Skúsenosti s nežiaducimi účinkami antidepresív?
Ahojte, chcela som sa opytat - mate niekto skusenost s neziaducimi ucinkami antidepresiv az tak, ze ste ich museli vysadit ? Ja som ich teraz prvykrat skusala, lekar mi prepisal seroxat, brala som ho asi 6 dni, ale stale mi bolo horsie, bolesti hlavy, zaludka, zimnica a extremna unava, ze som vecer po praci zaspavala v obleceni bez umytych zubov. Bala som sa, ze v tom stave nezvladnem pracu, tak som vysadila, hoci som brala len stvrtku tabletky. Psychiatrovi sa nedalo dovolat a ked som sa s nim po mesiaci stretla napisal mi Eliceu, zaludok tak nebolel, ale hned na druhy den som dostala silnu niekolkohodinovu zimnicu, horuce celo a bolest klbov ako pri covide. Dokazala som po praci uz len lezat. Triaska a zimnica pokracovala aj rano tak som vysadila. Som uz trosku zufala, co mi povie na dalsej kontrole, ci je pre mna nejaka nadej na lieky, co sadnu. Mam diagnostikovamu uzkostmu aj depresivnu poruchu. Mam pocit, ze tieto lieky ma riadne vycerpali a citim hroznu unavu. Mozno by som to nejako pretrpela, kebyze nemusim pracovat, iba lezim, nieco si navarim, nakupim, ale nezvladam popri tych ucinkoch fungovat. Ked som sa pytala AI, spomemula som jej, ze psychologicka mi diagnostikovala aj hypersenzitivitu psychicku a chatgpt mi vyplul, ze asi mam velmi citlivy organizmus aj telesne, ktory nezvlada nastup SSRI a tiez ze mam asi natolko dysregulovanu nervovu sustavu ze tlmiace AD mi sposobia uplny breakdown, ze len lezim ako mrtva a nabudovacie zase, ze telo reaguje horuckou ako pri covide. Ze najprv treba ukludnit nervovu sustavu, myslela som, ze prave lieky pomozu a teraz neviem co. Mate s tymto niekto nejake skusenosti ?
Rok v kuse som nasádzala AD a pracovala popri tom, najkratsie som bola pri AD 14 dní, najdlhšie 4m a vysadili sme. Sadol mi Sertralin.
@anonym_61b995 a robilo Ti to takto zle ? Pretrpela si to nejako ?
@anonym_61b995 a robilo Ti to takto zle ? Pretrpela si to nejako ?
@lesna_luka áno, vracanie, bolesti žalúdka, potenie, úzkosti, hnačky, bolesti hlavy, zhoršenie depresie, točáky, závraty, problémy so spánkom. Prežila som. Rok som v tomto bola.

Rok v kuse som nasádzala AD a pracovala popri tom, najkratsie som bola pri AD 14 dní, najdlhšie 4m a vysadili sme. Sadol mi Sertralin.