Stačí 6 zubov v jednom zuboradí?
Ahojte zienky, stala sa mi taka vec, ze zo zle vyrastenej osmicky sa mi pokazila sedmicka a osetrenie bolo velmi komplikovane, preto mi ju vytrhli. Odporucili mi dat si implantat, pretoze sedmicka nad nou mi vraj vypadne casom, nakolko nema "kamosa" dole a tym ze ten zub nie je zatazovany, tak casom by mal odchadzat. No dnes som zistila, ze tu 7 hore mam opat komplikovano pokazenu, t. j. tesne pri dasne kaz tahajuci sa smerom ku korenu. Z mojho pohladu to bude najjednoduchsie vytrhnut. No neviem ci mi staci na tej strane iba po 6 zubov a tiez neviete ako to bude s kostou? Mala by sa redukovat, ale co to znamena? Ked si nahmatam sanku z vonkajsej strany tvare, tej sa to netyka? Ide mi o to, ci sa mi nejako nezdeformuje tvar.
Určite by som si kvôli 7 implantáty nedávala🤔6 zubov ti bohate stačí...ja mám hore vytrhnuté 8 aj 7 cca od 2005 a žiadny problém..dole mám normálne po 7 na oboch stranách 😉
Ja chodím na súkromnú kliniku, a zubár mi vravel, že stačí 6 zubov.
Mám vysokú kazivosť zubov.
Ak 7ka nema kamosa dole, tak ti tak skoro nevypadne. Ja mam tak 40 rokov a este mi nevypadol. Aj by sa mi to hodilo, musim ho dat von. Akurat zostupil dole, t j je dlhsi, ako zuby, ktore boli sparovane. Ale drzi dobre.

Tvár sa nezdeformuje, ale akonáhle sa zub vytiahne, kosť sa začína stencovat. To každému