Suchý dráždivý kašeľ pri zaspávaní
Dobrý večer. Posledný čas mám veľký problém zo zaspávaním keďže mám neustále draždivý kašeľ. Keď sa nachadzam v izbe cez deň tak vôbec nekašlem. Neviem čím to može byť. Prosím Vás nemáte s týmtom niaku skúsenosť? Som alergik na prach,roztoče,pele a iné ale stále neviem prečo ma tak silno dusí že nemôžem zaspať!
@matinaa ahoj,poradit neviem,moj syn 8r,je alergik prach ,roztoce,berieme sprej flixotide,berodual,ventolin,fenistil,nic nepomaha,od septembra do maja to mame takto skoro kazdy vecer,tiez som zufala,vykasle sa a zaspi,ditiaden nam uz nepomaha,celu noc prespi,rano pokasle a cely den bez kaslu,ked vecer zalahne,zacne to
a inak jesen je na takyto kasel nejaka specialna, v lete je cloveku akokeby lepsie
Mas to len ked lahnes? Co tak reflux... po veceri 🤔
@matinaa mas antialergicke navleky na vankuse, paplony a matrac, dodrziavas protiroztocove opatrenia, ako casto peries vankúš a paplon? Mozno treba cisticku vzduchu...ked je ozaj zle, denne treba utierat prach navlhko a umyvat podlahu.
@matinaa ach, ja som mala ten istý problém nedávno. Tiež som tu zháňala radu 😀, absolútne nič mi nepomáhalo. Bola som zúfalá, ja som sa budila na to ze ma dráždi na kašeľ aj v noci. Nakoniec mi lekárnička odporúčala tussirex. Skus. Kiežby aj tebe pomohol 🙏. Toto mi naozaj plvelmi pomohlo. Brala som aj sinecod.
Cez deň mi absolútne nič nebolo, len keď som ľahla.
Tiež som alergik.
U mňa to bol nakoniec silný reflux...a tiež mám alergiu na všetko možné.
Vlhcit sliznicu nejakými prípravkami treba
@babulkomale áno mám aj paplon aj duchny proti alergické aaa upratujem asi tak 2x do týždňa ale aj nad tou čističkou vzduchu som tiež rozmýšľala skúsim si ju kúpiť a uvidím. diky za radu
@simona20201309 diky za radu skúsim a uvidím
@matinaa skus zvysenu polohu alebo skor vecerat ako ides spat. Ak to nieje nic akutne riesila by som krcne a potom gastro. Mna dlho liecila alergo na astmu. Nic mi nezaberalo az nakoniec na gastre zistili reflux. Dokonca ani na orl nic nezistil. Ked si das kavu aj vtedy ta drazdi? Vonku ked sa ochladi tiez?
@matinaa u nas pomohli aj antialergicke navleky co nam odporucila imunologicka, z husto tkanej bavlny, ze neprejdu roztoce ( ked sa peru vankuse a paplony tak ich tam je minimum) a na tie navleky idu este bezne obliecky. Tie menis casto, dobre je prat v parnej pracke, my sme taku kupili a tie antialerg.navleky raz za pol roka - vtedy periem aj paplon a vankus.
Ostatne paplony a vankuse, ktore su len v beznych navlieckach periem kazdy druhy mesiac. Cele toto kombo nam pomaha byt v stabilnom stave. Mozno ti treba inhalator, treba ist na spirometriu a konzutovat s lekarom.
A velmi pomaha dlhodobejsie a vyssie davky A, C a D, koenzym Q10 uzivat.

ja som bola uz hotova z kasla, nakoniec mi zistili astmu, mozno potrebujes sprej