Trhanie spodnej osmičky
Ahojte dnes mi ťahali spodnu 8 cku. Okolo 12hod. Este stale mam znecitlivenu spodnu peru a aj sanku. To viem, ze som koreň mala v nervovom kanali, či čo. A tu som uz čítala, dost zle clanky, že sa cit ani nevratil 😭 Máte s tym skúsenosti?
@leona45 ahoj, po prvej osmicke som nemala cit asi 3-4tyzdne.. po druhej osmicke do 2 dni bolo vsetko OK- zavisi to od podanej injekcie, reakcie tvojho tela a samozrejme sikovnosti zubara. nic sa neboj, vsetko sa spravi, ale ak by ti to robilo problemy este nejaky cas- vtedy vyhladaj daneho zubara (nech ti spravi CT/ RTG) a chod na kontrolu aj k svojmu obvodakovi.. to trhanie nie je len tak, no.. 🙈
@leona45 mne naraz jeden trhali a druhý sekali z kostí a zašívali ja som si ústa necítila asi2-3 týždne nemohla som ani poriadne jesť proste nič len piť tekutiny dní más predsa injekciu aby si nič necítila ja som mala takú že keď som rozprávala som aj šušľala na každého ťa inejkcia pôsobí inak a keď som ešte rozprávala dobre že mi netiekli aj sliny ja som nemohla mesiac ani prezuvat neboj sa do sa vráti do normálu ak máš bolesti alebo neučí kľudne si daj Nalgesin alebo Paralen mne odporučili že Paralen je omnoho účinnejší ☺️
Zajtra idem k svojej zubarke, som zvedava a zúfala. 3 dni po zákroku a necitim si polku sánky, usta a pravu dolnu čeľusť. Predne zuby ma dost bolia akoby som ich mala vo zveraku, tlak a bolesť. Beriem uz milgamu. Dufam, ze to nebude nezvratne.

@leona45 to si dopadla uplne rovnako ako ja. Zaciatkom leta mi trhali spodnu osmicku, tiez blizko nervu. Tahali mi ju von po kuskoch asi hodinu...najhorsi zazitok v mojom zivote. Dokonca mi tam kusok zuba aj museli nechat, kedze bol tak strasne blizko nervu. Napriek tomu si dodnes necitim poriadne spodnu cast pery a bradu na pravej strane 😏. Ono sa to zlepsuje...ale velmi pomaly, ako mi povedal aj lekar: "Moze to trvat dni, mesiace, roky a nemusi sa to uplne dat doporiadku nikdy - i ked to sa stava velmi velmi zriedka..." Beriem Milgammu N a to je vsetko, co preto mozem spravit. Nervy sa regeneruju velmi pomaly a tazko. Drzim palce 🤞!