Škvrna na nohe: Kedy navštíviť lekára?
Dobrý večer, mám na nohe takúto svetlu škvrnu, čo to môže byť? Je potrebné ísť za obvodným lekárom, alebo na kožné?
Som momentálne dlhšie v zahraničí, keď sa vrátim naspäť rád by som to poriešil, aby sa mi to nezväčsovalo a aby to zmizlo.
Malú škvrnu som tam uz mal dlhšie, ale zväčšilo sa mi to za posledné 2 mesiace. Diky za pomoc
Takéto fľaky bývajú pri borelioze
Môže to byť vitiligo...strata pigmentu
Možno sklerodermia
plesen
@viestta volal som dnes na kožné dvom doktorkam, ale čakacia doba cca 2mesiace. To všade sú takéto doby u lekároch? Mam obavy, či sa mi to viac nezhorsi. Preto rozmýšľam, či by mi nevedela pomôcť aj obvodná, keby jej to ukážem. Lebo u nej sa berú lístky a vyšetrí ma v ten deň, ktorý prídem. Alebo zbytočne ísť za ňou? Po lekároch chodím minimálne, tak neviem, ani ako to funguje presne. Vďaka
@denisa_deniska z čoho vzniká borelioza? Z akým lekárom treba ísť? Je to nebezpečné?
@mamina7070 čo by na to pomohlo?
@mamina7070 nejaká mastička?
Z kliešťa, pochybujem, že obvodná by toto vyriešila, nech je to čokoľvek - isto máš viac kožných v okolí bydliska, ale neboj sa, do dvoch mesiacov na to nezomrieš
Liečba spočíva v aplikácii lokálnych prípravkov s antimykotickým účinkom ( natamycin, klotrimazol, ciclopiroxolamin, nystatin a pod.), velmi jednoduchým prostriedkom na zmiernenie prejavov mykozy je použitie roztoku octu ( vínny v pomere 1dcl octu do 1 l. teplej vody, alebo jablčný 1dcl octu do 5 dcl
PITYRIASIS VERSICOLOR chod donlekarne toto povedz nech ti daju masticku s nejakou ucinnou latkou co je pisane vyssie
Nemáš nejaké zviera?škrečka a pod?ja som mala podobný fľak a bola to pleseň od zvierata
Existuje aplikacia aip derm, kde ti to posudi dermatolog. Vystavi aj recept. Pre poistencov dovery su 3 posudenia zdarma. Alebo to mozes skusit poslat chat gpt.
Ak si blízko pri Bratislave, chodím ku kožnej bez objednania. Vyšetrí ťa na počkanie. Mne aj manželovi stanovila dobre diagnózu a aj vyliečila.

Treba ist na kozne, staci sa objednat, vymenny listok nepotrebujes