icon

Skúsenosti s liekom Elicea 10 mg - účinky a vedľajšie reakcie

26. feb 2026

Zabrali vam tieto, udajne lahke AD, na depresiu/uzkosti? Mali ste nejake vedlajsie ucinky? Lekarka mi povedala ze su nenavykove a ze sa z nich nepribera. Po akej dobe ste zaznamenali prvotne zlepsenie?

rozculena
26. feb 2026

užila som pol tabletky a to bolo prvý a posledný krát.Mala som z tak minimálneho množstva samovražedné myšlienky a bolo mi neskutočne zle.

anonym_1b1d2d
26. feb 2026

Zaberú po mesiaci. Dovtedy budeš trpieť ako Job.
Ad sú návykové - vysádzajú sa pomaly - niekedy aj viac ako mesiac.

anonym_d92e57
27. feb 2026

Ja som ich brala viackrat, aj moj muz. Uz to bolo davno, nepamatam, ako rychlo zabrali. Jasne ze pomohli a nemala som ziadne vedl ucinky. Vysadzuju sa postupne do stratena. Nakoniec, kazdy liek ma vedlajsie ucinky. U niekoho sa prejavia viac, ci menej, alebo vobec.

anonym_614a69
27. feb 2026

Escitalopram je 10 mg, al by si mala 0,10mg tak by si nemala ziadnu silu tbl, tak snad nejdes brat jednu destatinu povodnej celej tabletky. Ja som ich uzivala, cele 4 mesiace, snad najhorsie obdobie mojho zivota, chcela som zomriet, Lekarka mi vravela stale, ze mam vydrzat, ze ten ucinok pride, nejako neprisiel. A to som chvilu skusala aj 15 mg. Za mna najhorsie AD. A ano schudla som pri nich na kost a kozu. A ano plakala som na zemi a chcela som si ublizit.

anonym_12433e
27. feb 2026

Ja ich užívam od roku 2022, pol tabletky každý deň, mne pomohli na úzkosť a panické ataky,zabrali tak po dvoch týždňoch užívania a nemám žiadne vedľajšie účinky,cítim sa kľudnejšia celkovo, ale samozrejme každému môže pasovať niečo iné,držím palce

anonym_dbda3e
27. feb 2026

@anonym_autor Nežiadúce účinky
⚠️ UPOZORNENIE: SAMOVRAŽEDNÉ MYŠLIENKY A ZHORŠOVANIE DEPRESIE ALEBO ÚZKOSTI ⚠️

Ak máte depresiu a/alebo úzkostnú poruchu, môžete niekedy mať sebapoškodzujúce alebo samovražedné myšlienky. Tieto myšlienky sa môžu objaviť častejšie na začiatku liečby antidepresívami, pretože na to, aby lieky začali účinkovať, je potrebný určitý čas, zvyčajne dva týždne, ale niekedy aj dlhšie.

autor
27. feb 2026

boli mi predpisane na depresie a uzkosti, som trocha zmatena lebo vsade citam nieno ine, uzivam ich 13 den ale ziadne ucinky zatial nepocitujem, prvych 8 dni som zacinala s polkou tabletky teraz uzivam celu tabletu ale som z nich omamena ze si normalne pocas dna musim lahnut a spat, bol aj den kedy ma bolela hlava pol dna inak som ziadne vedlajsie ucinky nemala. Najviac ma hneva ze som z nich unavena tak teraz neviem ci ich mam vysadit alebo to prejde....

autor
27. feb 2026
@anonym_614a69

Escitalopram je 10 mg, al by si mala 0,10mg tak by si nemala ziadnu silu tbl, tak snad nejdes brat jednu destatinu povodnej celej tabletky. Ja som ich uzivala, cele 4 mesiace, snad najhorsie obdobie mojho zivota, chcela som zomriet, Lekarka mi vravela stale, ze mam vydrzat, ze ten ucinok pride, nejako neprisiel. A to som chvilu skusala aj 15 mg. Za mna najhorsie AD. A ano schudla som pri nich na kost a kozu. A ano plakala som na zemi a chcela som si ublizit.

@anonym_614a69 nechapem ako to ze si schudla, nejedla si alebo..beries nieco ine, to na kazdeho posobia inak, ja jem normalne, vezmem rano, spim po nich vynikajuco takze zatial jedno pozitivum....

autor
27. feb 2026
@anonym_dbda3e

@anonym_autor Nežiadúce účinky
⚠️ UPOZORNENIE: SAMOVRAŽEDNÉ MYŠLIENKY A ZHORŠOVANIE DEPRESIE ALEBO ÚZKOSTI ⚠️

Ak máte depresiu a/alebo úzkostnú poruchu, môžete niekedy mať sebapoškodzujúce alebo samovražedné myšlienky. Tieto myšlienky sa môžu objaviť častejšie na začiatku liečby antidepresívami, pretože na to, aby lieky začali účinkovať, je potrebný určitý čas, zvyčajne dva týždne, ale niekedy aj dlhšie.

@anonym_dbda3e chvalabohu taketo stavy som nemala pocas liecby vobec, len ma zaujima kedy zvyknu konecne zabrat na tie depresivne stavy..

anonym_dbda3e
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_dbda3e chvalabohu taketo stavy som nemala pocas liecby vobec, len ma zaujima kedy zvyknu konecne zabrat na tie depresivne stavy..

@anonym_autor na každého to pôsobí inak