icon

Sonická kefka na zuby - skúsenosti

xxixinka
6. máj 2015

Mam neustale zapalene a poskodene zuby, zubarka ani nevie kde ma u mna zacat opravovat a tak mi aspon na tie dasna odporucila sonicku kefku. Mate ju niektora + skusenosti?

belllinka
6. máj 2015

@xxixinka Mam ju asi mesiac a cítim pozitívny rozdiel v kvalite cistenia, oproti obycajnej kefke. Dost dobre cisti aj medzizubne priestory. Je sice tvrdsia, ako makucka Curaproxka, ale zvyknes si 🙂 Mám túto:
https://www.mall.sk/ustna-hygiena/philips-sonic...

bamb27
6. máj 2015

@xxixinka cisti to zuby uzasne,, aj je fajn na dasna,, ale co mi vadi, ze mi z toho huci/pisti v hlave,, sice len kym si cistim ale aj tak 🙂 ...a vypadli mi z toho tusim 2 plomby,, ale to mozno aj dobre sa stalo, pravdepodobne neboli moc kvalitne spravene 🙂 mam zn. Sanitas

bubelko
6. máj 2015

@xxixinka ja mam tiez sonicku kefku. uz asi 2 roky. spokojnost velka. tiez mam philips.

leushkka
Autor odpoveď zmazal
gabriela69111984
6. máj 2015

@xxixinka ja mam braun a tiez odporucam, odkedy pouzivam, navstevujem zubara ooooooooooooomnoho zriedkavejsie

chichinka
6. máj 2015

@xxixinka no ja neodporucam 🙂 mali sme my aj svokrovci aj sestra sonicare od philips a svokre sa mostik ci co uvolnilo, sestre zas krcky zubov sa poodhalili a nam s muzom sa tiez prilis rozcitliveli zuby.. Aj z plomb sa nam uvolnilo etc.

Ja som vzdy mala kazy, vzdy vsetky zuby mi musel opravovat a potom pred par rokmi som zacala pouzivat medzizubne kefky + zubnu sprchu (sem-tam aj nit) a fakt kazivost takmer uplne vymizla. Za tych pat rokov mi uz kazy nepribudli, len vymena starych plomb za nove a teraz po druhom tehotenstve jeden kaz.
Vrelo vrelo odpurucam medzizubne curaprox a zubnu sprchu (mame waterpik). Sonicka kefka nie je zla vec ale nesadne kazdemu a moze aj uskodit...

xxixinka
autor
7. máj 2015

@chichinka
@gabriela69111984
@leushkka
@bubelko
@bamb27
@belllinka dakujem vam za postrehy 🙂 asi si ju kupim..mam totiz kefku curaprox..aj medzizubne..ale aj tak mi to akosi nepomaha..hlavne dasna vpredu a to uz bude niecim inym a nie zlym cistenim..ale aspon dam zubarke najavo ze pre to robim co sa da

eryykah
7. máj 2015

Ja uz mam roky sonicare ale v poslednej dobe mam tiez nejak citlivejsie zuby aj sa mi zda ze mi ubudla zubovina na prednych zuboch 😠 vidno take tmave stopy na prednych zuboch pritom elmex uz roky pastu nemenim, medzizubne kefky plus nit je samozrejmost. Tie predne zuby kde ubudla zubovina su ovela citlivejsie na teplo. Sice s klasickou curaprox sa pocit vycistenia neda porovnat ale vraciam sa ku nej nakolko je jemnejsia a viac vyhovuje citlivym zubom.

xxixinka
autor
7. máj 2015

@eryykah vravela mi zubarka ze nie kazdemu taka kefka sadne..kazdy ma ine zuby...a ja som uz skusala kade co..a myslim ze je nacase skusit uz toto :D

xxixinka
autor
7. máj 2015

@bamb27 mozem sa ta este opytat ktoru presne mas sanitas? presne na tie som pozerala a boli 2 ..SZA 80 a SZA 90 ...len co som pozerala ze ked raz budem dokupovat nahradne kefky tak na tu 90-ku som nikde nenasla...len na 80-ku

bamb27
7. máj 2015

@xxixinka 80-tku mam.. kupovala som na mixxer.sk tusim,, ale davnejsie, teraz tam uz fakt biedny vyber co sa sanitasov tyka,, ine znacky hojensie,, asi sa treba predajcu opytat

santalia
14. máj 2016

Ja mozem sonicku kefku (nie elektricku/rotacnu!!!) len odporucat! Pouzivam 5.rok a je vyborna. Tym, ze rozrusuje pigmenty, ktore sa vam cez den "prilepia" z roznych farebnych napojov a jedal, obnovi belost zubov. Takze je to aj taka zdrava prirodzena forma "bielenia". Urcite nikomu neuskodi, ak mal niekto problem s krckami je to nespravnym pouzivanim. Precitat si odporucania a dodrziavat. Takisto by som odporucila tie najvyssie rady - maju tlakovy senzor, akonahle trosku silnejsie pritlacite, stetinky svoj pohyb zastavia. Pre citlive zuby pouzivat program sensitive. Ciastocne precisti aj medzizubne priestory, vytvara dynamicke prudenie kvapaliny a svojou frekvenciou kmitania ju dokaze pretlacit pomedzi zubky. Treba kombinovat s medzizubnou kefkou, nitou, pripadne ustnou sprchou (kedze 8z10 kazov mame prave medzi zubami a ten povlak je tam pekne nalepeny 🙂 ) velmi pomoze v eliminacii zubneho povlaku a znizuje kazivost 🙂

santalia
14. máj 2016

Este som zabudla na zapal dasien. Priatel mal roky chronicku gingivitidu a krasne mu po pouzivani tejto kefky ustupila. Uz len tym ako dobre povlak odstrani sa dasnam ulavi a prestanu sa zapalovat. Pouziva rezim Gum Care - po klasickom 2min cisteni zubov mate 40sekund na masaz dasien. Podpori prekrvenie, cim sa lahsie zapal upravi. A urcite neodhaluje krcky 🙂