icon

Stalo sa vám, že ste zo dňa na deň upadli do depresie?

29. nov 2025

Stalo sa vám že ste zo dňa na deň upadli do depresie? Ako ste to riešili v práci? Ďakujem. Robím všetko pre to aby som sa z toho dostala. Spím 8+h, zdravá strava, prechádzky, zvieratá,príroda, hudba, rodina,vitamíny, magnézium, domáce práce.. Len ako to vysvetlím v práci? K psychiatričke je čakacia doba 4mesiace…Bývam sama čiže najhoršie je pre mňa byť sama doma medzi 4 stenami. Myslíte že by mi zabralo Depress z lekárne? S mamou sa o tom baviť ani nebudem, povedala by že som lenivá a neviem sa postaviť na nohy že depresiu má už každý…Ráno sa zobudím mám búšenie srdca a prespím aj 11 hodín keď môžem, jesť mi moc nechutí momentálne.

Strana
z3
amdornik
29. nov 2025

prepáč, z čoho máš vlastne depresie? plus popri tom, čo všetko robíš, aby si to zmiernila, je divné, že nezaberá nič.... a teda, ak máš búšenie srdca, zvýšiť magnezko, prípadne vyšetrenie u kardiológa. prečo toto riešiš na MK a nie u lekára?

anonym_269be6
29. nov 2025

@anonym_autor nebud doma. bud vonku v prirode ci medzi ludmi. mas nejakych kamaratov ze? 4 steny je to najhorsie co moze byt. busenie srdca mavam z uzkosti, ja mam ovela horsie stavy ako ty. mne sa to vsetko zhorsuje vekom. zial cim som starsia tym horsie na tom som.

anonym_13446e
29. nov 2025

@anonym_autor ahoj, nebrala si náhodou lieky na zníženie cholesterolu? Konkrétny názov neviem, môžem zistiť. Mojej mame sa to stalo zo dňa na deň z tých liekov. V nežiadúcich účinkoch bola depresia a ona to schytala. Bola hotová... Ale fakt musela ísť k psychiatrovi, len ten pomohol. Ale dostala sa z toho a je teraz úplne ako predtým. Držím palce 🙏

stelly652
29. nov 2025

Ahoj viete aj priblížiť to búšenie srdca aké je??....Nemusi to biť spôsobene s Depresií búšenie srdca môže isť o chrbticu a nadmerný stres...ak pôjdete ku psychiatričke určite vám predpíše lieky ďalej vam treba zvýšiť dávku magnézia

anonym_f4b597
29. nov 2025

@anonym_autor skús CBD kvapky sú nenávykové a majú predajne už v každom väčšom meste, kde ti vedia s výberom poradiť-majú fakt,že dobré výsledky s pôsobením na nervový systém

autor
29. nov 2025
@stelly652

Ahoj viete aj priblížiť to búšenie srdca aké je??....Nemusi to biť spôsobene s Depresií búšenie srdca môže isť o chrbticu a nadmerný stres...ak pôjdete ku psychiatričke určite vám predpíše lieky ďalej vam treba zvýšiť dávku magnézia

@stelly652 Magnezium uzivam kazdy deň

autor
29. nov 2025
@anonym_13446e

@anonym_autor ahoj, nebrala si náhodou lieky na zníženie cholesterolu? Konkrétny názov neviem, môžem zistiť. Mojej mame sa to stalo zo dňa na deň z tých liekov. V nežiadúcich účinkoch bola depresia a ona to schytala. Bola hotová... Ale fakt musela ísť k psychiatrovi, len ten pomohol. Ale dostala sa z toho a je teraz úplne ako predtým. Držím palce 🙏

@anonym_13446e nie nebrala som

autor
29. nov 2025
@amdornik

prepáč, z čoho máš vlastne depresie? plus popri tom, čo všetko robíš, aby si to zmiernila, je divné, že nezaberá nič.... a teda, ak máš búšenie srdca, zvýšiť magnezko, prípadne vyšetrenie u kardiológa. prečo toto riešiš na MK a nie u lekára?

@amdornik z čoho mam depresie? Genetika, traumatické udalosti- rozvod rodičov, smrť rodinných príslušníkov(trauma),osamelosť… Robím všetko preto aby som sa z toho dostala

autor
29. nov 2025
@anonym_269be6

@anonym_autor nebud doma. bud vonku v prirode ci medzi ludmi. mas nejakych kamaratov ze? 4 steny je to najhorsie co moze byt. busenie srdca mavam z uzkosti, ja mam ovela horsie stavy ako ty. mne sa to vsetko zhorsuje vekom. zial cim som starsia tym horsie na tom som.

