Strach zo samoty. Čo mám robiť?
Ahojte. Prosím povedzte mi svoj názor... Strašne sa bojím samoty, nevravím že nezvládnem to, ale napríklad, keď prídu na mňa tie stavy tak sa idem zblázniť, vtedy si namyslam že umriem, goiglim si všetky symptómy co ma trápia, a som z toho úplne v pi**... Neviem sa z toho strániť je to neskutočne.. Ako cez to prejsť prosím?
No a ešte jedna otázka.. Čo si myslíte teda aký máte názor, tak mam rodinu 2 deti manžela keď máva nočné chodim počas jeho nočných k mame, teraz ma momentálne nočnú teraz som tam není som doma lebo vrsvim že to viem zvládnuť ale teraz na mňa tá chvilka doľahla, ten strach a keď som sa muža spýtala ci by mu to vadilo tak hneď sa ocapil zas ideš utekať preč od rodiny.. Pri tom on je na nočnej čiže nie je doma a keď príde ide hneď spať... Tak som mu to len navrhla že by som dnes na noc tam išla ocapil sa.. No jednoducho chcem počuť názor že či by vám to vadilo? Alebo vašim partnerom.. Deti si beriem zo sebou prospeje nám zmena prostredia a mne to ze nebudem sama
Ďakujem za názor
ja by som na tvojom mieste vyhľadala psychológa
ked mas 2 deticky tak chod spat k nim
Ako sa môžeš báť samoty, keď si doma s deťmi, nie si predsa sama si s nimi doma!
Ja som si myslela zo začiatku, že ste iba sami dvaja, to by som ešte ako tak pochopila, ale keď si napísala, že máte deti, tak to je naozaj na pováženie...mala by si asi vyhľadať odbornú pomoc, ak to nezvládaš...
Nenechaj aby tvoja mysel takto s tebou mavala. Odhanaj cierne myslienky, pustaj si hudbu, urob s detmi pekny vecer. Kazdy raz zomrie, si tu a teraz tak zi teraz a nie v nejakej neistej buducnosti. Popros mamu, nech ona niekedy pride prespat k vam...
Pred strachom sa nemá utekať, ale čeliť mu.Zvladnes to raz možno s roztrasenyni rukami, ale zvládneš to.Takto môžeš chodiť k mame roky...volá sa to vyhýbave správanie.Znamena to, že sa len utvrdzujes v tom, že to nezvládnes.Ja som to nemala rada, keď som kojila a bola sama doma s novorodencom.Taky strach či sa mi niečo nestane neodpadnem🙂a čo by bolo s dieťaťom strachy novopecenej matky úplne úzkosti len, keď som sa dozvedela, že budeme 3 dní samé.Mala som číslo na susedu a to ma upokojilo, že keby niečo pôjdem im zaklopať či zavolám.Nikdy som to nemusela spraviť, ale bola som pokojná.Je to len psychika.su ženy, ktoré sú samé na deti dni, týždne, mesiace treba to len prekonať a veriť si.Ak to nejde tak k psychiatrovi, obvodnemu po lieky...
Q to má tu nočnú raz za mesiac alebo 4x do týždňa ? Lebo je rozdiel prespať u rodičov jednu noc v mesiaci alebo pomaly polovicu mesiaca dokopy.
Ale súhlasím s komentármi vyššie, treba psychológa podľa mňa
@luccija ja tiez som byvala doma s detmi sama, muz na tyzdnovkach a mala som strach z povaly. Som si predstavovala, co tam je, v predstavach som videla duchov a strasidla😵, ked muz prisiel domov na vikend, zobral ma na povalu, ze pozri sa, ze tu nic nie je... fakt tam nic nebolo, prazdny priestor, som sa upokojila a odvtedy sa nebojim. Cize tvoja teoria celit tomu je urcite spravna
Ja to poznám ja son z toho mávala depresie a úzkosti, preto som si našla doobeda prácu a poobede som už s mužom aj synon
Aj moj mava nocne,nemam rada tmu a spavam pri zapnutom tv. To by ti nepomohlo? Vsetko je v tvojej hlave,ked chces zvladnes to.
Že som taká istá.......ti si myslím. A v poslednom čase sa cítim veľmi sama. Je mi smutno
Možno budem zla, ale tiež môj názor je aby si šla za psychológom, lebo nie je normálne, aby dospelá osoba sa tak bála samoty, že si začne vytvárať katastroficke predstavy a šla zakaždým, keď muž je na nočnej, spat k mame.
Keď by si bola nútená ostať sama? Keby ste bývali 100 km od mamy? Alebo by ona ochorela a sla do nemocnice? Ci nedajbože zomrela? Co urobíš, keď proste raz budeš musieť ostať sama? Keď napríklad sa bude dieťa báť, bude potrebovat tvoju oporu, a ty chytis ešte viac paniku?
Jedna vec su iste obavy, či nepokoj, ale ak to je až v takom štádiu, že musíš "ujsť z domu" jednoznačne to už je treba riesit
@maria39 ja si nepotrebujem sama pomahat, ja strach zo smrti nemam, to si chcela asi adresovat autorke. Viem, ze kazdy raz zomrie a ked pride nejaka kriticka situacia, tak ju budem riesit potom, ked pride. Nebudem si vopred vytvarat 100 scenarov a zbytocne ich prezivat, ked z tych scenarov sa uskutocni mozno jeden.
Máš predsa doma dve deti takže myslí na nej že ty sa nesmieš báť musíš tam byť pre ne. Často chodím sama z deťmi bez manžela na chalupu ktorá je na samote v lese . Zo začiatku som sa aj ja bála ale som si povedala veď tu mám tri deti nesmú vidieť že sa bojím ako by to vyzeralo. Teraz v pohode spím aj keď pod oknami behajú líšky a na záhrade diviaky 😂.
Ahoj. Od rozvodu mam aj ja tento pocit. Prezivam to isté. Stále dookola rovnaké otázky si kladiem. Strach zo samoty je najhorsi. Ale na nete nepozerám lebo to len sťažuje.
Už 5 rokov si s tým neviem dať rady.

ja totiez tak robim... ked ma muz nocnu idem k nasim. ked pride ide aj tak spat, kym sa vyspi sme uz nazad. neviem co mu v tvojom pripade vadi...
mama mi pomoze, navari a este aj ako bonus pokvakame