icon

Tetánia a život s ňou

balaja
20. apr 2015

Ahojte babenky 🙂 Pred rokom som skolabovala, diadnoza tetania. Ok. Dala som sa dokopy, mam syna 9 ročneho, znova som v robote. Ale i po roku stale cítim, že som to niesom ja. Už nemám taku výdrž ako predtým, časte unava a klasicke príznaky k tetanii. Len mi to lezie na nervy. Viem musim si upraviť režim, oddychovať, nenervačiť sa aj sa mi to darí a myslím si fayn už som v pohode a zas to preženiem a som na pol dna hotová. Chceme s priatelom dalšie dieťatko, moc si ho prajeme len tu potvoru tetešku musim dako zo seba dostať 🙂 Ak máte niektoré skúsenosti s touto potvorou budem rada ak sa mi ozvete 🙂

haslerka27
20. apr 2015

ahoj ,ja mam tetaniu a prekonala som silne tetanicke krce,kedy som mala v krci nohy,prsty na rukach,a pas....mala som problemy s dychanim,lezala som v nemocke lebo mali podozrenie aj na sklerozu...ale nastastie lumbalka to vylucila.ja som tiez dost temperamentny typ cloveka,ale snazim sa byt v pohode...nenervacit a nedepkovat pre bludy...da sa povedat ze tehotenstvo mi dost pomohlo..vtedy sa mi vyriesili skoro svetky moje zdr.problemy....znormalizovali sa.mam aj gastritidu,bolesti chrbtice takze tetania je momentalne v pohode....ale viem,ze kebyze sa stresujem,opat dostanem krce,a to nechcem.vtedy mi to diagnostikoval traubner....

jaya47
20. apr 2015
draconus
21. apr 2015

Tento skvelý motivátor učí aj relaxačné techniky. Má tam aj e-book na stiahnutie zdarma http://bit.ly/1yNo6CW

ifrit
23. apr 2015

@balaja Ahoj, ja mám tetániu už 6 rokov a teraz pomaly začnem 7 mesiac tehotenstva, tak ak sa chceš niečo popýtať, kľudne mi pošli správu. Ja som ju dostala v 21.roku, ráno som doma zrazu len odpadla a keď som sa prebrala, tak som mala silné kŕče všade, aj som na chvíľu oslepla. Zistili mi, že telo si nedokáže udržať draslík a magnézium. Sú totiž i tetánie, ktoré majú výlučne psychický podklad. Môj prípad to však nie je, čo je možno horšie. Doteraz som nemala žiadne problémy, lebo som mala upravenú stravu, bohatú na minerály, dostatok pohybu - pilates, prechádzky a tak. Keď som však otehotnela, zmenilo sa to a mám zdravotné problémy, ktoré s touto potvorou súvisia. Bábätko vyzerá byť zatiaľ zdravé, ale ja nie som....od prvého mesiaca ma dali na rizikové, 2x som odpadla, veľa som vracala a aj schudla. Doktorka mi v 2.mes. povedala, že si mám dobre rozmyslieť, či chcem to dieťa, lebo mám rátať s tým, že hocikedy môžem dostať záchvat a prísť oň. Aj teraz v takomto pokročilom štádiu. Rodiť budem určite cisárskym, lebo nemôžem predýchavať kontrakcie, ani tlačiť. Keďže je tehotenstvo veľká záťaž na moje telo, tak sa niekedy stavy zhoršujú - väčšinu dňa preležím alebo prespím. Ako si písala, že sa unaviš. Tak teraz ja ani neprejdem do únavy, ale totálneho vyčerpania. A na druhý deň potom už len odpadávam a vraciam. Gynekológ mi zvýšil dávky Magne B6, avšak moja neurologička ma upozornila, že pokiaľ sa dá, nemám nič brať, lebo to má vplyv na dieťa. Akurát v utorok idem na kontrolu neurológovi, tak som zvedavá, čo mi povie teraz.

eryka03111978
8. jan 2019

Ahoj baby a odkiaľ mam vedieť ze mam tetaniu

balaja
autor
9. jan 2019

@eryka03111978 ahoj, neurológ ti ju určí, ale musí byť dobrý, mne až druhý povedal jasne čo mi je. Držím palce. Dá sa s ňou žiť len.

miska569
Odpoveď bola odstránená
sara9567
18. jan 2022

@ifrit Dobry deň poradíte mi?