@anonym_269be6 A keď mate ovela horsie stavy viete aj normalne fungovat?

amdornik
29. nov 2025
@anonym_autor

@amdornik z čoho mam depresie? Genetika, traumatické udalosti- rozvod rodičov, smrť rodinných príslušníkov(trauma),osamelosť… Robím všetko preto aby som sa z toho dostala

@anonym_autor rozumiem, ak teda je to vážne, tak naozaj psychológ-psychiater určite nie je na "zahodenie"

motylik2559
29. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, no zo dna na den mi to pride zvlastne. Ono to väcsinou dochadza tak nejak postupne. Resp. zo dna na den to moze dajme tomu po nejakej zlej traume. Predosle dni si bola ok? Nemala si silnejsi stres, prip. uzkosti? To nie je len tak si naordinovat depresiu. Ano hovorovo sa povie "mam depku", ked ma clovek z niecoho zly den, ale nie je to myslene ako real diagnozu. Napis ako si sa citila predosle dni, pripadne ci bolo nieco traumaticke pre teba, alebo vysoky psychicky stres, cokolvek co by to mohlo spustit...ak teda by to bola realne depresia. A to busenie srdca ma v dnesnej dobe vela ludi, aj unavu...a nie je to depresia, moze to byt touto zrychlenou dobou, vytazenostou, tym ze je skoro tma, malo slnka, energie atd.

stelly652
29. nov 2025

no tak áno môže to biť aj dedične a trauma ja to mam už roky a beriem na to liek

stelly652
29. nov 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, no zo dna na den mi to pride zvlastne. Ono to väcsinou dochadza tak nejak postupne. Resp. zo dna na den to moze dajme tomu po nejakej zlej traume. Predosle dni si bola ok? Nemala si silnejsi stres, prip. uzkosti? To nie je len tak si naordinovat depresiu. Ano hovorovo sa povie "mam depku", ked ma clovek z niecoho zly den, ale nie je to myslene ako real diagnozu. Napis ako si sa citila predosle dni, pripadne ci bolo nieco traumaticke pre teba, alebo vysoky psychicky stres, cokolvek co by to mohlo spustit...ak teda by to bola realne depresia. A to busenie srdca ma v dnesnej dobe vela ludi, aj unavu...a nie je to depresia, moze to byt touto zrychlenou dobou, vytazenostou, tym ze je skoro tma, malo slnka, energie atd.

@motylik2559 pekne si to popisala a máš pravdu dnešná doba je rýchla stres,depresie,psychika a to všetko vplyva aj na srdiečko treba dostatok kľudu a menej fyzickej záťaži ja to mam už roky

domkakvet
29. nov 2025

@anonym_autor nie je dobre aby si zostala PN, lebo budes sama a viac budes na to mysliet, okrem toho to moze viac prepuknut, tak ze ta unava sa v tebe viac prehlby, tym ze budes viac lezat, skus sa premoct a ak to je naliehave, ze to nezvladnes az potom pn.

autor
29. nov 2025
@motylik2559

@motylik2559 No najprv som bola chorá, zápal horných dychacích ciest, znižená imunita, herpes.. Dotoho sa mi spustil reflux ktorý som neriešila a mám pocit že mám zápal žalúdka pravdepodobne mi tá kyselina podráždlila žalúdok,v utorok mi prídu výsledky. A dotoho sa mi zhoršila táto depresia, čítala som že to je spôsobené tým refluxom a trávením😞😞

autor
29. nov 2025
@domkakvet

@anonym_autor nie je dobre aby si zostala PN, lebo budes sama a viac budes na to mysliet, okrem toho to moze viac prepuknut, tak ze ta unava sa v tebe viac prehlby, tym ze budes viac lezat, skus sa premoct a ak to je naliehave, ze to nezvladnes az potom pn.

@domkakvet ale mne obvodna nedá PN na depresiu, to musí psychiater a tam sa čaká 4 mesiace… A z toho mám tiež úzkosti😞

anonym_b4e4ea
29. nov 2025

@anonym_autor na jeseň a v zime sa môže psychický stav zmeniť veľa ľuďom je tma, škaredé počasie, prichádzajúce sviatky pre veľa ľudí nie sú veselé a šťastné... dopĺňaj aj d vitamín.
To bude kvapka ku kvapke, až sa cítiš zle.Aj obvodná môže predpísať AD, alebo lieky na ukludnenie.Osamelost je zlá hlavne, keď sa cítiš zle.Depresia nie je určite spojená s refluxom to môžeš mať aj po ATB, alebo zo stresu.Doplnaj b vitaminy.Obvodna ti dá PN aj lieky chod za ňou a porozprávaj sa.Ked som sa zrútila mala som na 3t PN od obvodnej aj lieky mi dala, pokym som išla k psychiatrovi

motylik2559
29. nov 2025
@stelly652

@motylik2559 pekne si to popisala a máš pravdu dnešná doba je rýchla stres,depresie,psychika a to všetko vplyva aj na srdiečko treba dostatok kľudu a menej fyzickej záťaži ja to mam už roky

