Testuje sa HIV pri darovaní krvi?
Ako to je???
To pojdes darovat krv aby ta otestovali na HIV? Darca vypisuje dotaznik, kde musi spomenut svoje rizikove spravanie. Ak mas podozrenie, chod sa otestovat a nezneuzivaj Narodnu transfuznu sluzbu
@viestta nemusite na mna utocit, ako viete ze ja prave nie som prijemca krvi a preto sa na to pytam
@viestta ďakujem … čitala som totiz pripad kedy sa prijemca takro nakazil, preto sa o to zaujimam, ako to je mozne
HIV vírus sa v krvi prejaví až po 3 týždňoch od nakazenia. Takže krv už môže byť infikovaná HIV, ale zistiť sa to dá až po tých 3 týždňoch. Takže do tých 3 týždňoch darca môže nakaziť svojou krvou. Preto sa vypĺňa aj dotazník
@sasa1310 ahaaa, to ma nenapadlo, tak to je taka medzera trošku v systeme, no ale tak ano, snad dotaznik to pomaha eliminovat taketo
ano moze, pretoze protilatky pri HIV sa objavuju v krvi najskor po 3-4mesiacoch...
@jesenzima presne, skoro vzdy sa pytaju ci si mal / nemal nechraneny sex posledne 3-4mesiace...a to zu je na ludoch ci su uprimni ci zabudli
Ak mas podozrenie, ze by si mohol byt nakazeny hiv, najlepsie by bolo cim skor sa nechat zaockovat(neviem ci pouzijem spravne slovo), a nie dumat nad tym, ako to nenapadne zistit, moze to byt pre teba smrtelna chyba
@stellarstar nie. 3 týždne po infikovaní sa už v krvi niečo ukáže. Dotazník je 3 mesiace, jasne, ale tam vždy pridávajú pre istotu viac mesiacov
@bublinka1426
@majlo1234 ak by si cital vsetko, vedel by si, ze sa pytam prave ako prijimatel, ktory cital, ze sa take nieco pri darovani stalo, preto sa zaujimam
Samozrejme. Krv sa odklada a este viac krat kontroluje. Urcite. Stalo sa to veeelmi davno, utcite nie teraz

Samozrejme