icon

Skúsenosti s liečbou SIBO

31. dec 2025

Ahojte, otváram túto tému z dôvodu že Normix mi vôbec nepomohol. Držal som food map diétu ale mám taký pocit že mi bolo ešte horšie. Ma niekto skúsenosti ako sa toho zbaviť ? Nejaké iné antibiotiká ? Nejaká iná cesta ?

ivicatolic
31. dec 2025

@anonym_autor ocot

anjelok
31. dec 2025

Skus oreganovy olej, mne to pomohlo.

simsalabim
31. dec 2025

@anonym_autor a urcite mas sibo? Mne Normix zabral okamzite, za pol dna to bolo vidiet.

autor
31. dec 2025
@simsalabim

@anonym_autor a urcite mas sibo? Mne Normix zabral okamzite, za pol dna to bolo vidiet.

@simsalabim áno mám bol som pred asi 4 mesiacmi na teste.

autor
31. dec 2025
@simsalabim

@simsalabim aké si mala prosím príznaky ? Mne je niekedy pár týždňov super a potom to príde keď ma boli brucho medzi rebrami

autor
31. dec 2025
@ivicatolic

@anonym_autor ocot

@ivicatolic to fakt ? Alebo si zo mňa robíš dobrý deň ?

simsalabim
31. dec 2025
@anonym_autor

@simsalabim áno mám bol som pred asi 4 mesiacmi na teste.

@anonym_autor tak by som sla naspat k dr, ked Normix nepomohol. Priznaky som mala hlavne neskutocna, naizsj nedkutocna plynnatost, ale iba v lahu, kasovita stolica - rano som musela ist okamzite, ako som sa postavila.

autor
31. dec 2025
@anjelok

Skus oreganovy olej, mne to pomohlo.

@anjelok ako si ho prosím brala ? Vieš aj názov ktorý to bol ?

ivicatolic
31. dec 2025
@anonym_autor

@ivicatolic to fakt ? Alebo si zo mňa robíš dobrý deň ?

@anonym_autor nerobím, nám ocot doma pomáha, muž má stále tráviace problémy/ po odstránení žlčníka/, tak po dúškoch popíja/ zriedený/, jemu to trochu pomáha, ocot ničí toxíny a parazity, mne pomohol na ďasná, začali krvácať a paradent, mne sa zahojili

anjelok
31. dec 2025

@anonym_autor ja som tiez po dobrati atb mala pocit, ze nie som uplne vyliecena. Ako pomohli, priznaky sa zmiernili, ale nepresli uplne. Potom som brala ten oreganovy olej a uz to bolo zase lepsie. Tento som brala https://www.vitatrend.sk/oreganovy-olej-vitatre... a brala som ho, ako je tam napisane, kvapkala som do olivoveho oleja.

anonym_c31408
31. dec 2025
@anonym_autor

@anjelok ako si ho prosím brala ? Vieš aj názov ktorý to bol ?

@anonym_autor na Sibo je dobrá Keto diéta na 3-4 týždne, postupne vynechávať sacharidy, nie naraz. Samozrejme potom užívať probiotika.

anjelok
31. dec 2025

Pri probiotikach pozor, tie bezne dostupne obsahuju latky nevhodne pri fodmap ako napr. inulin.

titla
31. dec 2025

Mne liecba pomohla ciastocne. Brala som normix a 6 mesiacov drzala striktne fodmap. Nevyriesilo to vsetky moje traviace problemy (extremna plynatost sa zmiernila na plynatost avsak zapchy zostali) ale prestala som chudnut a kontrolne testy sibo nasledne vylucili.
U mna vsak sibo bola pridruzena diagnoza, ktora vznikla v dosledku mojich problemov, nebola to pricina.