@stelly652 Dakujem🍀 Kamosov syn mal tiez co opisuje autorka-rozvod rodicov, mali aj umrtia v rodine (tak je to zial vsade) a ano maval uzkostne stavy a aj take dni, ze by prelezal cely den...kazdy clovek znasa tazsie veci inak v zivote. Najprv to konzultoval so psychologom (jeho syn je uz dospely, pracujuci, osamostaneny), ten ho nasmeroval na psychiatra a ten mu teda depresiu zrovna nediagnostikoval. Dal mu lieky na zlepsenie uzkostnych stavov a ozaj mu pomohli. Na pn nesiel, ze radsej bude medzi ludmi, aj ked mal dni kedy sa doslova prekonaval, aby siel niekam von...Celkovo tie lieky mu potom zlepsili stav, obrat oproti tomu aky byval pred liecbou. Jeho otec (moj kamos) si myslel,ze ma depresiu...no nebola to. Ano tie uskostne stavy mu sposobili tie vysoko stresove faktory a ako vieme ked je psychika zla, tak reaguje aj fyzicky telo unavou, busenim srdca, nejakym trasom, prip.mravcenim atd. Preto som aj napisala autorke, ze pokial to nema diagnostikovane, tak nemoze si sama povedat,ze mam depresiu, lebo psychiater moze urcit uplne celkom ine a mozno to ani nebude take zavazne (samozrejme nechcem zlahcovat). Myslim si, ze ako je tu uz napisane, autorka by mala praveze ist medzi ludi a nie sa zaskatulkovat medzi 4 stenami, lebo o to horsie sa bude citit a tak tam v tom byte zapadne, ze si este viac na jej stave moze zavarit...

anonym_269be6
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_269be6 A keď mate ovela horsie stavy viete aj normalne fungovat?

@anonym_autor nie. velmi tazko. myslim ty,m v praci. posledne dost striedam. ale to je nic moc pre mna co mam robit.

anonym_269be6
29. nov 2025
@anonym_autor

@motylik2559 No najprv som bola chorá, zápal horných dychacích ciest, znižená imunita, herpes.. Dotoho sa mi spustil reflux ktorý som neriešila a mám pocit že mám zápal žalúdka pravdepodobne mi tá kyselina podráždlila žalúdok,v utorok mi prídu výsledky. A dotoho sa mi zhoršila táto depresia, čítala som že to je spôsobené tým refluxom a trávením😞😞

@anonym_autor ano psychika ako prva ovplyvnuje nase travenie. mam chronicky reflux aj zapaleny zaludok a mam aj depresie a uzkosti. zial okrem diety mi nic ine nezabera na reflux

anonym_269be6
29. nov 2025
@anonym_autor

@domkakvet ale mne obvodna nedá PN na depresiu, to musí psychiater a tam sa čaká 4 mesiace… A z toho mám tiež úzkosti😞

@anonym_autor mna obvodna dala na PN ale max dva tyzdne. kym nemala spravu od psycho, ma dlhsie nechcela nechat. musim zacat chodit k psychologovi a na sedenia

autor
29. nov 2025
@anonym_269be6

@anonym_autor ano psychika ako prva ovplyvnuje nase travenie. mam chronicky reflux aj zapaleny zaludok a mam aj depresie a uzkosti. zial okrem diety mi nic ine nezabera na reflux

@anonym_269be6 mne nechutí ani jesť…najprv som vôbec nechodila na velkú potrebu..na druhý deň išla zomňa voda.. a na treti deň som už bola a odvtedy len ráno, tak som bola na vysetreni u obvodnej tak som zvedavá či nemám niakeho helikobaktera alebo co

autor
29. nov 2025
@anonym_269be6

@anonym_autor mna obvodna dala na PN ale max dva tyzdne. kym nemala spravu od psycho, ma dlhsie nechcela nechat. musim zacat chodit k psychologovi a na sedenia

@anonym_269be6 a neviete kolko sa k Psycho čaka?

anonym_269be6
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mam zle od zaludka, ked som hladna, pride mi kyselina a boli zaludok. skus daco lahke, pomaha mi repikovy caj pit.
@anonym_autor mna zobrali za dva tyzdne vtedy , teraz som uz vedena tak chodim ale ja potrebujem psychologa ktory mi pomoze prekonat strach zo smrti, smutok za milovanou osobou, mam OCD, paranoje, vtieravé myslienky mam problem pracovat lebo som uplne mimo, zacnem varit a ja zabudnem ze varim. je to velmi zle. kebyze nemam male dieta asi idem do nemocnice.

