Sťažené dýchanie po pôrode. Máte podobné skúsenosti?
Ahojte , som dva mesiace po pôrode a začala som pociťovať nedostatok vzduchu boli ma cely horny chrbat hlavne medzi lopatkami plus krk mam aj vdovsky hrb ktorý sa mi spravil počas tehotenstva občas citim aj palenie na hrudi
Tlak mam v norme , saturaciu kyslika tak isto
Je to velmi neprijemne a mam z toho uzkosti že sa nebudem môct nadychnuť
Mate niekto skusenosti ? Môže to byť niečo vážne
treba cvicit, najlepsie zacat s fyzioterapeutom, vymenny listok ti moze dat aj vseobecny lekar, ale asi by bolo lepsie nechat sa skontrolovat u ortopeda
Nemáš to z chrbtice?
Ja som bola zvyknutá sedávať viac v predklone (takže stiahnutá bránica, viac stiahnutý hrudník), na rontgene mi zistili narovnanú krčnú chrbticu.
A keď som začala cvičiť podľa videí (od fyzioterapeutov, ale niektoré cviky boli asi príliš silno), začala som mávať až taký pocit zaseknutého dychu. Že sa mi nedalo naplno nadýchnuť, skoro v žiadnej polohe (najlepšie je to na ľavom boku a jemne pokrčené nohy).
Teraz to skúšam jemne, a ako som čítala, to treba celú chrbticu napraviť.
Ale najprv treba len dychové cvičenia, kedy ležíš na chrbte, nohy pokrčené a len dýchaš, nech sa roztiahne hrudník a svalstvo je uvoľnené (prípadne na boku).
Aj v tom tehotenstve je predsa tá chrbtica namáhaná a človek nestojí rovno.
A tiež som si merala saturáciu a vyšlo mi to v poriadku.
Ale sama radšej neskúšaj natvrdo napravovať chrbát, radšej skús odborníka.
@kitta777 dojcis?
@kikusenka1 dojčila som len mesiac , môže to byť aj z toho mala som ťažke dojčenie zapaly prsnika bradaviek tak som chodila často zhrbena kvoli bolestiam

@kitta777 dojcis?