Skúsenosti so zápalom stredného ucha a návratom sluchu
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Mám 27 rokov.
Pred dvoma týždňami som mala klasické respiračné ochorenie bolesť hrdla, nádchu, kašeľ. Minulú nedeľu mi to však prešlo do ucha. Prvýkrát v živote ma tak silno rozbolelo ucho, že som v pondelok skončila na urgente. Diagnostikovali mi akútny zápal stredného ucha, ale iba na pravom uchu.
Po týždni som dobrala antibiotiká, ešte používam kvapky do uší a dávala som si aj nosové kvapky, keďže som mala upchatý nos (nádcha sa už našťastie zlepšila). Bolesť už cez deň takmer nemám, len občas ma jemne pichne.
Problém je, že na to ucho vôbec nepočujem a mám tam aj pískanie, niečo ako tinnitus.
Stretli ste sa s tým niektorá pri zápale stredného ucha? Odišlo vám to časom? Ako dlho trvalo, kým sa vám sluch vrátil do normálu? Po veľkej noci idem na ORL.
Budem vďačná za každú skúsenosť
@anonym_autor pred dvoma rokmi mi to trvalo asi 2 mesiace (nepočula som na obe uši)
Nevrátil sa sluch. Nosí ušné prístroje.
@anonym_autor pred dvoma rokmi mi to trvalo asi 2 mesiace (nepočula som na obe uši)
@anonym_eb2ccf aj pískanie ste mala?
Je to uplne normalne, navrat sluchu moze trvat aj niekolko tyzdnov
@stormie aj pískanie ste mala?
@anonym_eb2ccf aj pískanie ste mala?
@anonym_autor občas, nie nepretržité
@anonym_autor Môj syn to mal..našťastie mu to netrvalo dlho a sluch v poriadku,ale trvalo mesiac kým choroba prešla. Mal aj zápal dutín, zápal pohrudnice. Skoré uzdravenie.
Asi mesiac som poriadne nepočula. Bolo to nepríjemné, postupne sa to lepšílo. Pískanie občas.
Moje chudiatko, toto som zažila minulý rok, presne aj taký vek som mala..18.5. som mala počiatočnú chorobu, museli mi dvakrát robiť paracentezu, a ešte okolo 16.6. som počula slabšie. Pískanie aj pukanie som mala. Bolo to hrozne, u doktora som plakala, že ostanem hluchá. Mimochodom doteraz mám niekedy z ničoho nič zalahnutie a vždy keď mám dostať nadchu, tak dva dni predtým ma bolia uši. Dávam si veľký pozor na uši, od septembra do aprila nosievam čiapky
mne sa sluch vratil do normalu asi po 2 tyzdnoch, bolo to neprijemn obdobie pocula som ako vo vode
@anonym_autor ja som terazala zapal duti plus zapal ucha. Cez 2,5 thzdna som msla zalahnute ucho nic som nepocula..vybrala dvoje atb plus kvalky do ucha do nosa. Hlieny mi zapchalu aj ucho..vsetko je prepojene s nosom

Je to uplne normalne, navrat sluchu moze trvat aj niekolko tyzdnov