Som tehotná a bolí ma zub
Ahojte baby.. Pred 2 týždňami som zistila ze som tehu...k Dr idem až piatok teraz... Ale začal ma. Bolieť zub múdrosti 😡 ak mi ho bude trhať povedať zubárke že som tehu aj keď ešte nemám tehu knižku? Alebo zavolať pred tym zubárke že čo ako? Ďakujem 🤨
to je úplne jedno, že nemáš ešte knizku.. No neznamená, že nie si tehotná.. Veď zubár ju od teba pýtať nebude.. Určite treba povedať, že si tehotná
Mne vyšiel test pozitívny a deň na to som mala zubarku... Tak som jej povedala, že mám pozitívny tehotensky test, ale ze nie je problém dať injekciu.. Skôr sa báli, lebo raz som v kresle začala kolabovat, tak sa báli, že sa mi to stane zas
Mne opravoval osmicku mesiac pred porodom a v pohode, teraz mam inu zubarku a ta vravi, ze najbezpecnejsie je robit kazy ak su v druhom trimestri.
Ahoj ja som bola u zubára tiež na začiatku tehu jediné čo som sa informovala či mi môže dať injekciu keď bude niečo robiť ....vraj dnešné injekcie sú už ine ako dakedy čiže dal a robil vŕtal trhal a úplne pohode .....bolestivé prípady by mali zobrať ráno hneď ...teda aspoň u nás je to tak
V prvom trimestri by sa zuby robiť nemali.. Mne povedal gynekológ že určite ak pôjdem na nejaké vyšetrenie hocikam, mam povedať, že som tehotná..
Treba oznámiť... Doktor vie, čo treba vtedy robiť. Ja som počula, že trhanie nie je dobré ani počas tehu, ani počas kojenia (ževraj sa môže prísť o mlieko) ale je to len "vrabec začvirikal"... Čo je na tom pravdy, neviem. Ale prežila som si vŕtanie počas kojenia a nebola to sranda, skoro som svoju zubárku ovracala, čo som videla všetky hviezdičky 😅
Ja som počas tehotenstva chodila k zubárovi opravovať kazy, žiadny problém, nechápem ako môže vŕtanie ublížiť babatku🙂
Bola som asi v 5 mesiaci,navstvila som zubara,dala mi lokalku a bolo.lokalka znamena ze ti umrtvi to kde ti pichla inekciu nie ze uspi plod
Zuby je najlepsie opravovat v 2 trimestri. Zubar mi vravel,ze by sa v tehotenstve nemali vrtat amalganove plomby.

u mna presne to iste, ako som otehotnela, zacali ma trapit zuby mudrosti. Ja zubarovi o tehotenstve urcite poviem, nech mi poradi ci je bezpecne trhat, pripadne dat injekciu... Alebo ze co s tym. Urcite k zubarovi chod a povedz mu ze si tehotna. Aj keby ho hned nemohol trhat, nech slontroluje v akom je to stave.