icon

Skúsenosti s operáciou menisku: Je postup normálny?

mey8
12. jan 2024

Zdravím. Je tu niekto kto bol na operácii meniskusu? Ako dlho po operacii ste boli hospitalizovaný?
Môj manžel bol pred asi 4mi rokmi na operácii z jedným kolenom. Doobeda v ten deň ho prepustili s dlahou a mal naordinovane šetrenie a rehabilitácie.
Pred mesiacom bol znova na operácii druhého kolená. Meniskus bol vraj v poriadku, niečo mu tam ze vyskúšali a vyčistili ale meniskus nič. Tak ho prepustili v ten deň doobeda bez bary, bez dlahy a vraj ma plne zaťažovať koleno, ani rehabilitácie mu nedali ani nič. Po cca.2 týždňoch šiel okúpať syna a bloklo mu koleno, odvtedy bolelo, nevedel vystrieť a neustále tlaky mal do kolena. Na rengene však nebolo nič vidieť a tak ho doktor poslal na mri.
MRI preukázalo, že meniskus sa mu vytrhol a dostal sa dopredu kolena a preto ho blokovali a nedokázal vystriet nohu. Robili mu urgentnu operáciu, počas ktorej mu meniskus prišili. Počas operácie mal Dr. Nervy a dosť tam zvozil toho predošlého doktora (kt. Ho predtým operoval) ze proste mu mali už vtedy dat dlahu a kludovy režim, že to zle urobili atď.
Avšak po tejto operácii manžela hospitalizovali ( čomu sa dosť čudujem keď doteraz ho nikdy nehospitalizovali po operácii kolena) dosť sa sťažuje na bolesti a dávajú mu dokonca aj oxykodon... a ja sa teraz tak zamýšľam ci ten postup je normálny...? Lebo mám taký zvláštny pocit ze niečo predtým poriadne dopaprali.... a teraz je na pozorovaní možno preto, že ten vytrhnuté meniskus tam mal viac ako 2 týždne... možno kvôli zápalu, alebo možným komplikáciám...?
Máte s tým niekto skúsenosť?