icon

Strabizmus u dospelých

adkagg
Dnes o 15:50

Dobrý deň chcela by som. Sa poradiť mám strabizmus -ubieha nie oka ,náhle sa mi zhoršil zrak asi pred dvoma rokmi dala som si merať zrak v optike a následne aj okuliare cca pol roka dozadu .no na interné som sa dočítala že ak ľudia zo strabizmom nenosia okuliare tak postupne to obiehajúce oko prestane vidieť . Poradí mi abycajny očný doktor ? Máte skúsenosť ?mám to od malička máme to v rodine .ďakujem za rady

ariannazara
Dnes o 16:23

Nemyslim si ze prestanes vidiet, poznam viac dospelych ludi ktorym zabiehaju oci a okuliare vobec nenosia. A kamos ktory ma s tym problem, bol u ocnej a ani mu okuliare vobec netreba to je skor oslabene svaly.
Moj syn bol teraz 6 rocny operovany obidve oci.

anonym_0fa6bb
Dnes o 16:32

to je blbost, vsak to nema nic spoločne s videnim ale so svalmi ktore drzia oko

adkagg
autor
Dnes o 16:34
@anonym_0fa6bb

to je blbost, vsak to nema nic spoločne s videnim ale so svalmi ktore drzia oko

@anonym_0fa6bb mne to očná hovorila ale nezdala sa mi nejak tak chcem si tie ste overiť u nejakého iného doktora a čítala som ti aj na nete ,nemám veľku očnú chybu jedno oko má 0.25 druhé 0.50 a na oboch má cylinder -1.00

viestta
Dnes o 17:13

@ariannazara @anonym_0fa6bb O tupozrakosti ste uz poculi? To oko sice vidi, ale mozog s nim nespolupracuje.
@adkagg Ak skulis, mala si uz davno chodit na ocne, Uz od detstva. Ak si zacala skulit v dospelosti, tak treba zacat u ocneho, mozno ta posle aj na neurologiu.

adkagg
autor
Dnes o 17:29
@viestta

@ariannazara @anonym_0fa6bb O tupozrakosti ste uz poculi? To oko sice vidi, ale mozog s nim nespolupracuje.
@adkagg Ak skulis, mala si uz davno chodit na ocne, Uz od detstva. Ak si zacala skulit v dospelosti, tak treba zacat u ocneho, mozno ta posle aj na neurologiu.

@viestta chodili somnov od dectva nosila som okuliare potom keď som mala asi 11-12 mi očný povedal že už sa mi to neupravy mosem okuliare odložiť.navrhovali mi operáciu ale vraj naši sa báli tak ma nedali teraz budem mať 28 a zhoršil sa mi zrak tak som tak znova začala riešiť síce dioptrie nemám veľké ale chcem si byť istá ako to je vlasné je stým strabizmom ja som aj vedomá že to vyriešim len operáciou to ubiehajuce oko ale rozhodne nechcem byť slepá tupozraka

ariannazara
Dnes o 18:24
@viestta

@viestta predstav si ze sme poculi a nie kazdy kto skuli ma tupozrake oci. Moje dieta skulilo 25% od malicka takze mne o tom hovorit nemusis, bola som s nim u minimalne piatich doktorov. Je po operacii tak nieco o tom mam nastudovane, a ako bonus pracujem v ocnej optike takze mna poucovat fakt nemusis ☺️ pekny vecer.

ariannazara
Dnes o 18:25
@adkagg

@viestta chodili somnov od dectva nosila som okuliare potom keď som mala asi 11-12 mi očný povedal že už sa mi to neupravy mosem okuliare odložiť.navrhovali mi operáciu ale vraj naši sa báli tak ma nedali teraz budem mať 28 a zhoršil sa mi zrak tak som tak znova začala riešiť síce dioptrie nemám veľké ale chcem si byť istá ako to je vlasné je stým strabizmom ja som aj vedomá že to vyriešim len operáciou to ubiehajuce oko ale rozhodne nechcem byť slepá tupozraka

@adkagg urcite nebudes slepa ani tupozraka, prosim ta uz by si bola davno. Je to len oslabeny sval preto tie oci zabiehaju, keby si mala byt tupozrala mala by si to od malicka.
Neviem ci v takom veku by to operacia dokazala vyriesit, ale mohla by si vyskusat.

renab
Dnes o 18:36

Neviem, ale mojho syna so strabizmom operovali prave pre to, ze sa mu rapidne zhorsoval zrak na oku, ktore mu ubiehalo. Vysvetlili mi to tak, ze ak clovek nema binokularne videnie, t.j. nedokaze sa oboma ocami pozerat na jeden predmet, mozog zacne oko vynechavat a zrak sa zhorsuje. Po operacii musel chodit na ortopticke cvicenia, aby to binokularne videnie nabehlo.
U dospelych je to problem, lebo po operacii uz vobec nemusi nabehnut binokularne videnie.