icon

Skúsenosti a rady na zvládnutie zdravotných problémov

9. jan 2025

Prosím o pochopenie pripadne vaše skúsenosti …
Mám dve deti 6 a 2 ročne …
No môj problém je že mám stále nejaký zdravotný problém a z toho sa stále o seba bojim. Mám pocit že každý deň len prežívam s obavami a kopi sa mi to.
Mne uz aj pri sexe je do placu že si to neviem užiť. Boli má v podbrušku pri tom.
Mimo toho mám bolesť v lýtkach (bojim sa nejakej trombozy z toho)
Býva mi na vracanie ,zasekava sa mi potrava v krku alebo po dojedeni má ostane tlačiť niekde v krku ,aj čo i len vitamín keď prehltnem a strach permanentný z udusenia…
Chrbtica má strašne boli, cítim si takú hrču hore v pravo na krčnej …
Skáče mi divne srdce , zadýcham sa aj pri vijdení na druhé poschodie …
Pri joge alebo celkovo nedokazem vedome dýchať lebo hneď sa nemôžem nadýchnuť z hlboká alebo zyvam stále pri tom …
Pri zmenách polohy na joge napríklad sa mi hlava stále krúti ..
do tohoto všetkého mám Celiakiu a Hashimoto… 😩
Ja neviem čo mám robiť ale je to strašne takto žiť každý deň. Neviem si ani hoby nájsť lebo pri všetkom mi je niečo a bojim sa o seba.

iivancova
9. jan 2025

Smer obvodný lekár

luciaruz
9. jan 2025

Obvodny lekár. Kompletnú prehliadku nech ti urobi.

autor
9. jan 2025

Ja už som bola u neho dávnejšie … on jedine čo mi “kompletne urobi” je krvný odber základný …
A keď mu poviem toto všetko tak neviem kde by má poslal keďže na každú časť tela je iný lekar 😏

luciaruz
9. jan 2025

Tak to vymen doktora. Kompletna prehliadka vyzera totalne inak

autor
9. jan 2025

@luciaruz ako prosím ta ?

nikoleta999
9. jan 2025

No ja byť Tebou skúšam aj psychológa ... pretože Ty si doslova magnet na zdravotné problémy, to na čo myslíš, to si do života priťahuješ ... Podľa mňa si možno niektoré veci už aj namýšľaš a to nemyslím v zlom, len že sa príliš moc sleduješ ...

rfrd12
9. jan 2025

Mne sa takto prejavila panicka porucha

autor
9. jan 2025

@nikoleta999 ja by som po pravde bola rada keby to bolo ako píšeš …. Verím že si to môžem aj nahovoriť , ale ja reálne nad tým začnem vždy premýšľať a báť sa až keď má začne trápiť nejaký problém zdravotný 🤔

autor
9. jan 2025

@rfrd12 reálne že si cítila bolesti , ťažkosti ? A až potom hlava pracovala 🤔 ?

maxalla
9. jan 2025

boreliozu lekar vylucil?

mamina7070
10. jan 2025

ano pri panickej poruche citi realne problemy hovori sa tomu psychosomatika
pri problemoch so stitkou su psych pych problemy bezne

skus psych /psych

lubossi
10. jan 2025

Daj do guglu psychosomaticke problémy a všetko sa ti vyjasní

domkakvet
10. jan 2025

Doktor ta vysetril, tak mozes byt v klude z krvi sa da toho dost zistit, ak chces urobit nieco pre svoje telo zacni cvicit.

autor
10. jan 2025

@domkakvet 😩 rada by som ale keď som aj niečo začala , doma cvičiť tak som ledva predychala … na power jogu chodím , ale tiež si to tam viac menej hodinu odtrpim.. tak rada by som si našla niečo čo má bude napĺňať a neviem to 😩

autor
10. jan 2025

Bože baby, dnes do rana sa mi ešte aj snívalo zo svokrou ktorá pred mesiacom a pol zomrela 😔 živý sen … teraz sa bojim že je to nejaká predzvesť že zomriem 😥 viem niekomu možno vtipne no pre mna zas vec nad ktorou sa budem zamýšľať

bluecapybara
10. jan 2025

Keď máš hashimoto, nezhoršilo sa to? Uzivas aj lieky? Kedy Ti naposledy robili k tomu odbery? Lebo štítna môže spôsobovať kdeake symptomy.

bluecapybara
10. jan 2025

A teda, nebuď sisi, vtipne to neni ani náhodou. Zdravotne problémy sú neni nikdy vtipne.

domkakvet
10. jan 2025

Skus najst nieco co ta bude bavit.

lili177
10. jan 2025

no mne to pride tiez ako psychicke, ked by sa dalo zmenit nasravenie mysle, zacat sa tesit zo vsetkeho, cize presny opak ako prezivas teraz, tesit sa z deti, zo zivota, taka pokora, vdaka...ci by to nepomohlo, mne to pomohlo, a este sa vyrozpravat cudzej osobe z celeho zivota, ja som sa tak jednej koucke vyrevala cez skype a moja tetania bola za tri dni prec a drzi ma to uz tri mesiace....

vorkola
10. jan 2025

Jogu necvic, to je prave nebespecne okulisticke cvicenie,., cvic len normalne, ako na telocviku, ty si vymysli hocičo lubovolne,, len podla teba, a nie na kadejake zle cvicenia.,kde sa ti vkrada okultizmus...Take dobre dychanie podla ftyzeologov.ja dycham takto 4x sa velmi zhlboka nadychnem,4x zadrzim dych , a 5x vydychnem ,aspon 2 minuty ,Dobre to zabera a odputa ti to myslienky na choroby,a doma ,kup si tu tenku karimatku, a precvic cele telo,Vsetko nohy, ruky chrbticu,Toto staci 15 minut denne, alebo rano 10 minut, a vecer .po takych 3 tyzdnoch si na choroby ani nespomenies,.A treba si pestovat odolnost na chlad.Ja napr,vybehnem na dvor,obalena v tenkej deke, pod tym mam len tielko a nohavicky .podla toho kolko je minus stupnov,Napr po dvore prejdem 20metrov a het do vnutra,,tyzden,po tyzdni, pridam 0,5 minuty a postupne pridavam, a zhlboka dycham..Chripku som nemala najmenej 10 mozno aj 15rokov