icon

Škvrna na nohe: Kedy navštíviť lekára?

3. jan 2025

Dobrý večer, mám na nohe takúto svetlu škvrnu, čo to môže byť? Je potrebné ísť za obvodným lekárom, alebo na kožné?
Som momentálne dlhšie v zahraničí, keď sa vrátim naspäť rád by som to poriešil, aby sa mi to nezväčsovalo a aby to zmizlo.
Malú škvrnu som tam uz mal dlhšie, ale zväčšilo sa mi to za posledné 2 mesiace. Diky za pomoc

viestta
3. jan 2025

Treba ist na kozne, staci sa objednat, vymenny listok nepotrebujes

denisa_deniska
3. jan 2025

Takéto fľaky bývajú pri borelioze

zibi
3. jan 2025

Môže to byť vitiligo...strata pigmentu

barbora854
3. jan 2025

Možno sklerodermia

mamina7070
3. jan 2025

plesen

autor
3. jan 2025

@viestta volal som dnes na kožné dvom doktorkam, ale čakacia doba cca 2mesiace. To všade sú takéto doby u lekároch? Mam obavy, či sa mi to viac nezhorsi. Preto rozmýšľam, či by mi nevedela pomôcť aj obvodná, keby jej to ukážem. Lebo u nej sa berú lístky a vyšetrí ma v ten deň, ktorý prídem. Alebo zbytočne ísť za ňou? Po lekároch chodím minimálne, tak neviem, ani ako to funguje presne. Vďaka

autor
3. jan 2025

@denisa_deniska z čoho vzniká borelioza? Z akým lekárom treba ísť? Je to nebezpečné?

autor
3. jan 2025

@mamina7070 čo by na to pomohlo?

autor
3. jan 2025

@mamina7070 nejaká mastička?

denisa_deniska
3. jan 2025

Z kliešťa, pochybujem, že obvodná by toto vyriešila, nech je to čokoľvek - isto máš viac kožných v okolí bydliska, ale neboj sa, do dvoch mesiacov na to nezomrieš

mamina7070
3. jan 2025

Liečba spočíva v aplikácii lokálnych prípravkov s antimykotickým účinkom ( natamycin, klotrimazol, ciclopiroxolamin, nystatin a pod.), velmi jednoduchým prostriedkom na zmiernenie prejavov mykozy je použitie roztoku octu ( vínny v pomere 1dcl octu do 1 l. teplej vody, alebo jablčný 1dcl octu do 5 dcl

PITYRIASIS VERSICOLOR chod donlekarne toto povedz nech ti daju masticku s nejakou ucinnou latkou co je pisane vyssie

luccija
3. jan 2025

Nemáš nejaké zviera?škrečka a pod?ja som mala podobný fľak a bola to pleseň od zvierata

sonula
3. jan 2025

Existuje aplikacia aip derm, kde ti to posudi dermatolog. Vystavi aj recept. Pre poistencov dovery su 3 posudenia zdarma. Alebo to mozes skusit poslat chat gpt.

alzbetsl
4. jan 2025

Ak si blízko pri Bratislave, chodím ku kožnej bez objednania. Vyšetrí ťa na počkanie. Mne aj manželovi stanovila dobre diagnózu a aj vyliečila.