icon

Tráviace problémy a štítna žľaza

vanes445
Dnes o 10:37

Ahojte, chcem sa opýtať mali ste niekto problém so štítnou žľazou a prípadne spôsobovala vám tráviace problémy? Mne teraz z krvých testov vyšlo číslo ktoré by nemalo byť, ale neviem či skôr znížená funkcia, alebo zvýšená zatiaľ. Na intolerancie ešte zatiaľ neviem výsledky.
Čakajú ma vyšetrenia na gastre a na štítnu žľazu, no kým ich podstúpim, tak by som sa chcela opýtať či máte skúsenosti niekto s kašovitou hnačkou raz do dňa a kŕčami ( nie veľkými ) a či ste to mali zo štítnej žľazi. Ja mám celkovo problém pribrať, zatiaľ neviem či je to len štítnou, alebo niečo horšie, bojím sa. Základné krvné testy úplne normálne, priam ukážkové, žiaden zápal a ani nič podobné, jedine čo bolo zvýšené bol cukor 6,46.

riskoh
Dnes o 10:46

Pri hypertyreoze som mala jeden z priznakov hnacku, dalsie- chudnutie,pocit horucavy,tras,busenie srdca, dychavicnost,hyper mam 11r. s obd.bez liekov(2-4r) a s liekmi

billy_jean
Dnes o 11:23

Pri hypo je sklon ku pomakému tráveniu a zápche, pri hyper zase naopak.

vanes445
autor
Dnes o 11:29
@riskoh

Pri hypertyreoze som mala jeden z priznakov hnacku, dalsie- chudnutie,pocit horucavy,tras,busenie srdca, dychavicnost,hyper mam 11r. s obd.bez liekov(2-4r) a s liekmi

@riskoh ďakujem za odpoveď.🙏🏻 Ja som chudá naozaj dosť ( v chladničke som stále ), mávam studené ruky a občas sa to strieda s horúčavami, tras rúk ( niekedy horší a niekedy minimálny ), vyššie pulzy aj v kľude ( 85 - 100 ), občas sa mi zle spáva. Čo ma vydesilo bola ta hnačka keďže bola trošku žltšia a mastnejšia ( vraj nespracované/nevstrebané tuky podľa googlu ), nejem nezdravo, skôr vyvážene... dám si aj napríklad pizzu, ale zasa jem aj zeleninu a ovocie, vajíčka, oriešky občas a podobne. Bola som aj na sone brucha, všetko čisté. Teraz som mala pár dni dietu, ale pichanie, bolesť brucha neprestávala, tak skúšam pomaly normalnu stravu ako predtým... Škrúčí mi celkom dosť. Probiotika teraz užívam.
Tak dúfam že to bude len ta štítna a nie naozaj niečo horšie.

vanes445
autor
Dnes o 11:33
@billy_jean

Pri hypo je sklon ku pomakému tráveniu a zápche, pri hyper zase naopak.

@billy_jean ďakujem, čiže môže teda spôsobiť aj škručanie, rýchlejší pohyb čriev?

billy_jean
Dnes o 11:37
@vanes445

@billy_jean ďakujem, čiže môže teda spôsobiť aj škručanie, rýchlejší pohyb čriev?

@vanes445 no skôr je to problém s vyprázdňovaním. Ale toto je skôr funkčná porucha.

anonym_13dd8d
Dnes o 12:25
@vanes445

@vanes445 obyčajne je to naopak zlá strava, tráviace problémy a nedostatok živín zo stravy na produkciu hormónov spôsobujú poruchy štítnej žľazy a hlavne veľa cukru v strave...

vanes445
autor
Dnes o 13:22
@anonym_13dd8d

@vanes445 obyčajne je to naopak zlá strava, tráviace problémy a nedostatok živín zo stravy na produkciu hormónov spôsobujú poruchy štítnej žľazy a hlavne veľa cukru v strave...

@anonym_13dd8d je pravda že občas zjem aj sladkého viac ( koláče, džem, občas trochu čokolády ), ale snažín sa to všetko vyvažovať, udržiavať balanc.

anonym_13dd8d
Dnes o 13:27
@vanes445

@anonym_13dd8d je pravda že občas zjem aj sladkého viac ( koláče, džem, občas trochu čokolády ), ale snažín sa to všetko vyvažovať, udržiavať balanc.

@vanes445 skús pridať do stravy probiotické potraviny, obsahujú probiotiká a enzýmy na očistu a ozdravenie črevnej mikrofóry.

vanes445
autor
Dnes o 13:42
@anonym_13dd8d

@vanes445 skús pridať do stravy probiotické potraviny, obsahujú probiotiká a enzýmy na očistu a ozdravenie črevnej mikrofóry.

@anonym_13dd8d probiotiká teraz beriem, tráviace enzýmy tiež skúsim zaradiť, ďakujem.