icon

Slabosť po antibiotikách

26. feb 2026

Ahojte, som tri dni po chirurgickom zákroku a dali mi ATB na možný zápal. Dostala som Amoksiklav 625 mg (čiže nie ten najvyšší). Na mieste zákroku mám opuch, samozrejme bolesť, ale to je prirodzené. Teplotu nemám. Avšak je mi tak celkovo nevoľno, zle od žalúdka, pocit slabosti, extrémna únava, pocit na zvracanie, bola som v obchode a mala som pocit na odpadnutie. Je to horšie, ako to bolo v deň zákroku.

Volala som dnes lekárovi, povedal, že opuch a bolesť je normálny stav, že toto môže trvať aj týždeň. Zmenil ATB na iné, ktoré som v minulosti znášala dobre.

Myslíte, že je to ATB, že po nich je mi takto na nič? Zvykne byť aj vám takto z ATB takto? Alebo je to kombo zákrok plus ATB? Dnes som si nasadila ešte Aescin proti opuchu na lepšiu rekonvalesceniu po zákroku (so súhlasom lekára). Dnes je nejaký zlý deň, nerozumiem tomu.

Ďakujem za rady.

januska12323
26. feb 2026

Probiotika máš? ATB môžu byť ťažké na žalúdok.

autor
26. feb 2026
@januska12323

Probiotika máš? ATB môžu byť ťažké na žalúdok.

@januska12323 jasne, že mám, Probiofix 2x denne, plus Hylak.

anonym_48edcf
26. feb 2026

@anonym_autor Podľa mňa to môže byť s toho zákroku. Ešte asi to netreba zaťažovať. Prajem skoré uzdravenie.

janickadr
26. feb 2026
@anonym_autor

@januska12323 jasne, že mám, Probiofix 2x denne, plus Hylak.

@anonym_autor Nie je zakrok ako zakrok. Je rozdiel, ci je zakrokom amputacia nohy alebo drobny nevyznamny planovany zakrok s rankou 2cm. Co sa dialo, nevieme... Amoksiklav 625 je najsilnejsi, lebo ten sa dava 3xdenne, 1000 sa dava 2xdenne.. Z coho vznikli tazkosti, tazko odhadnut, nemame vestecku gulu, vysledky, operacny nalez, uvedene pridruzene diagnozy... Kazdopadne, 3 dni po (neviemeakom) zakroku ist do obchodu nie je normalne, po zakroku ma byt clovek doma a liecit sa....

autor
26. feb 2026
@janickadr

@anonym_autor Nie je zakrok ako zakrok. Je rozdiel, ci je zakrokom amputacia nohy alebo drobny nevyznamny planovany zakrok s rankou 2cm. Co sa dialo, nevieme... Amoksiklav 625 je najsilnejsi, lebo ten sa dava 3xdenne, 1000 sa dava 2xdenne.. Z coho vznikli tazkosti, tazko odhadnut, nemame vestecku gulu, vysledky, operacny nalez, uvedene pridruzene diagnozy... Kazdopadne, 3 dni po (neviemeakom) zakroku ist do obchodu nie je normalne, po zakroku ma byt clovek doma a liecit sa....

@janickadr určite? Lebo tu ženy písali, že na druhý deň išli do práce, nemali žiaden opuch, nič nebrali na bolesť a išli robiť 12h zmenu. Lekár mi povedal, že mám normálne fungovať. Ja som si zobrala jeden deň dovolenky a dva dni robím z domu. Dnes som bola na 15 min v obchode, musela som. Čo mám jesť?

autumm
26. feb 2026

Ja keď dostanem raz za uhorsky rok antibiotiká tak mi je hrooozne zle, na odpadnutie, vracanie, lezim na zemi.

anonym_3d7670
26. feb 2026
@janickadr

@janickadr je to normalne.. vela z nas nema doma obsluhu, uz z opky som isla sama domov, na druhy den normalne do obchdou... po opke zlcnika 3-4den som uz musela aj psa vyvencit ja..

simca06022011
26. feb 2026
@anonym_autor

@janickadr určite? Lebo tu ženy písali, že na druhý deň išli do práce, nemali žiaden opuch, nič nebrali na bolesť a išli robiť 12h zmenu. Lekár mi povedal, že mám normálne fungovať. Ja som si zobrala jeden deň dovolenky a dva dni robím z domu. Dnes som bola na 15 min v obchode, musela som. Čo mám jesť?

@anonym_autor praca a vsetko podla toho ako sa ty citis, neda sa pausalizovat, kto kedy ide do prace a kto sa ako citi. Inak ak si bola doteraz doma, tak to moze byt este od opky, treba to postupne pomaly rozchodit, oddychovat a setrit sa...

Preco ti je takto, moze mat xdovodov mna by najskor napadlo ako tie atb beries, lebo napr ja mavam stavy ako bolest od zaludka/na zvracanie od atb ak sa s nimi nenajem. Ziadne na prazdny zaludok, musim sa najest a dam si lieky. na to mi ani ziadne probiotika nepomahaju, prave naopak, probio ja max raz za den a aj to, len na nevyhnutny cas (ale napr polovicka bez nich nevie zit.. proste kazdy to mame inak :D)

ivicatolic
27. feb 2026

@anonym_autor asi tá kombinácia , veľmi ťa to oslabilo, čo najviac oddych a kopec ovocia a zeleniny, drž sa 😊