anonym_f77ccc
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vsak si zavolaj a zisti si ako dlho sa caka. V každom meste su čakacie doby individuálne, za priamu úhradu vies termin dostať do týždňa. Pripadne si obvolaj psychológov, mne sa tak nahodne podarilo získať termin do 4 dni nakolko im niekto odriekol

anonym_269be6
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neviem , závisí odkial si.

motylik2559
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, toto nemyslis vazne? Refux zial zistili aj mne, mam znizenu imunitu tiez a opary na perach sa mi tiez vytvaraju- ale toto ries s gastroenterologom, imunologom..Tiez som bola chora koncom oktobra, a?.Z tohto depresia? Keby som ti mala napisat cim vsetkym som si zdravotne presla a nastastie ziadnu depresiu nemam 🤷‍♀️ Chod medzi ludi, ziadna pn, chod si dat kardio cvicenie, prip. joga-toto mne pomaha, precitaj si peknu knihu, smej sa s kamoskami...a hned pocit depresie z teba opadne,ze si ani nespomenies. Nebud ako mala, vyzuj sa z tej ulity tvojej a zacni zit trochu. Alebo len tak behni do knihkupectva, do kvetinarstva a kup si pre seba pekny kvietok. Keby psychiatri, ktory ozaj maju vybuchane terminy mali riesit kazdeho kto sa citi sam a hlavne ked bol chory, co je normalne ze si vtedy doma, tak by asi odovzdali atestaciu a radsej nevykonavali dalej svoju cinnost. A to nechap zle. Ved sa nad tym vazne zamysli ako dospela. Vies kolko ludi zije samotnych? bez priatelov, bez blizkej rodiny...a preto hladaju moznosti ako sa to da a nie si hned diagnostikovat zavazne psychicke ochorenie. Radsej len pekne do prace chodievaj, to ze budes a si medzi ludmi ti len prospieva. Alebo je lepsie byt zavreta medzi 4 stenami a prepac,ze to tak nazvem a rovno zhnit v posteli? Ved si to sama svojim sposobom robis horsim. Hladaj sposoby, aby to bolo pre teba lepsie a nie horsie

anonym_269be6
29. nov 2025
@motylik2559

@anonym_autor Autorka, toto nemyslis vazne? Refux zial zistili aj mne, mam znizenu imunitu tiez a opary na perach sa mi tiez vytvaraju- ale toto ries s gastroenterologom, imunologom..Tiez som bola chora koncom oktobra, a?.Z tohto depresia? Keby som ti mala napisat cim vsetkym som si zdravotne presla a nastastie ziadnu depresiu nemam 🤷‍♀️ Chod medzi ludi, ziadna pn, chod si dat kardio cvicenie, prip. joga-toto mne pomaha, precitaj si peknu knihu, smej sa s kamoskami...a hned pocit depresie z teba opadne,ze si ani nespomenies. Nebud ako mala, vyzuj sa z tej ulity tvojej a zacni zit trochu. Alebo len tak behni do knihkupectva, do kvetinarstva a kup si pre seba pekny kvietok. Keby psychiatri, ktory ozaj maju vybuchane terminy mali riesit kazdeho kto sa citi sam a hlavne ked bol chory, co je normalne ze si vtedy doma, tak by asi odovzdali atestaciu a radsej nevykonavali dalej svoju cinnost. A to nechap zle. Ved sa nad tym vazne zamysli ako dospela. Vies kolko ludi zije samotnych? bez priatelov, bez blizkej rodiny...a preto hladaju moznosti ako sa to da a nie si hned diagnostikovat zavazne psychicke ochorenie. Radsej len pekne do prace chodievaj, to ze budes a si medzi ludmi ti len prospieva. Alebo je lepsie byt zavreta medzi 4 stenami a prepac,ze to tak nazvem a rovno zhnit v posteli? Ved si to sama svojim sposobom robis horsim. Hladaj sposoby, aby to bolo pre teba lepsie a nie horsie

@motylik2559 suhlasim. ja doma len trpim. preto sa snazim pracovat, aj ked len na par hodin

1andrea111
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nejaké lieky Ti môže predpísať aj obvodná pokiaľ sa dostaneš k psychiatrovi. Skús sa jej nato spýtať. Tiež Ťa môže na nejaký čas vypísať na PN

motylik2559
29. nov 2025
@anonym_269be6

@motylik2559 suhlasim. ja doma len trpim. preto sa snazim pracovat, aj ked len na par hodin

@anonym_269be6 Aj ked na par hodin, ale lepsie ako nic🍀 aspon sa snazis ist medzi ludi, ono aj keby si s nimi neprehovorila povedzme, ale uz len ten pocit na tu psychiku podvedomia dobre vplyva,ze nie je sam, ze su okolo neho ludia🙂 Paci sa mi, ked sa niekto takto snazi ako ty🙂👌 Klobuk dolu!🤗

Strana
z3