Skúsenosti s Montelukast Teva 4 mg granulát pre deti
Dobrý deň prosím mate skúsenosti s týmto liekom ?
Montelukast Teva 4 mg granulát ..
Synovi to predpísala alergologicka..
Len keď čítam vedľajšie účinky tak mam obavy..syn bude mat 3 roky pred týždňom sme prekonali zapal pľúc v zime sme mali ciermy kasel ..od septembra minulého roku nastúpil do škôlky
Moj syn to uzival od cca 4 rokov, teraz uz uziva tabletkovu formu. Kazdy liek ma neziaduce ucinky. Treba ho skusit, ak by nesadol, dr ti ho vymeni. Synovi neskutocne pomohol, rozdiel pred uzivanim a teraz je sto a jedno.
Dcera ma spiromon (tiez nieco obdobne a tiez mala aj zapal pluc v januari atd, odtedy stale problemy nejake s prieduskami( a syn 3rocny ma montekulast.
Priznam sa necitala som vedlajsie ucinky ani jedneho, ani inych veci co mavame doma, ja uz som skor z tich problemov taka zufala ze len sa modlim nech im to konecne pomoze a prestane sa v tom tocit. Inak obaja to beru uz nejaky druhy mesiac a ani jednemu nic neni z toho. Dcera mna tiez nasadeny dlhodobo aj flixotide, je to sice kortikoid ale ja len dufam ze prestane mat stale problemy, Od buduceho mesiaca zacina aj alergenovu imunoterapiu
@denisa58 a co sa akoze malo zmenit ?? nam to pomaha velmi pri alergickom kasli ..mne alergolog a pediatricka povedali,ze ked im zacne kasel hned mam nasadit ..
@alenamihal no mi ho mame užívať od kedy vyšli pozitivne testy na alergiu nie len keď začne kasel
@denisa58 Aj syn ho má predpísaný, ale vysadila som mu ho. Zistila som totiž, že je v USA na black liste a FDA , čo je niečo ako náš ŠÚKL ho neodporúča predpisovať pre jeho možné vážne vedľajšie účinky na psychiku (depresie, úzkosti, myšlienky na samovraždu, zmeny správania...). Je už zaň náhrada Zafirlukast, ktorý je bezpečnejší a nemá vplyv na psychiku, je na SK aj zaregistrovaný, bohužiaľ zatiaľ na náš trh žiadny výrobca liek s novou účinnou látkou nedodáva. Takže našim deťom to svinstvo veselo naďalej lekári predpisujú, aj keď vo vyspelom svete je to už zakázané, kde to žijeme.

Moji synovia uzivaju uz 2 roky a vsetko je ok..velmi im to pomaha..niekedy necitam neziadujuce ucinky..