Stent po operacii obličkových kameňov
Ahojte, chcela by som sa spýtať, 4.6. som bola operovaná, rozbíjali mi obličkový kameň a potom zaviedli stent. Veľmi ma bolí zo spodu, akokeby som mala zápal močových ciest, nemáte nejaké rady čo by pomohlo túto bolesť zmierniť ?
@lucyy88 ahoj,viem že si davno pisala ale ako si prosím vyriešila potom svoju bolesť?aj ja mam kamene a asi sa operácii nevyhnem a bojím sa toho stentu ..vraj boli jeho zavedenie ..je to tak?ako to cele prebieha?a rozbíjanie kameňov ?
@lucia0211 ahoj, stent mi zaviedli pocas operacie, ale ten som mala este v oblicke asi mesiac aj pol. Jeho extrajciu mi tiez robili na operacke, bolo to vonku asi tak za 3 minuty, no mne sa to zdalo ako vacsnost, nebudemmklamat, bolo to velmi neprijemne. Co sa tyka po operacii som si davala sedave kupele co pomohlo, v teple som bola a aj hybat som sa snazila dost aby som sa moc nepremahala, treba si davat pozor. Po tom vybrati stentu uz som moc ani bolesti nemavala iba pri niektorych pohyboch ma zabolela oblicka ale to len na sekundu🙂 Tiez cakam ci mi budu operovaf aj druhu oblicku, hadam nebudu musiet 🙂
@lucia0211 ahoj, stent mi zaviedli pocas operacie, ale ten som mala este v oblicke asi mesiac aj pol. Jeho extrajciu mi tiez robili na operacke, bolo to vonku asi tak za 3 minuty, no mne sa to zdalo ako vacsnost, nebudemmklamat, bolo to velmi neprijemne. Co sa tyka po operacii som si davala sedave kupele co pomohlo, v teple som bola a aj hybat som sa snazila dost aby som sa moc nepremahala, treba si davat pozor. Po tom vybrati stentu uz som moc ani bolesti nemavala iba pri niektorych pohyboch ma zabolela oblicka ale to len na sekundu🙂 Tiez cakam ci mi budu operovaf aj druhu oblicku, hadam nebudu musiet 🙂
@lucyy88 ahoj, takže ťa uspali ?mne to idú robiť zajtra ale v analgosedacej anestéze …mala si bolesť po zobudeni a pri cikani ?A cítila si ten stent v sebe celý ten čas čo si ho mala v sebe ?Ludia píšu že potom mali veľké bolesti ako ho mali v sebe,aj pri cikani ..tak neviem teraz a strašne sa bojím ☹
@lucyy88 ahoj, takže ťa uspali ?mne to idú robiť zajtra ale v analgosedacej anestéze …mala si bolesť po zobudeni a pri cikani ?A cítila si ten stent v sebe celý ten čas čo si ho mala v sebe ?Ludia píšu že potom mali veľké bolesti ako ho mali v sebe,aj pri cikani ..tak neviem teraz a strašne sa bojím ☹
@lucia0211 áno, ja som bola v celkovej anestéze. Bola to moja prvá operácia, po prebudeni mi bolo veľmi zle a nechali si ma na prebúdzacej izbe 6 hodín, kvôli veľmi nízkemu tlaku. Miseli mi tam zaviesť aj katéter lebo ma bolelo podbruško a cikať som nevedela, no ďalšie ráno mi ho už vybrali a v pohode som išla na záchod, nehovorím že ma trošku nepálilo ale čakala som že to bude horšie, pár dní ešte potom som tiež cikala krvavé, takže som sa snažila vypiť čo najviac aby sa mi čistili obličky. Prvú noc som si sestričku musela zavolať na izbu aby mi dala injekciu proti bolesti, lebo ma tá oblička začala bolieť, ale potom už bolo cekom dobre. A stým stentom ja som ho necítila vždy že ho mám v sebe. Cítila som iba keď som sa zle pohla alebo zohla,no nieje to už taká veľká bolesť. Po vybratí katéteru tiež som sa musela vycikať v nemocnici, bez toho ma nepustili, no chvalabohu som sa uvolnila a vedela. Hlavné je sa snažiť byť v kľude, uvoľniť sa a koncentrovať na seba. Budem ti veľmi držať palce 🙂

@lucyy88 ahoj zažila som si toto iste tiež mi rozbijali kamen a dali mi stent. Tiež ma veľmi bolelo zospodu skúšala som hocico urologicky čaj, čaj na močové cesty no nič nepomohlo. Prešlo ma to až keď som mala stent vonku