icon

Som po operácii krčných mandlí. Kedy môžem začať športovať?

18. apr 2024

Ahojte,

chcela by som sa spýtať po akej dobe po operácii by som mohla začať opäť naplno športovať - box/fitko. Práve som 13 dní po prvej operácii, druhú mi museli robiť kvôli krvácaniu - po nej som 7 dní. Bolesti už nemávam, stravu mi ešte odporučili do 22.4 tekutú. Keď sa ešte pozriem do úst vidím tam tie biele fibrínové povlaky na jednej strane. Za ako dlho vám zmizli ? Alebo máte nejaky rady na to aby rýchlejšie zmizli? Ďakujem

sissik
18. apr 2024

pockaj na kontrolu u lekara a pytaj sa lekara. Mne vyberali mandle ked som mala 16r a asi 3 tyzdne som necvicila. Rana sa rozkrvacala, treba pockat, kym lekar potvrdi zhojenie

sevrin
18. apr 2024

Nechaj si to až na máj.
Fibrínové povlaky sú OK, nechaj ich, nech samovoľne zmiznú, netreba sa nikam ponáhľať, to je znak, že sa ti rany liečia. Odporučil by som sa moc fyzicky nenamáhať, ak sa ti zvýši tlak krvi, tak rany ti môžu ľahko krvácať a niekedy môže byť problém to zastaviť. Úplne fit budeš asi až nejaké 2 mesiace od operácie. Výrazne závisí od veku, čím máš viac, tým dlhšie to môže trvať. Liečenie môžeš urýchliť kloktaním šalvie.

autor
19. apr 2024

A prosím vás kedy ste začali jesť už normálne teplé jedlá? Po tom čase sa to už nedá vydržať.

sissik
19. apr 2024

tyzden po tom, akos som sa vratila z nemocnice, ale nemala som komplikacie