icon

Skúsenosti s operačným odstránením obličkového kameňa a stentom

black_lilith
6. apr 2026

Ahojte, je tu niekto, komu bol operačne odstraňovaný obličkový kameň?

Lekár mi odporučil zavedenie stentu ešte pred operáciou (vraj kvôli riziku poranenia, pretrhnutia alebo opuchu močovodov) aké máte s ním skúsenosti? Mali ste bolesti po zavedení? Ako ste sa cítili pár dní potom, mali ste nejaké bolesti, diskomfort, dostali ste infekciu?
Vyhýbali ste sa niektorým činnostiam? (Našla som iba, že sa neodporúča cvičiť, netuším ale, či sa s tým dá normálne fungovať?)

Chcem sa tiež spýtať, ak je tu niekto, kto mával opakované zápaly močových ciest / chronický zápal močových ciest ešte pred celou procedúrou - dostali ste profylaktické antibiotiká?
Ak áno, pomohli?

Prípadne budem rada za akékoľvek tipy 🙂
Ďakujem.

anonym_5adf17
6. apr 2026

@black_lilith ojoooooos ano , v rodine to mame
Stent zaviedli, kamen hlboko nedal sa rozbit, caka sa ci sa posunie
Ziadne atb

adriana633
6. apr 2026

@black_lilith mne zavadzali stent v celkovej anestezii (mala som 17) po zavedení som mala dosť veľké bolesti a celkovo som v sebe cítila ten stent mala som atb biseptol no stent mi nepomohol tak mi to museli operatívne vyberať

weruska1311
6. apr 2026

Mne to hrozilo ale bola som v takom strese z toho, že som ten kameň vycikala .. aj doktor sa čudoval, aký pekný nález keď som prišla na kontrolu 😀
Užívala som kvapky, z ktorých ma napinalo a skákala na fit lopte každý deň niekoľko hodín

295anicka
6. apr 2026

Zavedenie stentu a tyzden po tom, bolesti že dovidenia. Po tyzdni si stent sadol a bol klud, len som nemohla chodit na dlhe prechadzky. Inac klud a vybratie stentu už tiež pohoda.

kubizde
6. apr 2026

Ahoj. Stent mi zavádzali pod lokálnou anestéziou. Katastrofa čistá. Okamžitý rezak a tri dni v bolestiach ( kúp si plienky) Musíš pit veľa vody, čaju aby sa ti stent usadil a necikala si krv..ver mi, so stentom budeš rada, že vôbec si..

black_lilith
autor
6. apr 2026

Vďaka za zdieľanie skúseností.
A po stentovaní ste mali PN, či ste dokázali na nejakom home-office fungovať?

Operácia bola v pohode? Resp rekonvalescencia z operácie bola koľko asi?

Neteším sa na to vôbec podľa toho čo popisujete, ale pri 7mm kameni ak sa to tam už upcháva asi nie je iná cesta.

adriana633
7. apr 2026
@black_lilith

Neteším sa na to vôbec podľa toho čo popisujete, ale pri 7mm kameni ak sa to tam už upcháva asi nie je iná cesta.

@black_lilith no ja som bola týždeň doma a potom som zvládla chodiť do školy no dostala som oslobodenie od telesnej cize pohyb som mala zakazany, operácia v pohode a doba rekon. mna v nemocnici den po púšťali domov a o týždeň som si mala prísť na kontrolu dovtedy len oddychovať

kubizde
7. apr 2026
@black_lilith

@black_lilith ja som po stente robila HO dva týždne, potom operácia a po operácii som so stentom fungovala akoby nič.