomrela 10r potom na iny dovod-covid